Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektna drama podla skutocnych udalosti z prostredia sudu o tom,ako je obvineny clovek z vrazdy len kvoli farbe pleti na trest smrti,no prichadza zacinajuci mlady pravnik so srdcom na pravom mieste a bojuje za spravodlivost,ktorej niet kvoli rasizmu,film je sprevadzany skvelymi hereckymi vykonmi a je plny emocii,ktore vam privodia aj nejake tie slzicky,skutocne pribehy milujem a tento sa mi velmi pacil...:-) ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed Džunior hájí prdel dalšímu černýmu spasiteli, který opět nic neudělal. Nevím, z jaké bavlněné farmy utek, ale poslední dobou v těch filmech je dost hodně černochů nevinnejch. Stejně si film neodnese nálepku televizního filmu, takže, jsem někde kolem 3,5 a jelikož mi matika nikdy nešla, tak podle mých odhadů, to je čistá půlka. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Obhájce nevinných své poslání v součtu splňuje a velmi intenzivně obhajuje své nadčasové etické myšlenky. Po jeho zhlédnutí budete s velkou pravděpodobností dost nahněvaní na nespravedlnost, jaké se na obžalovaném Walterovi dopustilo, a snad i pocítíte obdiv ke skutečným lidským předobrazům, které příběh inspirovaly. Jenže jako formální skládačka plná vzletně důležitých motivů snímek nijak nevyniká a podává dost zjednodušující výpověď, která se i velmi explicitně veze na odkazu slavného předchůdce z roku 1962, přičemž své poselství nijak nekazí, ale zároveň mu ani nedodává žádné přidané hodnoty či příběhové invence. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rozvláčna súdna dráma, ktorá ukazuje jak šlendriánske procesy prebiehali v USA a to aj v tak vážnych prípadoch v ktorých obvinených odsúdili na trest smrti. Celé sa to postupne zvrhne na protirasistickú agitku v ktorej napriek jasným dôkazom o nevine, zlí belosi postavený na vysokých pozíciách, odmietajú uznať svoju chybu až do zázračného finále v ktorom ju proste uznajú a to je všetko. Ide sa domov. Ďalší dôkaz, že je systém v USA zle nastavený a nerozhodujú pravidlá a zákony, ale ľudia. Ale ako som povedal, všetky tieto staré známe skutočnosti sú podané strašne rozvláčne vo filme s prehnanou stopážou, ktorý vlastne nič nové neprináša. 5/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jako jediný mínus, který věřím, že bude určitou část publika štvát, vidím velmi pomalé tempo a poměrně okaté poukazování na rasismus v průběhu celých dvou hodin. Sbírání důkazů a rozplétání případu je víceméně opravdu jen dvouhodinová konverzačka bez jakékoli akce, napětí či spádu a téma rasismu je hlavním motivem celého snímku, takže hádám žádné překvápko. Kdo ale má tyhle soudní dramata rád, tu čtvrtou hvězdu si podobně jako já může přihodit a dostane celkem silný a emocionálně slušný zážitek umocněný sympatickým výkonem Michaela B. Jordana. Soudní subžánr má určitě lepší kousky a i mě zde chyběl větší drajv, ale i tak převažuje mírná spokojenost. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama