Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán je příběh muže, který se snaží fatálně změnit svůj život a vstoupit do společenské vrstvy, do které nepatří. Martin utekl z Česka do francouzské cizinecké legie a po letech se vrací s naditou kapsou peněz domů, aby našel pohodový život, začal podnikat a byl blízko své rodině. Armáda dala Martinovi veliký dar, schopnost přežít jakoukoli nebezpečnou situaci, ale nepřipravila jej na mnohem méně drsné podmínky, jakými je svět složitých lidských emocí a vztahů. Martin se sice s rodinou shledá, rozjíždí svůj vysněný byznys a prožívá nový vášnivý vztah s dívkou, ale i přesto, že všechno myslí dobře, postupně míří k neúprosnému pádu. Jeho trajektorii může změnit jen poslední kulka v zásobníku nebo zázrak mezi nebem a zemí… (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Epstein asi fakt dost sjížděl Legionáře s Van Dammem, přihodil pár "objevných" populistických keců o tom jací jsou politici svině, že pomáhat třetímu světu jsou vyhozené peníze a že kdo slouží v cizinecké legii, je apriori nějaký kriminálník, který se tam chce schovat ... Navzdory tomu, ale tenhle film zas tak špatně nedopadl, a to zejména díky hodně civilní a zaťaté atmosféře i díky skvělému Milanu Ondríkovi v hlavní roli. Zaujala i Marie Poulová, Pavel Kříž, hudba od Kyšperského a lokace Brna. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejsem příznivcem akčního žánru, zelených mozků, supermanů a hrdinů všeho druhu. Když ale mám zhodnotit tento film, musím mu v rámci objektivity naložit po neskromnu. Kvalita práce zkušeného režijního matadora tam prostě je. Scénář je sice poněkud naivní, komerční a podbízivý, ale copak si publikum žádá něco jiného? Tohle je narozdíl od megaoblíbených emerických akčních stupidit aspoň trochu reálné a uvěřitelné. O to víc žasnu nad hodnocením lidí, kteří evidentně příznivci tohoto, podle mne poněkud pokleslého žánru, naopak jsou. Hřebejk a Renč - Kalouskové české kinematografie! :-) ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská megastar Milan Ondrík poprvé v českém filmu jako veterán francouzské legie, který se vrátí do Brna a chce si otevřít kavárnu, ale zkomplikuje se to. Brilantní herecké výkony Ondrík, Kříž, skvělý námět, ale tak nějak nevyužil svůj potenciál. Nadsadím čtyři hvězdy ikdyž děj je nula nula nic, protože já prostě fandím těmto filmům a protože jsem taky bouchal do pytle. PS: Všichni tady brečej nad otevřeným koncem, ale já to viděl jako happy end - naděje žije, láska na něj počkala a pak byla svatba ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Martin se po 20 letech, strávených v misích cizinecké legie, vrací domů a pod tíhou svědomí z události, kvůli níž musel kdysi emigrovat, začíná nový život. K jeho naplnění mu stačí klid, pohoda, malá vlastní kavárnička a blízkost milované ženy. Okolní svět ale není tak idylický, jak by si představoval a Martin musí čelit mnohým nástrahám. Vcelku zajímavý, pomalu plynoucí příběh, jehož primární podstatou je nahlédnutí do duše člověka, který hledá sám sebe a své místo v "novém" světě. Moc se mi líbilo představení Milana Ondríka, který veterána Martina pojal velice jedinečně a přesvědčivě. Rozhodně jedinečná, ale nejsem si jist, že přesvědčivá, byla Marie Poulová v roli Sáry. Tato postava byla až moc vyhraněná a ty "milostné" scény Martina a Sáry působily dost ulítle. Vlastně celá sářina rodinka byla ulítlá a její postavy mne úplně nepřesvědčily. 65%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne Hrebejk  natocil slusny film po  vsetkych tych koninach typu Svata Ctverice, zakazane Uvolneni ..... Sice sa neriersi dopad vojnovych konfliktov na ludsku psychiku, no aspon tu mae slusny, sice stale len priemerny, no dobre odsypajuci pribeh o zacleneni sa byvaleho vojaka cudzineckej legie do bezneho zivota. Hrebjk - ked chce a dostane slusny scenar, vidim ze stale na to ma, dokazom nech je slusny film Ucitelka 2016  : 69 % ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Martin Illés (Milan Ondrík) si přivydělává jako zápasník u svého kamaráda Danyho (Matouš Rajmont). Promotérstvím zápasů v bojových sportech si Matouš Rajmont vydělává peníze i v reálném životě. Tento typ akcí pořádá zejména v pražské Lucerně. (klukluka)
  • V epizodní roli se ve filmu objeví kmenový reportážní fotograf magazínu REFLEX Jan Šibík. Matka Kadlecová (Alena Antalová) ho dceři představí jako Jana Šimíka. (klukluka)
  • Záběry, pořízené na chátrajícím stadionu, jsou pořízeny za Lužánkami v Brně, což je v době vyzniku filmu nadále největší fotbalový stadion v Česku i Slovensku s kapacitou 50 tisíc diváků. (Scott67)

Reklama

Reklama