Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravný filmový portrét dobrodruha, který vyplňoval prázdná místa na mapě, dobyl jižní pól a jako první dosáhl se svými expedicemi obou pólů zeměkoule. Jaký ale ve skutečnosti byl Roald Amundsen? Celovečerní snímek Amundsen ukazuje nejen výpravy do neprozkoumaných ledových pustin a oceánů a polární lety vzducholodí, ale odhaluje i život a osobnost legendárního objevitele, včetně řady méně známých skutečností, jako byl jeho vztah s bratrem nebo milostné aféry. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (129)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Amundsen, príbeh o polárnom objaviteľovi, o jeho živote, o jeho úspechoch a útrapách. Všetko super, všetko pekné, len veľmi nudne podané. Dlhé dialógové pasáže, hudba pre uspávača hadov a rozoberanie, či to je sebestredný zmrd alebo nie. Na druhej strane, keď sú zábery z tých ľadových pláni, je zima aj vám. Amundsen má preto veľmi silný dej a príbeh, ktorý by Hollywood rozcupoval a spravil z toho dvojhodinovú nervy drásajúcu drámu, niečo ako Everest. Pieskový kopec to len rutinérsky natočil, rozvláčil to na dve hodiny a diváka trochu unudil. Venovať sa jeho osobnosti skr celý film je zbytočné, keďže už od začiatku je jasné, ako rozmýšľa a čím sa riadi. Nie je to zlý film, len to chytil rutinér, čo z toho nevytrieskal maximum. Informačne ale veľmi bohatý. Mierne nadhodnotené 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Slušný životopisný film o velkém objeviteli Severního a Jižního Pólu. Roald Amundsen se narodil jako nejmladší ze čtyř synů norského majitele lodi a kapitána. Od dětství se rozhodl, že pokoří dva otvory v glóbusu, který mu jeho otec koupil jako stínítko lampy. Otec mu řekl, že na těch místech dosud nikdy nikdo nebyl. Roald začal s malými cestami severskou krajinou a postupem času trasy zvětšoval a ztěžoval. Měl také několik zdatných konkurentů, se kterými závodili, kdo bude kde první. Ve filmu jsou krásné záběry antarktické i arktické krajiny a taky pár nádherných grónských hafanů. ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Ušmudlaný 4*, čtvrtá za to, že mě to nenudilo. Průměrné životopisné drama. Nedostatek napínavosti (kterou by vzhledem k tématu člověk čekal) vyvažují úchvatné scenérie. Za největší průšvih ale považuju postavu Amundsena. Proč ho hraje Hagen, který mu není moc podobný a musí mít masku a paruku (mimochodem tak ohavnou paruku jsem ve filmu už dlouho nevidě, technologie už snad trochu pokročila a paruky by nemusely vypadat jako koudel)? Tohle podle mě film zabilo. Hlavní postava bez jakékoli bličejvé mimiky? Nikomu to nepřišlo divný, když to točili? Je možný, že v Norsku prostě není herec Amundsenovi podobný, tak ať radši vypadá jinak, ale ne jako po ochrnutí všech obličejových nervů. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Když máte pěknou kameru a exteriéry, automaticky vám to neudělá dobrý film. Amundsenovi především chybí poutavý scénář a alespoň trochu rychlejší tempo než tohle šnečí. Stále si myslím, že výpravnější a možná i trochu přibarvený velkofilm o Scottovi by byl 10x zajímavější než tohle životopisné drama, které je každýmu vlastně jedno. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

16.Deň filmového adventného kalendára. Nie tento film nie je o vodke Amundsen, ale o objaviteľovi. Nórska filmografia a bola dokonca aj v našich kinach čo si dobre pamätám. Ako film sklamal lebo som čakal druhé Artic. Zábery na snežné záveje celkom fajn ale všetko okolo toho nič moc. Ja som sa nudil. 2* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Amundsenovo letadlo bylo pro film vyrobeno v České republice, pak bylo kompletně posláno na natáčení na Island, potom putovalo zpět do Čech a po natáčení skončilo v muzeu v Norsku. (Mahriz)

Reklama

Reklama