Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +Shakespeare, DiCaprio, pěkná hudba -moderní háv, otřesné postavy/// Věc která mi unikla a kterou jsem považoval za kult. Dokážu si představit, že v době uvedení snímku museli být holky z Romea úplně paf. Tohle tvrzení může platit vlastně dodnes, jen se musí brát v potaz i fakt, že dnes mají holky Efrona, Pattinsona a jim podobné. Prostě doba se mění a generace diváků taky. Jen tento film zůstává bezezměn. A s klidným svědomím můžu říct, že se mi ten film nelíbil. Má hezké momenty, hezkou ústřední dvojici a občas zazní i melodická hudba (bohužel jí není moc), ale tohle vše nestačí. Kdyby byl natočen v historických kulisách byl by to mnohem lepší zážitek./// Celkem 54%/// ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Romeo prečo si len Romeo ? Nie toto mi nevadí. Tie dialógy sú v pohode a oceňujem aj ten nápad, ale keď sa na plátne stretne moderná doba a Shakespearovské dialógy, tak to fakt nejde dokopy. Natočené je to dobre (hlavne scény s Romeom a Júliou), hudba tiež sedí a herecký je to tiež dobre obsadené, ale mix moderná doba a verše Shakespeara skrátka dokopy nejdú. 25% - 1* ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý rozbeh Baza Luhrmanna, ktorý sa naplno prejavil až v Moulin Rogue. Romeo + Juliet má fantastické kulisy (ten neónový kostol!) a kostýmy (panna Mária everywhere + havajské košele ftw), občas fajn soundtrack, dravú kameru a sympatický casting (hlavne ústredné duo) a chápem tú víziu, ale výsledok sa nedostavil. Keď už sa tu veršuje, mohlo sa tu rovno aj spievať a ísť viac do videoklipového vizuálu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Toto převedení Shakespearovy hry do současnosti se mi překvapivě líbilo. Musím vyzdvihnout výbornou hudbu a skvělou kameru. Bod odebírám z důvodu toho, že přece jen bylo poznat, že Romeovi a Julče sluší spíše jejich doba, než ta naše. Takže, pokud chcete zajímavé převedení Shakespeara do současné doby, tak neváhejte a berte tento film všemi deseti. Vám ostatním bych spíše doporučil filmy jako Sen noci svatojánské, nebo Kupce benátského. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Kto je tvoj obľúbený režisér?* Baz Luhrmann* Baz Luhrman? To myslíš vážne?* Áno, on. Prečo mi neveríš?* Točí filmy plné klišé, v ktorých hlavný hrdina zomrie.* Človeče, on natáča impozantné milostné príbehy!" Hneď z kraja sa priznám, že nebyť tejto konverzácie a ešte zopár scén a skladieb využitých práve z tohto filmu, ktoré si seriál SKAM vypožičal, asi by som si túto xtú verziu príbehu Rómea a Júlie nikdy nepustila. Ako teda ja vnímam Baza Luhrmana a jeho film po jeho pozretí? Rozhodne ho ku svojim obľúbeným režisérom nepridám, musím však povedať, že sa mi to páčilo. Je pravda, že veľa sfilmovaných verzií Rómea a Júlie som nevidela, pretože žial koniec je vopred daný. Kombinácia moderných prvkov a pôvodného textu ma však bavila a vôbec nepôsobila rušivo a čo je hlavné, chémia medzi Leonardom a Claire fungovala na obrazovke na 100 %. Even mal pravdu, toto je skutočne impozantný milostný príbeh. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Hlavní kadeřník štábu, Aldo Signoretti, byl během natáčení unesen místním gangem. Požadovanou částku 300 dolarů Baz Luhrmann zaplatil. (novoten)
  • Všechny zbraně ve filmu jsou pojmenovány podle různých typů mečů. (novoten)
  • Nejpravděpodobnější kandidátkou na hlavní ženskou roli byla dlouho Natalie Portman. Ta dokonce natočila předběžně několik scén s DiCapriem, ale tvůrcům se jejich souhra příliš nezdála. Sám Baz Luhrmann řekl: „I když je to fantastická herečka, je to stejně tak i malá holka a Leonardo měří přes 180 cm. Je mu 21, ale umí vypadat na 18. Díky ní ale vypadá na 21 a v tu chvíli už najednou všechno vypadá příliš neslušně.“ (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama