Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nádherné převedení klasiky do současnosti, i když při prvním pohledu na jméno města (Verona Beach) jsem se trochu zděsil...ale kromě této (subjektivní) drobnosti nemám Bazu Luhrmannovi co vytknout - jeho výtvarná stylizace vypadá opravdu dobře, navíc působí uceleně i na slavném maškarním plese, kde se Romeo poprvé setká se svou osudovou láskou...což mne přivádí k představitelům hlavních rolí - Romeo A Julie je jeden z velmi mála filmů, kde se mi líbil DiCaprio:) Claire Danesová skoro vypadá na Juliiných nevinných čtrnáct a hraje výborně, Tybalt Johna Leguizama je takřka druhý Michael York (Tybalt ze Zeffirelliho, pokud jste neviděli, vřele doporučuji, i když je to nošení dříví do lesa)...a když je řeč o boji Monteků s Kapulety - dýky ráže 9mm vypadají opravdu roztomile. Poslední perlou z Juliina náhrdelníku je bezpochyby hudba...kdo by zapomněl na I'm Kissing You od Desiree... Prostě popkulturní verze KLASIKY, která dovede vzít za srdce, a tak to má být. Nikdy míň než 80%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zbrane namiesto mečov, výstrely namiesto bodnutí, autá namiesto koní, no v podstate sa nič iné sa nezmenilo a možno práve to bola chyba, pretože mi niektoré situácie priši naozaj smiešne a nedotiahnuté. Čím film zaujal, bolo audio-vizuálne spracovanie, ktorým si Luhrmann otvoril dvere do sveta netradičných spracovaní rôznych žánroviek. Ale DiCaprio a hlavne Claire Danes mi prišli veľmi milý a podarený párik. Škoda, že taký nebol aj dojem z celkového filmu, pretože ambície mal podľa mňa vyššie. 65%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimave zpracovanej Shakespear, ale asi to bylo potreba, trochu ten pribeh zmodernizovat. A to se Bazovi fakt povedlo. Sice to jeste neni takova bomba jako Moulin Rouge, ale uz tady jsou videt nektere reziserovo vychytavky. Ale souvisi s tim problem. Nektere sceny jsou natoceny tak pekelne svizne, sama kamerova vychytavka, proste cool a svizny a pak tu jsou zabery na jednotlive hrdiny, ktery pronasi vcelku nudny dialogy/monology. Taky jsem si chvily musel zvykat, jak vsichni mluvi, protoze ze zacatku jsem obcas nechapal, co to vlasne rikaj. DiCaprio i Danes jsou super, ale nejvic me dostal John Leguizamo, to byl takovej krutak. Bombastickej film s nekolika nudnejsima chvilema, kuli kerejm nemuzu dat 5*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Romeo prečo si len Romeo ? Nie toto mi nevadí. Tie dialógy sú v pohode a oceňujem aj ten nápad, ale keď sa na plátne stretne moderná doba a Shakespearovské dialógy, tak to fakt nejde dokopy. Natočené je to dobre (hlavne scény s Romeom a Júliou), hudba tiež sedí a herecký je to tiež dobre obsadené, ale mix moderná doba a verše Shakespeara skrátka dokopy nejdú. 25% - 1* ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má u mě asi smůlu v tom, že jsem ho viděla až po Moulin Rouge, kde mě ta Luhrmannova hra s přeplácaností až kýčovitostí zas až tak nevadila, ba naopak (čemuž jsem se sama divila). Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, takže podruhé už jsem měla jen pocit deja-vu. Nebo že by se na tomhle filmu Luhrmann teprve rozvičoval? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Nejpravděpodobnější kandidátkou na hlavní ženskou roli byla dlouho Natalie Portman. Ta dokonce natočila předběžně několik scén s DiCapriem, ale tvůrcům se jejich souhra příliš nezdála. Sám Baz Luhrmann řekl: „I když je to fantastická herečka, je to stejně tak i malá holka a Leonardo měří přes 180 cm. Je mu 21, ale umí vypadat na 18. Díky ní ale vypadá na 21 a v tu chvíli už najednou všechno vypadá příliš neslušně.“ (novoten)
  • Paradoxom je, že počas natáčania sa Leonardo DiCaprio a Claire Danes neznášali. Claire Danes kritizovala DiCapria, že hrá ako amatér a Leonardo DiCaprio jej zas vyčítal, že je až príliš seriózna. (BlueNeon81)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama