Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na klasicky zpracované Shakespearovo drama Romeo a Julie bych myslím do kina nevyrazil a neztrácel s ním čas asi ani na televizní obrazovce, tak je to známé, a připadal bych si jako divák Pyšné princezny po dvanáctém skouknutí téhož filmu. Tahle dramata přímo volají po moderním způsobu zpracování a alternativních úhlech pohledu. Měl jsem možnost vidět Romea a Julii na divadelních prknech jako komedii, kde se mimo jiné pokuřovala marihuana a skvěle jsem se přitom bavil. Potíž je v tom, že Luhrmann natočil svého Romea a Julii jako popkornově laděný příběh pro teenagery, nota bene americké teenagery odchované Xenou nebo Buffy, zabíječkou upírů. Nebudu moralizovat a rozhořčovat se nad tím, jenom říkám, že tento způsob adaptace klasiky se mi jeví býti nešťastným a velkým obloukem mě míjí. Když už chtěl režisér natočit něco takového, pak se měl aspoň vzdát toho klasického veršování a udělat moderní film se vším všudy. Druhá hvězdička je výhradně za DiCapria a Danes v hlavních rolích, ale i tak je to jen za 35 % celkového dojmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +Shakespeare, DiCaprio, pěkná hudba -moderní háv, otřesné postavy/// Věc která mi unikla a kterou jsem považoval za kult. Dokážu si představit, že v době uvedení snímku museli být holky z Romea úplně paf. Tohle tvrzení může platit vlastně dodnes, jen se musí brát v potaz i fakt, že dnes mají holky Efrona, Pattinsona a jim podobné. Prostě doba se mění a generace diváků taky. Jen tento film zůstává bezezměn. A s klidným svědomím můžu říct, že se mi ten film nelíbil. Má hezké momenty, hezkou ústřední dvojici a občas zazní i melodická hudba (bohužel jí není moc), ale tohle vše nestačí. Kdyby byl natočen v historických kulisách byl by to mnohem lepší zážitek./// Celkem 54%/// ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Romeo prečo si len Romeo ? Nie toto mi nevadí. Tie dialógy sú v pohode a oceňujem aj ten nápad, ale keď sa na plátne stretne moderná doba a Shakespearovské dialógy, tak to fakt nejde dokopy. Natočené je to dobre (hlavne scény s Romeom a Júliou), hudba tiež sedí a herecký je to tiež dobre obsadené, ale mix moderná doba a verše Shakespeara skrátka dokopy nejdú. 25% - 1* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nádherné převedení klasiky do současnosti, i když při prvním pohledu na jméno města (Verona Beach) jsem se trochu zděsil...ale kromě této (subjektivní) drobnosti nemám Bazu Luhrmannovi co vytknout - jeho výtvarná stylizace vypadá opravdu dobře, navíc působí uceleně i na slavném maškarním plese, kde se Romeo poprvé setká se svou osudovou láskou...což mne přivádí k představitelům hlavních rolí - Romeo A Julie je jeden z velmi mála filmů, kde se mi líbil DiCaprio:) Claire Danesová skoro vypadá na Juliiných nevinných čtrnáct a hraje výborně, Tybalt Johna Leguizama je takřka druhý Michael York (Tybalt ze Zeffirelliho, pokud jste neviděli, vřele doporučuji, i když je to nošení dříví do lesa)...a když je řeč o boji Monteků s Kapulety - dýky ráže 9mm vypadají opravdu roztomile. Poslední perlou z Juliina náhrdelníku je bezpochyby hudba...kdo by zapomněl na I'm Kissing You od Desiree... Prostě popkulturní verze KLASIKY, která dovede vzít za srdce, a tak to má být. Nikdy míň než 80%. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

No Shakespeare by se z toho zřejmě obracel v hrobě, že by se rychlostí otáček provrtal až do Austrálie. Já nejsem moc velký Willův fanda (přečetl jsem od něj jen dvě práce- no nemám se moc čím chlubit:-), takže jsem s moderním zpracováním velký problém neměl. Luhrmann udělal moc dobře, když zanechal dialogy, tak jak je renesanční král napsal (alespoň to tak přiblížil nám-nevzdělancům). K tomu přidal vlastní obrazovou poetiku, kdy je všechno barevné a kamera se střihem vytvářejí z filmu klipovou podívanou. Neznám nikoho jiného, kdo by s takhle divokou vizuální stylizací a mícháním všemožných žánrů vytvářel takhle zábavný kýč (v tom dobrém slova smyslu) a neupadal to trapných scén. Všichni herci podali dobré herecké výkony a Leonardo DiCaprio byl opět famózní (začínám ho mít čím dál tím radši) a Claire Danes se mu jako Julie vyrovnala. Ve svém dalším filmu vybrousil Luhrmann svůj styl už k dokonalosti, uvidíme co nás bude čekat dál... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Hlavní kadeřník štábu, Aldo Signoretti, byl během natáčení unesen místním gangem. Požadovanou částku 300 dolarů Baz Luhrmann zaplatil. (novoten)
  • Skladbu "Exit Music" složil zpěvák a zakladatel skupiny Radiohead Thom Yorke speciálně pro tento film, na základě žádosti režiséra Baze Luhrmanna. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama