Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Drama "Skandál po anglicku" vypráví šokující skutečný příběh prvního britského politika, který kdy stanul před soudem za vražedné spiknutí. Děj se odehrává na konci šedesátých let minulého století, v době, kdy je homosexualita čerstvě dekriminalizována. Jeremy Thorpe (Hugh Grant), předseda liberální strany, který je zároveň nejmladším předsedou jakékoli britské politické strany za posledních sto let, má tajemství, jež se zoufale snaží utajit. Dokud se kolem ochomýtá jeho užvaněný bývalý milenec Norman Scott (Ben Whishaw), Thorpeova slibně se rozvíjející kariéra je v ohrožení. Nakonec vidí jen jediný způsob, jak Scotta navždy umlčet. Soudní proces s Jeremy Thorpem jednou provždy změní politiku poté, co britská veřejnost odhalí nejtemnější tajemství vládních činitelů i to, kam až jsou ochotni zajít, aby je ututlali. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele jirikzaboj k tomuto seriálu (3)

Epizoda 1 (2018) (E01) 

Jsem very, very, very, very ohromen tím, jak se režisér dokázal vypořádat s tolika informacemi najednou a naložit je všechny tak krásným výpravným a britským způsobem do 55 minut, které odbíhají jako švýcarské hodinky. Plné velkolepých politických dialogů, provázanost politiky a soukromých účelu a určitý způsob navazování dramedy tohoto kuriózního případu. Všichni herci absolutní top, Grant už po několikáté skvělý politik a Whishaw je geniálně oplzlý a otravný přesně tak, jak jeho postava Norman být má. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Oproti první epizodě tato ubírá mírně na plynu a snaží se spíše více rozebrat různé podrobnosti, aby divákovi něco neuniklo. Poté nějaké ty události, které vykřikují do tmy a jejich scény jsou docela zbytečné.  Polovině se to zlomí a následují parádní sekvence chytrých, satirických dialogů a přidává to na atmosféře. Strip bar scéna geniální. Norman je ještě víc vyšinutá postava a Whishaw mu dává mnohem větší barevnost. Speciálně tady to tahá o něco víc než Grant, ale nejspíš hlavně kvůli toho, že je mu věnováno více prostoru. Závěr epizody moc povedený. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Soudní řízení má dobrý výpravný průběh a bylo fakt k popukání vidět pohled Granta coby postavy Thorpe, která musí všechno v té soudní síni poslouchat vůči svému egu a aroganci. Whishaw nádherný projev. Na seriálu fakt oceňuji realismus a žádné přehnanosti. Skutečné události podrobně neznám, ale věřím v autenticitu scénáře. 3 epizody utekly jako voda a hodnotím to velmi kladně, hodně silných momentů a byl to fakt překvapivý a kuriózní skandál, hlavně vzhledem k době, ve které se to odehrálo. ()

Související novinky

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama