Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Příběh setkání Jamese Camerona s žánrem science fiction nabízí jedinečně intimní pohled do hrdinských dob a zákulisí žánru, který se stal úhelným kamenem populární kultury. Prostřednictvím tohoto šestidílného televizního cyklu James Cameron, scénárista oceněný Academy Award®, režisér a producent, zkoumá kořeny science fiction, futuristických vizí a našeho úžasu nad fantastickými myšlenkami. Natočil rozhovory se špičkovými povídkáři, filmovými hvězdami a jinými tvůrčími osobnostmi spojenými s touto oblastí, jako je Steven Spielberg, George Lucas, Ridley Scott, Christopher Nolan, Arnold Schwarzenegger, Will Smith a Sigourney Weaver, přičemž asi 100 dalších jmen jsme vynechali. Cameron nás bere na cestu hledání a bádání, pomáhá nám pochopit, odkud se vědecko-fantastické nápady berou — a kam až nás mohou zavést. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál pro všechny fanoušky sci-fi. Jen mě moc mrzelo, že to dopadlo podobně jako knihy 500 nejlepších alb všech dob nebo 1000 filmů, které musíte vidět...atd. Vše se točí kolem Hollywoodu a nebo maximálně Británie. Zbytek světa jakoby neexistoval. Co polské, německé, francouzské, ruské či české sci-fi? Proto jen 4 hvězdy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cameron a další špičky oboru si povídají o sci-fi. Někteří hosté jen pokyvují, jiní přinesou zajímavé střípky z natáčení nebo zajímavý úhel pohledu. Skvělé jsou i archivní záběry z rozhovorů s Asimovem nebo kousky raritních filmů. Spíš si ale Jim nechal zaplatit parádní pokec o něčem co probíráme běžně i my v hospodě. Už jen proto je třeba smeknout. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál, ze kterého jsem doslova v sedmém nebi. Veliká paráda. Železný Jim si tady povídá s Lucasem, Spielbergem, Ridleym Scottem a dalšími, nejen režisérskými, ikonami žánru. Dozvíme se historii a vznik mnoha kultovních děl, jak se to točilo, do toho hromada zajímavých informací a ještě větší hromada filmových (a seriálových) ukázek. A navíc jsou ty debaty fakt plodné. Je to tak, tohle je lahůdka. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se sejde jeden z největších režisérů ever, pozve si k sobě nejlepší režiséry a vůbec legendy sci-fi, je z toho parádní podívaná. Velmi zajímavá sonda do mozků tvrůců, kteří nám sci-fi přinášejí rok co rok. Vidět Nolena, Reevese, Lucase nebo Spielgerga je prostě čirá radost. dílů bych si dal klidně mnohem víc a témata víc rozdrobil na jednotlivé fragmenty. Paráda! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Cameron výrazne pomohol žánru sci-fi a tento krát sa rozhodol pokecať o žánre sci-fi, futuristických víziách alebo myšlienkach s kolegami, kamošmi a ďalšími velikými režisérmi (Spielberg, Scott, Nolan, Del Toro, Verhoeven, Lucas). K slovu sa dostanú aj spisovatelia, scenáristi, výtvarníci, filmoví kritici a samozrejme herci (s Arniem si pokecáme o Terminatorovi, Sigourney Weaver rozoberá jej hrdinku Ripely, Will Smith nákazu vo filme Ja legenda). V skratke sa preberie snáď každý film, ktorý výrazne ovplyvnil tento žáner v šiestich dieloch - Mimozemšťania, Vesmír, Monštra, Temná budúcnosť, Inteligentné stroje a Cestovanie časom. Škoda, že tých rozhovorov medzi režisérmi bolo pomenej a 40 minút na diel mi prišlo niekedy celkom malo. Pre mňa ako fanúšika žánru, režisérov a filmov ako Terminátor, Votrelec, Jurský park alebo Star Wars určite radosť sledovať tento pokec. 90% - 5* ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama