Reklama

Reklama

Babica vs. Sapík

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2015, 40 min

Obsahy(1)

Když dva dělají jedno, není to vždycky totéž. Stejná sada základních surovin a zcela odlišná jídla. Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica se vrací, ale nebude to mít vůbec jednoduché, na záda mu bude dýchat uznávaný nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. (TV Barrandov)

Recenze (80)

Peddro 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že má tohle pan Sapík zapotřebí. Pana Sapíka si velmi vážím jako profesionála ve svém oboru na rozdíl od pana Babici, kterého jsem nikdy neviděl, že by se choval jako profesionál. Nejsem z oboru ani zaujatý proti panu Babicovi, ale nevím, že by měl restauraci na vyšší úrovni, kde se hostům dostane gastronomickému zážitku. Jeho kolegové, pánové Sapík, Pohlreich či Šubrt takové restaurace vlastní, dělají šéfkuchaře nebo obojí. ZATÍM JSEM VIDĚL POUZE JEDEN DÍL, ALE PROTI PANU BABICOVI JSOU PEJSEK A KOČIČKA NA MICHELINSKOU HVĚZDU. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Babica: Dneska bych vám chtěl představit recept na jedno hodně dobrý jídlo, který jsem vařil v Německu, konkrétně v Interhotelu, hosté se po něm mohli utlouct. Není to tak známé jídlo jako dušená lidská hlava na švestkách, kterou jsme vařili minule, ale každopádně si ho může udělat doma každý. Stačí když budete mít doma jakoukoliv starou pistoli, brokovnici nebo Sapík, což je hovorově samopal. Takže prolezte půdy, optejte se dědečka, jestli nemá nefunkční střelnou zbraň, z níž už se nestřílí. Já jsem vybral Sapík, který jsem máčel týden v kyselině, aby pustil šťávu a změkl. Počítejte s tím, že čím starší zbraň, tím bude samozřejmě tvrdší. Mám takovou zkušenost, že to i nabobtná a začne to mluvit. Takže z jednoho zamýšleného jídla mně vznikl zcela neplánovaně kamarád Jaroslav Sapík, jinak by se mnou nikdo z kuchařského oboru neprohodil ani slovo. Tenhle kamarád a kolega mně do ničeho nekecá, díky němu vím, jak vypadá hotel Ambassador a že šéfkuchař není nadávka. A sdílíme spolu jednu společnou vášeň, a sice že nepoužíváme deodorant a mýdlo známe jen z vyprávění. Ale mezi těmi výpary v kuchyni se i ty naše výpary ztratí a vstřebají. To jídlo má pak takovou hutnější vůni, barvu a chuť. Na Barrandově vaříme každý týden. A jestli nás nezrušili, tak tam vaříme dodnes. 0% ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se co se týče Zdeňka Pohlreicha považuji za skalního, nepatřím mezi ty, kteří přejdou na druhou stranu ulice, když v dálce zahlédnou kuchařského eskamotéra Jiřího Babicu. Dokonce zastávám názor, že formát jeho vaření "když nemáte tymián použijte křepelčí vejce" má pro "home kuchaře" jako já své opodstatnění a dost možná je přínosnější, než zmiňovaný "šéf"Pohlreich (mám jednu z jeho kuchařek a u 90% procent receptů nevím, jestli se potřebné ingredience shání v obchodě, na nejbližší policejní stanici nebo se pro ně musí letět do vesmíru), ale tohle prostě nefunguje. Pan Sapík ač možná "kuchař s velkým K" se na televizní obrazovky hodí asi jako já do maďarské reprezentace vodního póla a pro televizní pořad potřebná koexistence mezi ním a Babicou......takovou antichemii jsem naposledy viděl, když u nás byla na návštěvě tchýně. Já vím, jídlo se stalo celosvětovým fenoménem, který na nás valí ze všech stran, ale když už chci se svojí troškou do mlýna vylézt před lidi, tak to musí mít nějakou štábní kulturu a tady je to prostě špatně. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Sapik dobry kuchar, spatny moderator 2*, dokaze obcas prekvapit, ale obcas taky zoufaly (curry), Babica odpad, ten musi vyrabet recepty generatorem nahodnych cisel. Uz ani necekam, co bude delat a rovnou prepinam. Sapik asi potreboval propagaci sve restaurace, protoze vedle Babici vypada jak buh. Videl jsem stovky ceskych i zahranicnich poradu a konecne Sapik je prvni, ktery dela zabi stehnynka ()

pindruche odpad!

všechny recenze uživatele

Umaštěný pan Babica a pan Sapík, který vypadá, že každou chvilku vybouchne. Ještě bych chápala radu "když nemáte limetku, dejte tam citrón", ale "když nemáte palmový olej, dejte tam třtinový cukr" to už nevím. Dívání na takové pořady beru jako jistý druh masochismu nebo získávání odolnosti pro běžný život. A protože jsem vydržela několik (3) téměř celých dílů, jsem buď úchylná a nebo naprosto otrlá. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama