Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (345)

classic 

všechny recenze uživatele

...SUDCA-Edward D. Cowart v záverečnom zúčtovaní povedal Theodoreovi Robertovi, (alias 'Tedovi') Bundymu aj toto: „Mimoriadne zlý, šokujúce zlo a odpornosť” ... Amerika, teda na mysli mám predovšetkým tú ‘populárnejšiu’ , severnú časť, produkuje (vytvára) neúmerné množstvo všelijakých psychopatov a sociopatov, a tak sa nemožno čudovať, že ich bolo v druhej polovici-20. storočia, ako húb po daždi... Nebudem im robiť prebytočnú reklamu, čiže maximálne sa budem akurát (teraz) venovať iba tomuto-brutálnemu, sériovému (i nekrofilnému) vrahovi mladých, atraktívnych žien, ktorých mal na svojom konte vyše tridsiatky, a to je už čo povedať, že máme, čo dočinenia s extrémne nebezpečným jedincom, ktorý používal „sympatickú masku” , a tak jestvovala len mala pravdepodobnosť, že by to niekto naň povedal, čoho je schopný... ? Donekonečna popieral svoju vinu, a že mal ešte tú drzosť sa i sám obhajovať (študoval právo), 2 krát k tomu utiecť, znovu beštiálne zabíjať, až dostať konečne elektrické kreslo ! _ Efron je vskutku pozoruhodne-vierohodný, ale nečakajte zase od neho, že by sa (I)hneď vydal na dráhu šialeného zločinca i vo filmovom spracovaní ! To Berlinger v žiadnom prípade vôbec nezobrazuje a nikdy neukazuje, sotva v jednom, krátkom náznaku, na chvíľu ukáže (vo flashbacku). Väčšinou necháva na divákovej predstavosti, ako vynaloží s týmito pravdivými, ale strašne desivými udalosťami. Je to dobré, ale niečo tomu skrátka chýba. PS: Obidve herečky, t.j. Lilly a Kaya ničím nevybočovali od typického štandardu, takiež potešila účasť niekdajšej malej/veľkej hviezdy Šiesteho zmyslu, ktorý nemá bohviekoľko h. priestoru. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle se Berlingerovi nepovedlo. V dokumentu Ted Bundy Tapes vykreslil hodně detailní portrét psychopata / nejistého pozéra / mediální star, který si dokonale užívá pozici manipulátora. Ve filmu se dost neobratně ponořil do jedné z epizod ze života sériového vraha a pokouší se vystavět příběh, jehož perspektiva bude perspektivou lehkého okouzlení. Film tak vykresluje Teda tak, jak se viděl on sám, jako neodolatelný suverén, romantický útěkář, šaramantní star, která se rozzáří před kamerou. Zac Efron tuhle jeho stránku trefuje s rozkoší, která bohužel místy hraničí s campem (scéna, kdy Ted zdrhne z budovy coloradského soudu a vykračuje si jako hipísácký macho ulicí je spíš jak z béčkové komedie). Oblouk filmu má jasnou tendenci šokovat obrácením perspektivy v posledních minutách, ale funguje to jen za cenu hodně laciné redukce a pozérství. Berlinger není jako režisér žádný velký psycholog a popravdě scéna se štěkáním psa a démonickými pohledy přes mříže tu zavání nedostatkem zabijáckých skills na straně tvůrců. Přitom nelze popřít, že figura Liz (oběti, které Ted fyzicky neublížil) by v jiné konstelaci mohla být hodně působivá... ale tady je tak pasivní a účelová, že jí nelze brát moc vážně. Bundy je fascinující figura přesně ve chvíli, kdy se podaří proniknout za masku amerického snu. Dokument ji dokázal obratně sejmout, film se jí trochu tupě opájí. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

O Tedovi Bundym jsem dosud neslyšel, takže jsem rád, že se o něm natočil film. Byl to specifický člověk, navenek se tvářil hrozně mile a ženy ho milovaly, celou dobu prohlašoval, že je nevinný a člověk tak nevěděl, jak to doopravdy je. Konec byl tedy celkem šokující. Člověk opravdu nikdy neví, koho vedle sebe má. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Film mohl být klidně o 20 minut kratší. Ze žánrů bych asi vyjmul ten “thriller”, ale budiž. V oněch 70. letech by to bylo pouze drama a nanejvýš krimi, ale možná naštěstí už to dneska máme konkrétnější. Nicméně žádné vraždy tam nečekejte, snad jednu. Takže je film i pro slabší povahy, ale zase lepší než krvák. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No pre mna bol lepsi Ted Bundy Michael Reilly Burke, z Ted Bundyho z 2002 roku. kazdopadne toto je len priemer, rezia je cira rutina, rezisera akokeby horory a boj dobera so zlom nezaujimal. Herecke vykony plane, ta sudna cast ma dokonale nudila ......ze neukazali ani jednu vrazdu je mi suma fuk, nejsem jaxi na zabijanie ... len aspon ta atmosfera mohla byt lepsia .... priemerna podivana . 50 % ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Sériový vrah Ted Bundy byl obeznámen s postupem vyšetřování, protože pracoval v Městské komisi pro prevenci kriminality, kde se věnoval zločinům na ženách. (Garch)
  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)
  • Dcéra Teda (Zac Efron) a Carole (Grace Victoria Cox) sa volá Rosa. Narodila sa v roku 1982. Nikto nevie, kde sa nachádza, hoci Carole zomrela v domove dôchodcov až vo februári 2018, mala 70 rokov. (chesterko)

Reklama

Reklama