Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Marcas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. Super rozjezd, těším se na další díly. Akorát, jak už někdo podotknul, tohle je díl, který by snesl klidně i hodinu. Myslím, že Disney udělalo obrovskou chybu, když tenhle seriál legálně pustilo pouze do několika málo zemí a myslím, že toho ještě budou litovat, protože spustit na začátek Disney+ hned takovýhle seriál... tleskám! Nemohou se ale potom divit, že to bude možná jeden z nejstahovanějších seriálů. Konečně to vypadá na pořádný Star Wars seriál schopný konkurovat těm nejlepším seriálům vůbec. Hned jdu na další díl. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl na mne nijak výrazně nezapůsobil. Spíše jsem se nudila a to i po té, co jsem si na Wikipedii našla, kdo že jsou to ti Mandalorianci (ano nejsem fanoušek ságy Hvězdných válek, líbily se mi jen ty tři původní a pak ještě jakž takž epizoda 1). V prvním dílu mne příjemně překvapil dospělý ráz i vcelku hutná atmosféra, co mne zklamalo, je absence děje a dialogu. Zatím dvě a půl hvězdy. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Primarne pre fanusikov sveta Star Wars. Atmosfera, prostredie i postavy. Zaver a odhalenie mrnavej koristi bountyhuntera vzbudil prijemnu nostalgiu. Som v zaujati, hoci nie som "fanaticky" vyznavac. Nadpriemer, hoci som presvedceny, ze kratkost tejto casti bola sposobena len nutnostou ukoncit diel po tak "epickom" odhaleni a uz nic viac divakovi nedodat. ;) ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

SW je srdcovka a po prečítaní viacerých kníh so starej aj novej série, medzi ktorými je napr aj kniha Imperiálne komando, v ktorej sa odvíja dej v rovnakom období ako Madalorian som sa na tento seriál tešil. Kniha čo to prezrádza aj zo života samotných Mandalorianov. Seriál začal úplne špičkovo a už teraz je mi jasné že som jeho fanúšikom. Služba Disney k nám tak skoro nedorazí ale ako náhle sa to stane tak nezaváham. Mandalorian začal bez zaváhania a okolkov a ponúka dramatickú stránku SW univerza s pochmúrnou atmosférou obdobia po zničení impéria. Westernovská idea je cítiť široko ďaleko ale veľa príbehov SW má takýto nádych. Ak spracujú Kenobyho tak to bude rovnako podobný divoký západ. One man story ako má byť. Mandalorian sa zaradí do kultu a nastaví latku poriadne vysoko. Prijal by som aj dlhšiu stopáž kedže akýkoľvek iný seriál ma takmer hodinu. Ale vzhľadom na komplikovanosť SW to asi nie je také jednoduché. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení. Konečně to není "Disneyovka" pro děti. Správná temná atmosféra. Cítím epizodu IV. Lehký nádech westernu "Firefly". Chci jen delší díly, více temnoty a více všeho =) Hudba mě zatím zklamala. PS: viděno na torrentu :-) P pro zdejší "3D grafiky": Co bylo na té grafice béčkové? a levné? Mně přišly efekty velmi dobrý. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika vo filme Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • V pilotním díle vidíme tvora zvaného blurrg, který se předtím objevil v seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008) - v epizodách Svoboda pro Ryloth (2009), Zásobovací cesty (2010) a Slaves of the Republic (2011) -, ale také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014) - v epizodě Hrdinové Hery (2016). Tento nepříliš inteligentní dvounohý plaz byl před lety roztroušen po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Také se objevil v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve videohře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na levé rameno. Stejná chyba se stane i v momentě, kdy Mandalorian krotí blurgga. (G....)

Reklama

Reklama