Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku to bylo trošku utahané, předvídatelné a příliš hnané do nostalgie, ale finální přestřelka epizody dokázala napravit úvod. Bohužel mě zamrzela výše zmíněná stopáž, která byla pro startovní epizodu opravdu krátká. Na druhou stranu si seriál drží tajemnost a to je pro televizní fanoušky Star Wars něco raritního. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Krátke ale parádne. Hlavný hrdina sa mi pozdáva, je tak správne cool. A čo je hlavne, je z toho cítiť tu Star Wars atmosféru, dokonca som mal miestami pocit, akoby som pozeral Rogue One (čo je veľmi dobre u mna). Jedine či mi vadilo bol soundtrack, bol zvláštny, nie priamo zlý, ale nič epicke sa nekoná. Celkovo prvý diel splnil to čo mal, neskutočne sa totiž teším na ďalšie časti a to sa mi často nestáva. ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Zajímavé. Moc víc k tomu po 1. epizodě říct nejde. Prostředí poutavé, postavy temné stejně jako příběh, hudba se snaží vynikat a celkem jí to jde. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že mám vědět víc a chápat o co jde. Na ploše 30 minut se nám má otevřít nový SW svět a my se do něj ponořit. Zatím plavu na hladině, jelikož nevím, co mě čeká pod ní. Černobyl pojednával o profláknuté události z neprozkoumaného úhlu. Aby bylo jasno, těžko se navazuje vztah na něco, co je tak tajemné. Tohle nebude 20x30 minut, ale jen 8x30 a proto mám pocit, že nás čeká přílišná nedoslovnost. No počkám si na další, ten rozhodne. Edit: Nerozhodl. Třetí už ano. 65%. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm. Cením analogový vizuál a westernový feeling, a pak možná ještě, no... Wernera Herzoga, když říká "lower your blasters"? Jinak je to takový lazy storytelling (flashback hlavní postavy v pilotním díle v prvních 20 minutách mě vlastně vyloženě štve svojí nenápaditostí, navíc když máte komfort několikadílné série...) Takový bezpečný start, kde se víc sází na nostalgii než originalitu, ale přála bych si něco víc. Ale ono to přijde! ()

ahateye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná spíš za 4* až 4,5*, ale něco takové jsem hrozně moc chtěl, ani o tom nevěděl. Začátek vypadal jak pořádný drsný neo-noir. Tajemná hlavní postava, co se s ničím nesere a snaží se přežít v nepříznivém světě; prostory, kde by se hodil voice-over(, ale na to kašleme); temná paleta. Pak se to zvrtlo ve western se skoro nudnými breather pasážemi, kde o trochu poznáme "hrdinu" při krocení slononohé pouštní piraně. Aby se z tohoto dílu nakonec uvařil příslib chutného hardboiled příběhového pletence. Tvůrcům dávám respekt ještě za lehce nevšedně zvolenou stopáž epizod. Osobně se cítím dost přehlcen hodinovými přílivy moderních seriálů. A do sitcomové dvacetiminutovky toho člověk moc nenacpe. Takže 30-40 minutovými vlnami se rád nechám unášet. Jako další neduh této první kapitoly bych zvolil hudební stránku. Představoval bych si radši něco temnějšího, či tématicky výraznějšího. Ale třeba si o seriálu dělám nepřesné vyhlídky a celá série chytne jinší tón =) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V pilotním díle vidíme tvora zvaného blurrg, který se předtím objevil v seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008) - v epizodách Svoboda pro Ryloth (2009), Zásobovací cesty (2010) a Slaves of the Republic (2011) -, ale také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014) - v epizodě Hrdinové Hery (2016). Tento nepříliš inteligentní dvounohý plaz byl před lety roztroušen po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Také se objevil v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve videohře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už vo filme Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca (Peter Mayhew). V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)

Reklama

Reklama