Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Cybershot 

všechny recenze uživatele

Videl som privé 4 epizódy Star Wars ale nikdy som nevedell písť na chuť tejto filmovej sérií avšak mám pocit že sa tento seriál v niečom líši. V spomínaných 4 epizódach Star Wars som nebol ohúrený mnohými častými aktivitami ktoré sa tom vyskytovali ako vesmírne bitky alebo iba klasické futuristické prestrelky s laserovými zbraňmi. Touto epizódou ma zaujal charakter hlavnej postavy. Od počiatku až po koniec ma táto epizóda prinútila súcitiť s Mandaloriánskym lovcom ktorý sa zdá byť racionálnejší ako chaotický svet okolo neho. ()

Miky22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Star Wars, znám Star Wars, ale budu upřímný, seriálově na první díl/pilot, nic moc. Nevím, jestli je to krátkou stopáží, protože o tempu by se nedalo říct, že je pomalé, spíš naopak. Mandalorian je stále v pohybu, bylo představeno několik postav, trochu i naznačena historie hlavní postavy, ale celkově se spíše ukazuje, než vysvětluje. Líbí se mi nádech spaghetti westernů, scifi-retro gadgety a zajímavé reference, kterých na 39 minut bylo velmi hodně a fanouška tak udrží v tahu. Efekty na seriál špičkové, hudba zcela jiná, než na kterou jsme u SW zvyklí. Věřím, že v následujících dílech bude vše lépe vysvětleno a také s přibývajícím počtem dílů bude seriál působit více konzistentně. Moc rád bych tomu totiž dal 5*. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek prvního hraného seriálu ze světa Star Wars. Krásný vizuál. Televizní tvorba už je zkrátka na stejné úrovni jako ta filmová. Pedro dokáže svojí postavu uhrát i pouhým hlasem, zde se casting trefil do černého. Nepřišel žádný otravný prvek ala Jar Jar. Závěr epizody mě naprosto zaskočil a uhranul, chci hned vidět pokračování. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Běžně komentáře k jednotlivým dílum nepíšu, ale tady musím! Naprostý splněný sen pro fanoušky SW. Skvělá atmosféra navazující na starou trilogii, boží vizuál a úplně famózní hudba, která se liší od ostatních SW, ale sedne k tomu parádně. Nenudilo ani vteřinu, škoda tak krátké stopáže. A ten konec... uvidíte sami ;) Snad si to udrží kvalitu až do konce... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už vo filme Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika vo filme Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • V pilotním díle vidíme tvora zvaného blurrg, který se předtím objevil v seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008) - v epizodách Svoboda pro Ryloth (2009), Zásobovací cesty (2010) a Slaves of the Republic (2011) -, ale také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014) - v epizodě Hrdinové Hery (2016). Tento nepříliš inteligentní dvounohý plaz byl před lety roztroušen po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Také se objevil v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve videohře „Star Wars Battlefront II“. (3T)

Reklama

Reklama