Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes fakt, že se hlavních úloh zhostil Jon Favreau s Pedrem Pascalem, zůstal jsem lehce skeptický. Disneyho prostě nemusím (a to je v době, kdy vlastní polovinu blockbusterových trháků těžký). Každopádně Mandalorian začal skvěle. Vynikající atmosféra připomínající divoký západ, nečekaná přítomnost úsečného humoru a zajímavě rozdané karty příběhu. Škoda, že má díl pouze 40 minut, rozhodně bych uvítal více prostoru věnovaných vedlejším, ale i hlavním postavám, ale třeba se detailů dočkáme v dalších dílech. ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamanie! Príbeh mal byť o postave menom Boba Fett a celé je to o Mandalorianovi o ktorom sme doteraz nepočuli, je to Dyn Jarenn. Postava sa mi nepáči lebo všetko čo bolo doteraz napísané o Mandalorianoch sa v plnom rozsahu nezhoduje s tým čo seriál teda pilot ponúkol. Nájomný lovec a dobrák? Ide sa deliť o podiel? Zase úlet! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem viděl seriál Star Wars: Klonové války 2008, považoval jsem celovečeráky za dětinské soft sci-fi s velmi kolísavou úrovní. Až Klonové války (speciálně poslední tři řady) mě přesvědčili o tom, že je svět SW neuvěřitelně pestrý s desítkami zajímavých postav a obrovským potenciálem vyprávět skvělé příbehy. Mám radost, že bude vyprávěn další. Zaráží mě ale volba jednoho z tvůrců. Dave Filoni se podílel především na méně povedených seriálech SW Povstalci a SW Odboj. V rámci budování SW universa, odvedli nejlepší práci na scénářích jiní tvůrci. Především to byli Chris Collins a Daniel Arkin. Je velká škoda, že to nejsou právě oni, kdo nespolupracují s Jonem Favreau. Výprava prvního hraného seriálu je skvělá, potěší mnoho druhů, které byly k vidění právě v Klonových válkách, ale přiznám se, že bych dal přednost atmosféře, která je pro SW typická a jedinečná. Hrdinsky epická, trošku naivní, ale současně vystihující hrozbu a souboj mezi dobrema zlem...navíc podpořená variacemi na skvělou hudbu Johna Williamse. Vše se ale vyvíjí a je to tak dobře...možná je ten úkrok k realistickému pojetí správnou cestou. Nicméně čistě subjektivně zatím nemůžu říct, že bych z Mandaloriana padl na zadek. Slabší 4* PS: ten symbol vagíny, který má lovec na hrudi je vtipný...tedy pokud to není otvor na vložení kreditky, nebo pokladnička ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni jsou tu z toho nadšení a já se celkem dost nudil... líbily se mi nejrůznější reference na všemožné věci a rasy z původní trilogie, taky kvituju minimum CGI, případně málo rozeznatelný CGI, na druhou stranu mi postavy v čele s hlavním hrdinou (?) přijdou k uzoufání nudné, podobně i celá zápletka, a to jsou celkem klíčové věci. Snad se to ještě pořádně vyvrbí všechno. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych náhodou neobjevila na internetu článek o "Baby Yoda", tak by mě ani nenapadlo, že nějaký takový seriál existuje. Líbí se mi SW, ale nejsem až tolik zapálená, abych znala všechny galaxie a planety a obyvatele, co ve SW universu existují. A ten malinký padesátiletý Yoda, ten byl tak roztomilý, takový miminko bych brala všemi deseti a pokaždé jsem čekala na scénu, kde bude a v duchu jsem si říkala, že bych ho tak poňuchňala. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika vo filme Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už vo filme Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • V pilotním díle vidíme tvora zvaného blurrg, který se předtím objevil v seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008) - v epizodách Svoboda pro Ryloth (2009), Zásobovací cesty (2010) a Slaves of the Republic (2011) -, ale také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014) - v epizodě Hrdinové Hery (2016). Tento nepříliš inteligentní dvounohý plaz byl před lety roztroušen po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Také se objevil v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve videohře „Star Wars Battlefront II“. (3T)

Reklama

Reklama