Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (100)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krok správným směrem! Po úvodu série, kde na sebe díly úzce navazovaly, je toto čtvrté pokračování zcela samonosné. Přesto zábavné. V kontextu série by se dalo říci, že (zatím) i zbytečné, ale pokud se bude Mandalorian ubírat tímto směrem a budeme poznávat nové končiny a svět hvězdných válek, pak s tím nemám sebemenší problém a těším se na to, co přijde! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Mando je nútený uchýliť sa na opustenej planéte kde by ich nemal nikto nájsť. Nezaprie v sebe lovca a prijme prácu od miestnych farmárov, ktorý zúfalo potrebujú pomoc proti nájazdníkom. Prevedenie: Vôbec mi nevadilo že to vykráda staré westerny. Práve naopak neskutočne ma to bavilo a tá milostná story s dávaním si dole prilby no za mňa vydarený diel. 94% ()

Reklama

diccon odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po trech dobrej dilech totalni odpad. Bohuzel. Slaboduchej nelogickej scenar naprosto nekonzistentni s dejem prvnich tri epizod. A ne, neni to pocta Sedmi statecnym/Sedmi samurajum a ne, nezachranuje to roztomilej baby-yoda. Je to slaboducha limonadova vykradacka, ktera by pusobila blbe i v tisickrat vyvareny Stargate. Kazdou chvili jsem cekal, kdy zacne Mandalorian na baby-yodu pokrikovat:"Shlomo!". Sroubovany dialogy, debilni dej - schovam se na planete, kde nic neni a kde me nikdo nenajde jen proto, abych se pri prvni prilezitosti zapletl to boje proti nadstandardne vybavenymu gangu a jen tak mimochodem se po ty prdeli necham tahat ve voziku s oslikem a ouplne zapomenu na svoji vesmirnou lod. A zapomenu na ni i tehdy, kdyz na me banditi vytahnou chodici tank, kterej bych teda tou lodi rozstrilel bez problemu na hadry. Takze smula a budu muset jako MacGyver spichnout pomoci sichrhajsky a park klaciku past na mamuta. Ty pyyyy*o. Je to smutnej obrazek zdejsich milenialskejch kritiku, kterejm nic z toho nevadi a ani nejsou schopny si toho vsimnout/priznat si to. Hlavne, ze je tam roztomilej zelenej panaca a feminazi mlaticka, ktera zrakvi typka v neprustrelnym brneni holejma pestma. Tak urcite... Svym zpusobem to vysvetluje, proc je tahle generace tak podelana z hrozby povinny maturity z matematiky. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl nejspíše nepobavil skalní fanoušky, ale mně se líbil. Jednak s tam konečně začalo trochu mluvit a také se něco dělo, co dávalo smysl. Jen se bojím, aby to postupně nesklouzlo ke klišovitým epizodám na jedno brdo. Mini Yoda je sladký ja malý Gremlin, nebo koťátko - možná až moc sladký. Tato epizoda je za tři a půl jednoznačně. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

B. D. Howard by si měla výrazně vylepšit režisérské dovednosti. Tahle utahaná limonáda plná neskutečných klišé a předvídatelného děje ve stylu Sedmi statečných (samurajů) je neskutečným propadem v jinak zatím vcelku vysoko držené laťce seriálu. Je tu předěckováno, yodě ztratilo své kouzlo a celá vesnice vidláků je neskutečně otravná a hlavně aušusová. Ani na vteřinu jsem nevěřil, že ten rustikální ráj z reklamy na zájezd je skutečnou živoucí vesnicí. Obyvatele tvořil usměvavý komparz, nikde ani náznak po sebemenším mráčku vnitřních vztahů - kde byl starosta? Fakt nikomu nevadí cizinec ve vesnici? Nejsou tam frakce, které razí názor: no, tak tý bandě gaunerů vždycky dáme kousek úrody, hlavně že nás jinak nechávají žít, proč to zbytečně hrotit? Ne, tvl. Všichni se chovají jak plastoví panáci z nějaké dětské hry. V předchozích dílech Mandalorian potěšil realističností, špinavostí, syrovostí, živými postavami a zajímavým dějem. V tomhle díle sklouznul k laciné dětské frašce, která není uvěřitelná ani chviličku. AT-ST... děsivý stroj, kvůli kterému to chce Mando a ta jeho parťačka zabalit, obávaná příšera, postrach okolí a.... nakonec nikomu nezkřiví ani vlásek, protože i když svým obřím dělem střílí do nahuštěného davu vidláků, stejně se netrefí. Vždycky mine, protože musí... Jakékoliv násilí by přece mohlo být pro diváka traumatizující a hlavně by se na to nemohly dívat děti. Myslete na děti!!! Proto to musí být nudné a selankovité a úplně o hovně. Uf! Mrzí mě to celý o to víc, že Mandalorian se až do teď profiloval jako solidní, chytrý a svérázný seriál ze světa Star Wars a to všichni dávno chtěli (včetně dětí!), ale B. D. Howardová ho poslala rovnou do míst, kam slunce nesvítí a kde spočívají SW epizody 1 a 2 spolu z Ewoky. Gratulky! Snad tenhle Mandalorian svůj nečekaný pád do rekta rozměrů sarlacca v dalším díle vybere. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části obrazu mikrofon. (Atrekan)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Nájemní lovci (2010) zo seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). (Piri)
  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedrem Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli dubléři a hlas byl přidán v postprodukci. (Kinofil)

Reklama

Reklama