Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (100)

Skratik 

všechny recenze uživatele

Určitě so far nejslabší díl. Dva stateční ze světa Star Wars proti no name zloduchům lehce bolelo v kontrastu se skvělými minulými epizodami, ale i tak jsem se bavil. Scénář je vesměs neoriginální, ale díky skvělému vizuálu a akci mi to ani nevadilo. Rozhodně jsem se nenudil, což nemůžu o mnoha současných seriálech říct. Super. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtý díl a první fullstar. Tentokrát je Mando na návštěvě na krásné, pláněmi porostlé, zalesněné planetě. Potkává místní domorodce a veteránku paragánů. Sled událostí donutí Manda vzít další vedlejší úkol. Skvělé a příjemné zpestření. Opět Mando utvrdil svůj charakter a chůze Pedra Pascala v té zbroji je prostě jedinečná. ()

Reklama

leonidas 

všechny recenze uživatele

no jo, jako celkem dobrý, ale jak sem tak pochopil tak hlavní hrdina má být nějaký excelentní zabiják a zatím ho v každé epizodě něco zruší nebo mu někdo musí pomoct . v jedničce ho zbilo nějaký tvor ve dvojce mu musel pomoct stařík a pak prcek ve trojce celá parta ve čtyrce gina carano. ne že bych měl něco proti gině jen ten mando mi nepřijde jako nejlepší nájemný lovec jak mi to scénář podsouvá. nad scénářem nemá smysl uvažovat. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bryce Dallas Howard kouzlo Mandaloriana evidentně nepochopila. Jeho kouzlo spočívá v cynismu, osamění a lhostejnosti. K tomu všemu jsme se s tímto mechanismem epizody setkali asi 1000x. Hrdina odcestuje do nějaké vesnice, která není ničím zajímavá, zachrání před trapným nebezpečím ještě trapnější obyvatele a jde zase dál. Vždyť jen Stargate tento koncept ždímala asi 20x. K tomu všemu mi vyloženě vadila Gina Carano, protože ona hraje samu sebe. Pokud sledujete Rychle a Zběsile, je vám to jedno, protože je to v podstatě bezduchá mlátička, ale tady jen její MMA talent opravdu nestačí. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Zdá se, že si Ep. 4 udržela zajímavost a akční dění ze Ep. 3. To je dobrá zprává, protože se nám seriál přehoupl do druhé půlky, ve které nebude možné zpomalovat a zahalovat vše tajemstvím. I přes to, že jsem se dozvěděl o Mandalorianovi v tomhle díle nejvíc, pořád mám pociti, že mám jako vědět, kdo Mandaloriani jsou a těžko se tak k němu vytváří pouto. Ke komu se pouto vytváří snadno je Baby Yoda. Jeho roztomilost si krade každou scénu pro sebe až mám chvíli pocit, že je on hlavní postavou. Tvůrci rozhodně udělali šikovný krok a jakoby tušili, že se po Ep. 1 strhne internetové šílenství a proto má Yoda s každým dílem více prostoru. 80%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části obrazu mikrofon. (Atrekan)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Nájemní lovci (2010) zo seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). (Piri)
  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedrem Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli dubléři a hlas byl přidán v postprodukci. (Kinofil)

Reklama

Reklama