Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď som spri prvej série hundral, že síce super seriál, avšak pol hodiny je na epizódu z tohtod sveta príliš málo, aby si to divák stačil užiť. No a potom príde táto druhá, ktorá nielenže predĺži časti na akurátnu dĺžku, ale kvalita ešte viac išla hore. Bavili ma rovnako Mandove side questy, ako aj hlavná dejová linka, ktorá má v rukáve plno slávnych postáv zo SW, vrátane jednej famóznej. Nesie sa to vo westernovom duchu a všetky postavy sú proste super, rovnako ako soundtrack. Peniaze na tom proste vidno, ale aj láska k danej látke a Favreauovi by Lucas mal postaviť pomník. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna začíná fakt mizerně, jakoby tvůrci zapomněli v čem byla síla jedničky, a místo příběhu a pestrého světa je to jakýsi zoufale neoriginální monster hunt vykrádající, kde co. Kvalita dílů jde potom nahoru, ale je poznat, že chybí Taika Waititi, magie a kouzlo nečekaného je pryč, byť uvidíme členy řádu Jediů, Katee Sackhoff, uvidíte staré známé, staví se i Boba Fett. Přes ten všechen vděčný fanservis a celkem impresivní souboje se nemohu zbavit pocitu, že na scénáři si mohli dát více záležet. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se nedá mluvit o tom, že by se laťka posouvala. Ale minimálně se drží. S tendencemi směrem vzhůru. Je asi jasné, kam tvůrci směřují ve svých hlavách a je to i vidět. Epizodický seriál, který vlastně drží celistvý a napínavý příběh, který dokáže upoutat i překvapit vlastně ukazuje to, co mohl být Zaklínač, kdyby ho někdo úplně neposkvrnil. Toto je úkaz, že stále lze čerpat ze světa Star Wars velmi epicky a originálně. Po tom všem asi není, co dodat. Bude záležet jakým směrem bude se ubírat budoucnost, která je nyní v celku nejistá. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to dobrý. Ani druhá sérka neklopítá a je to pořádně nadupaná jízda v každým dílu. Možná mě krapet mrzí, že některý díly mají jen 30 minut, ale co už. Malej zelenej toho pořád ještě moc nepředvedl, ale to se časem poddá. POtěšilo, že si Manda sundal helmu, to jako bomba! Dějově je to stejně jednoduchý jako SW, ale v tom je právě ta jejich síla. Takže ano, stal sem se fanouškem tohodle seroše... :o) ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian těží ze dvou věcí, které seriálový průmysl postupem času zavrhnul a přestal točit - krátké díly kolem 30 minut, aniž by to byl sitcom a žánr čistokrevný western pro chlapy. Ve vesmírných kulisách, s přiměřeně minimalistickými herci, hudbou alá Moricone a vesmírnými kulisami to funguje na výbornou. Tentokrát přidali peníze a je to o trochu víc epičtější a vůbec to není na škodu. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (101)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už vo filme Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO (Anthony Daniels) idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Když hovoří Carasynthia (Gina Carano) s důstojníkem, který přišel vyšetřit výbuch základny, tak stojí vedle sloupu. V dalším střihu, když důstojník pokládá odznak na stůl, už je o sloup opřená. (Duoscop)
  • V této epizodě byla konečně vysvětlena velká nejasnost, kterou kritizovali fanoušci, tedy že Mandaloriani v kreslených seriálech sundávali helmu, i když dle kodexu Mandalorianů (o kterém byla řeč v 1. sérii) by to neměli na veřejnosti udělat nikdy. Je to zdůvodněno tak, že kodex, který to zakazuje, je kodex „náboženských fanatiků“ zvaných The Watch (ostatními Mandaloriany nazývaných The Dead Watch) a nikoliv o obecný kodex všech Mandalorianů. The Watch je skupina, která zachránila a vychovala ústřední postavu, takže je logické, že jiný kodex nezná. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama