Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se nedá mluvit o tom, že by se laťka posouvala. Ale minimálně se drží. S tendencemi směrem vzhůru. Je asi jasné, kam tvůrci směřují ve svých hlavách a je to i vidět. Epizodický seriál, který vlastně drží celistvý a napínavý příběh, který dokáže upoutat i překvapit vlastně ukazuje to, co mohl být Zaklínač, kdyby ho někdo úplně neposkvrnil. Toto je úkaz, že stále lze čerpat ze světa Star Wars velmi epicky a originálně. Po tom všem asi není, co dodat. Bude záležet jakým směrem bude se ubírat budoucnost, která je nyní v celku nejistá. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silná epizodičnost na principu „pomohu/poradím ti, pokud pro mne uděláš tohle“ naštěstí mírně graduje a v závěru téměř vše pospojuje, ale silný dramatický oblouk tím pádem ani druhá série nenabízí. Vypadá nicméně opět skvěle a výpravně vysokorozpočtově, především však ve všem ctí původní Hvězdné války, v designu, maskách, pomalu i efektech, scénářích a režii. Fanservis skýtá neskutečný. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,PÍSNĚ EONŮ MINULOSTI VYPRÁVÍ O BITVĚ MEZI MANDALOREM VELKÝM, A ŘÁDEM ČARODĚJŮ, ZVANÝCH JEDIOVÉ. DLE KRÉDA JE VE TVÉ PÉČI. MUSÍŠ HO SHLEDAT S JEHO DRUHEM.“… /// Hned v úvodu je jasný, že tenhle svět i příběh mají kouzlo. Navíc je zajímavý sledovat, kdo všechno (z herců) se tady (byť na chvíli) objeví. Disney by se měl zamyslet, proč SW filmy nejsou tak zábavný, jako tyhle perfektní westernově – akční jednohubky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že Star Wars mě nemají čím překvapit. 2.) Mám v péči parchanta. /// Thx za titule „Kratos91“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď od prvej epizódy citeľný nárast kvality oproti prvej sérii. Začína to dostávať tvar a vytvára to plne postačujúci priestor na prehlbovanie vzťahu k postavám a príbehu samotnému. Už to, napriek prevažujúcemu epizódnemu charakteru jednotlivých kapitol, nie je len zmätené pobehovanie od jedného kúta vesmíru k druhému. Ak to v tretej sérii týmto smerom ešte rozvinú a následne zdarne ukončia, bude Mandalorian jedným z najpríjemnejších príspevkov do (momentálne riadne rozdziganého) sveta Star Wars. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě, která se stala megahitem, nepřekvapí, že již tak pěkná výprava je tu ještě působivější. A ještě víc se tu navazuje na Star Wars, především původní trilogii, což je prostě krása a milý krok. I když je tu větší děj, který se víc soustředí na důležitost "baby Yody" a přibydou i nějací ti Jediové, tak mají epizody stále spíše komornější děj. A opět jako u první řady je mi tohle všechno sympatický. Ale stále taky u mě platí to, co v jedničce. A to, že Mandalorian má pomalejší, westernové tempo, které mi tolik nesedí. Ocením hodně věcí, pobaví mě hodně věcí, uznale pokývám hlavou... Ale taky mě nezajímá tolik, co se stane dál. Což je samozřejmě dost důležité. Celkově však kvalitní podívaná. (7/10) ()

Galerie (131)

Zajímavosti (101)

  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na původní filmy ze světa Star Wars. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve zmíněném filmu a také v prequelu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002). A brána města Calodan vydává při otevírání velmi podobný zvuk jako brána Jabbova paláce na Tatooinu ve filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983). (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno