Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CGI príšerka vyzerala ako z hollywoodskeho trháku s veľkým rozpočtom a naozaj stála za to. Mando je stále cool, Baby Yoda milý ako vždy a Timothy Olyphant potešil. Opäť ale ide o epizódu zaoberajúcu sa (ne)obyčajnou žoldnierskou prácou, mytológia univerza sa takto nikam neposúva, čo ma veľmi mrzí. Tvorcovia sa zase miesto hlavnej línie venujú menej podstatným odbočkám. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda první sezóny Mandaloriana ve mě zanechala velice spokojené pocity a jsem neskutečně rád, že první epizoda sezóny druhé je snad ještě lepší a upřímně jsem mé nadšení vlastně ani nečekal. Epizodě rozhodně napomáhá větší stopáž (52 minut), kdy těší jak temnější/gang úvod, tak i echt westernový zbytek (příjezd do města na koni/speederu, spojení se s místním šerifem...). Akce je parádní a poslední třetina je jeden velký eye-candy moment. Přirozeně palec nahoru i za Timothy Olyphanta, pro něhož mám jednoduše slabost. Překvapením (určitě příjemným) je i skutečnost, že po velké popularitě malého Yody se tvůrci nerozhodli mu dát nějak větší prostor, takže pořád funguje jako takové hezké a roztomilé rozptýlení a divák se ho nestihne zbytečně přejíst. Je mi jasné, že po tomto neskutečném rozjezdu se bude určitě zpomalovat (ostatně rozpočet asi nebude nafukovací), ale pokud zbytek bude alespoň z poloviny tak dobrý, tak bude převládat maximální spokojenost. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že sa nič nezmenilo. Postavy stále totálne ploché a nezaujímavé. Prázdna bandaska a zelený mončičák by mi stačili, keby som mal max 12 rokov, ale to už dávno nemám. Zdá sa, že si tvorcovia stúpli do svedomia a prihodili už aj nejaké epizódne zápletky, aby to nepôsobilo ako nekonečný rozkúskovaný film. No ale kdejaký desiatky rokov starý sci-fi seriál mal epizódne zápletky oveľa pútavejšie. Takže všetko zachraňujú len triky na ktorých sa nešetrilo a fan servis v podobe rás a lokácií povedomých z pôvodnej trilógie. Pre mňa je to ale fakt málo a divím sa jak veľa ľudom takáto dejová prázdnota stačí k spokojnosti. 4/10. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemerny otvarak, hoci diel bol nabity akciou a obry cerv bol celkom kvalitnou pracou grafikov.. :) Typek v poslednych sekundach asi nebol ziadne "orezavatko". Zeleny usaty "moncicak" ma nechval chladnym. Zrejme to bude opat epizodicky road movie, az kym sa plechacik nedostane v poslednom dieli k nejakemu Jedi-ovi. :) Dufam vsak, ze sa mylim. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Timothy Olyphant: hraje x-let šerifa v zapadákově v jednom seriálu. Jon Favreau: Time, nechtěl by sis zahrát u mě ve Star Wars? Olyphant: Wow Star Wars, konečně něco úplně jinýho, než čím jsem se proslavil. Jasně, count me in! A co jakou roli pro mě vlastně máš Jonathane? Favreau: no je tam takový zapadlý město v poušti, který ochraňuje šerif, teda sorry maršál... Olyphant: Aw shit, here we go again (alternativně: same the same, but different, but still same) Dobrá, teď trochu seriózněji - nosná kostra příběhu celého seriálu opět letí někam do pozadí, takže opět dostáváme téměř výplňovou epizodu (pokud nepočítáme cameo na konci). Potěší samozřejmě Olyphant, který je cool snad ve všem, v čem se ukáže. Skalní fanoušci pak zamáčknou slzu z fan servisu v podobě pomrknutí na hodiny a hodiny strávené hraním legendárního Knights of the Old Republic (pro neznalé, pokud jste přijali na Tatooine quest jehož výsledkem bylo zabití Kraitského draka, tak jste kromě hory XP získali i tzv. perlu kraitského draka - v téhle epizodě ji Tuskenové pracně vyhrabali z jeho vnitřností. Perlu jste mohli použít jako velice silné vylepšení světelného meče, nicméně hardcore hráči obsedantně plnící všechny questy v průběhu hry získali i daleko lepší krystaly do světelného meče. Takže se nabízelo další netradiční využití perly - pokud jste ji donesli do tábora Tuskenů, tamější "historik" se s vámi podělil o zcela zásadní informace a tajemství týkající se historie Tuskenů, Tatooinu a vlastně celé "vzdálené galaxie" - nechci úplně spoilerovat, ale Tatooine nebyl vždycky nehostinná poušť, Tuskenové nebyli vždycky nemilosrdní nájezdníci odmítající moderní techniku a nadsvětelné motory ve "vzdálené galaxii" existovaly už dříve, než tak uvádí "neomylný" archiv Jedi) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • V úvodnej sekvencii sa Mando (Pedro Pascal) stretne s viacerými fanúšikom Star Wars známymi druhmi. Vo dverách ho zastaví Twi'lek (Isaac C. Singleton Jr.). Gor Koresh (John Leguizamo), s ktorým debatuje, patrí k rase Abyssin. Pozerajú sa na boj dvoch zelených, divím sviniam podobných Gamorreanov. Všetky tieto druhy sa objavili už v pôvodnej trilógii. V tejto scéne sa objaví aj Zabrak, člen rasy, ktorej najznámejší predstaviteľ je Darth Maul (Ray Park). (ČSFD)
  • Herec Timothy Olyphant (Cobb Vanth) zde ztvárnil velmi podobnou postavu jako ve westernovém seriálu Deadwood (od r. 2004). Tato skutečnost podtrhuje westernové pojetí celého seriálu. (Sidarius)

Reklama

Reklama