Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu tah na branku. Všechno to vypadá tak krásně, jenže mi to přestává stačit. Mám pocit že si tvůrci chystají půdu pro x dalších seriálů, místo toho aby se věnovali téhle sérii. Baby Yoda je strašně nevyužitej koncept, kterej slouží pouze k tomu, aby mohl Mando cestovat z planety na planetu. Bohužel nic víc ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotná prítomnosť Ahsoky Tano nestačí na to, aby išlo o dokonalú epizódu. Jadrom Chapter 13 bol opäť klasický boj dobra proti zlu, ktorý nepriniesol do univerza žiadne zmeny. Dozvedeli sme sa ale, že Ahsoka pátra po starom známom grand admirálovi Thrawnovi a pokiaľ sa tvorcovia na túto dejovú líniu v ďalších častiach nevyprdnú, máme sa konečne na čo tešiť. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nieco, co sme mali vidiet omnoho skor. Stretnutie Jedi a moncicaka. Uvod zenskeho duelu inspirovany samurajskymi subojmi bol az hlupo usmevny. Takisto ako dianie predtym. Avsak atmosfera celkom funguje. Rosario mala vzdy pekny usmev., Je to poznat i pod tym oranzovym nanosom v celej tej "aure dostojnosti". Moze byt. Konecne sa pribeh trosku posunul. Zaner "road-movie" vsak ostava, ako som predpokladal, akurat Jedi-a sme sa dockali uz v piatom dieli, nie az v zavere serie. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Tady jsem trošku skeptickej. Choreografie soubojů docela meh, mando top, odkazy hell yeah.. a to je asi vše. Tenhle díl má jisté problémy.. ale jinak byl fajn. Navrácení HK jednotky do kánonu mě nehorázně potěšilo, už fakt jen vyčkávám na referenci, která se bude týkat Revana. Nebylo to nejhorší, ale čekal jsem víc. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všichni jsme jeden. Vše je jedno. Světlo, Temnota… Jen cesty jsou vždy dvě." Normálně nehodnotím každou epizodu zvlášť, ovšem u téhle udělám vyjímku. Ashoka a její cit pro světlou sílu, mě maximálně udivil. Jsem milovníkem světa Star Wars a velice mě zajímá směr, který si malý "Grogu " vybere. Přehlídka se světelnými meči, mému oku opravdu moc lahodila. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Dôvodom, pre ktorý sa Ahsoka (Rosario Dawson) rozhodla necvičiť Dieťa (ktorého meno Grogu nám bolo odhalené v tejto epizóde) je ten, že jeho citová naviazanosť na Mandaloriana (Pedro Pascal) by ho mohla urobiť náchylným k temnej strane. Toto priamo odkazuje na osud Anakina Skywalkera (Hayden Christensen), ktorý bol Ahsokiným majstrom. Ahsoka používa taktiež podobné argumenty, aké použil Mace Windu (Samuel L. Jackson) vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999), keď odmieta trénovať Anakina. (ČSFD)
  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na původní filmy ze světa Star Wars. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve zmíněném filmu a také v prequelu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002). A brána města Calodan vydává při otevírání velmi podobný zvuk jako brána Jabbova paláce na Tatooinu ve filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983). (Sidarius)

Reklama

Reklama