Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je tá súťaž o najškaredšieho psa a vždy víťazia také vypĺznuté príšery s dvoma troma "vlasmi", tak tá planéta tu mi ich evokovala... Najškaredšia planéta ever. x'D To len žartujem, má svoje "nindža čaro"... (: Celý diel je nindža inspired... Jedi nindža, so cool, so pretty ♥ :) Pri súboji s hlavnou antihrdinkou vidno pekné nindža topánky, ku koncu nindža držanie meča......... proste nindža fanboy heaven :)) ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu tah na branku. Všechno to vypadá tak krásně, jenže mi to přestává stačit. Mám pocit že si tvůrci chystají půdu pro x dalších seriálů, místo toho aby se věnovali téhle sérii. Baby Yoda je strašně nevyužitej koncept, kterej slouží pouze k tomu, aby mohl Mando cestovat z planety na planetu. Bohužel nic víc ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak začít? No asi tak, že tenhle díl byla obrovská bašta pro všechny Star Wars fanoušky. Nejen že jsme se dozvěděli, kdo je onen malý zelený mužík, který je stejné rasy jako Yoda, ale jak se jmenuje a odkud vlastně pochází. Ale zároveň se tu naskytuje mnoho dalších otázek. Například, kdo ho odnesl z chrámu Jediů? A proč? Stejně tak mě velmi potěšila přítomnost Asoky Tano. A opět svištění světelných mečů. A co zmínka o Velkoadmirálovi Thrawnovi? Nepochybně žije. Jeho smrt jsme tehdy v seriálu Rebels, neviděli. Ale také jsne nevideli smrt Ezry. A byl to právě on, který ho odnesl do hlubin vesmíru. Takže máme se na co těšit? Ja bych řekl, že určitě ano. Jelikož tento díl byl ve scénáři a režii Davea Filoniho. Dle je mě právoplatným dědicem Star Wars. Neboť on jako jediný dokáže s příběhem hýbat tak, jak fanoušci chtějí a jsou maximálně spokojení. Věřím že nás příběh zavede až ke Thrawnovi, k Ezrovi a rovněž i k Prvnímu řádu. Vše do sebe začíná a ještě bude zapadat. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotná prítomnosť Ahsoky Tano nestačí na to, aby išlo o dokonalú epizódu. Jadrom Chapter 13 bol opäť klasický boj dobra proti zlu, ktorý nepriniesol do univerza žiadne zmeny. Dozvedeli sme sa ale, že Ahsoka pátra po starom známom grand admirálovi Thrawnovi a pokiaľ sa tvorcovia na túto dejovú líniu v ďalších častiach nevyprdnú, máme sa konečne na čo tešiť. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Konečně se něco začalo dít a celý příběh někam vede. Holt bez Jediů není Star Wars. Ashoka ihned vzbuzuje respekt, a byť tuhle postavu z Klonových válek neznám, očividně není radno se s ní srát. Malinko mě zarazil její křiklavý vzhled, který nezapadá do vizuálu seriálu a v každém záběru trčí ven. Na druhou stranu je to kopie 1:1 animovaného originálu, takže není na co nadávat. Obsazení rovněž trefné. Kdo ví, jak by vypadal live action Homer Simpson? Přesto nepovažuju 13. kapitolu za dokonalou pro své kvality, ale nakopnutí příběhu správným směrem. Příště už by k tomu nemuselo dojít až v půlce série. Filoni natočil druhý nejlepší díl, ale zároveň ukázal, že nezvládá reálnou akci a budování napětí. Souboj světelný meč vs. tyč mohl být epickou událostí s prvky z filmu Tiger a drak, místo toho je to PG-13 sestříhaný bordel, který se vždy utne v nejlepším okamžiku. A Michael Biehn tam dělal jako co? Nicméně chválím opět loutku Baby Yoda (Grogu), která nám i tvůrcům dokazuje, jak je důležitá hmatatelná rekvizita. Myslím, že by si k němu nikdo nevytvořil takovou oblibu, kdyby šlo o i sebelepší CGI animaci. Jsem rád, že mám, co chválit. 85%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama