Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (510)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pozor, nebezpečí spoileru: Původně jsem hodnotil třemi hvězdičkami a to jen s velikým sebezapřením, protože jsem měl silné problémy film vůbec dokoukat, nudil jsem se a samozřejmě z větší části vůbec netušil, co že se to na plátně odehrává. Nutno dodat, že jsem měl v hlavě pouze minimum útržků vzpomínek na původní seriál, kterému film předchází. Teď jsem si seriál oživil a až na smutnou skutečnost, že nemá žádný konec, jsem si ho dokonale užil. Film jsem si pustil znovu a marně doufal, že mi na pár otázek odpoví (kdo je Bob…a hlavně co se stalo s Cooperem a Annie po návštěvě Černého vigvamu – protože ačkoliv jde o prequel, v úvodních titulcích figuruje Heather Graham (přičemž se ve filmu objeví jen na pár vteřin aby nám sdělila, že je s „hodným“ Cooperem ve vigvamu?)), ale až na rekonstrukci dávno známého, Fire walk with me nic moc nevysvětlí, spíš ještě pár otázek přidá. Rozhodně to už ale není chaotická změť podivných výjevů, ale ve vztahu k seriálu konečně dává smysl. Bohužel se stále nedozvíme nic o tom, jak to začalo a už vůbec ne, jak to skončí, vlastně…víme toho ještě o něco míň. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

_______________Sere mě, jak něktěří tady říkají, že je tento film jen určen pro znalce seriálu. Běžte do pr...le !! Kvůli Vám mě tyhle kecy odradily a shlédnutí "uměleckého" snímku jsem oddaloval ! Nakonec jsem ale sebral odvahu a přesto jsem se rozhodl snímek shlédnout. A udělal jsem zatraceně dobře !! Takže vy, co jste neviděli seriál jako já, neposlouchejte tyhle kecy těch hňupů a v klidu se na film koukněte ! Prostě další skvělý film Pana Lynche ! Nebudete litovat !! ________________________ ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímkem TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ nás David Lynch opět zavádí do městečka, které na první pohled budí zdání normality a poklidu. Hned druhý pohled však naše ideály znovu odsune do pozadí a ukáže, že "není všechno zlato co se třpytí". Jakkoliv se tato "lynchovinka" zdá neproniknutelnou a tajuplnou, obsahuje pod šíleně velkou vrstvou symbolů, snů a tajemných obrazů silné poselství. Při prvním sledování se toto "poselství" dá obtížně vypozorovat. Po dalším a dalším sledování tohoto opusu (+ dalších snímků o městečku Twin Peaks) se však tyto vrstvy postupně odkrývají a mnohé symboly získávají své konkrétní místo v reálném životě. Přesto: nebyl by to David Lynch, kdyby mnohé ze svých myšlenek i poté nenechal nevysvětlenými a zahalenými rouškou tajemství. A právě i díky (či kvůli) tomuto není TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ filmem na jedno shlédnutí. Shrnuto a podtrženo: i tento Lynchův opus patří ke skvostům ze žánru mysteriózních thrillerů/hororů. Pro mě osobně je vedle Davida Lynche jen velmi málo filmových tvůrců, kteří dokáží zprostředkovat tak intenzivní "obrazově-zvukový zážitek". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší, tentokrát už môj piaty, pokus o skamarátenie sa a Lynchom nevyšiel znova podľa predstáv. Náš vzťah ostáva vo vlažnom prijatí každého jeho filmu a zatiaľ len čakám, kedy sa to zmení. Dával som veľké nádeje do toho, že to bude môcť byť práve tento kultový film (seriál som ešte nevidel). Moje nádeje však spľasli už po polhodinke. Dovtedy to vyzeralo na celkom súvislý a pomerne ucelený príbeh. Zrazu však príde sek, postavy zmiznú bez vysvetlenia a šup do toho úplne iný príbeh. Samozrejme ďalej to už bolo typické lynchovské servírovanie zmagorených dezilúzií a pošahaných scén a vsuviek, ktorých zámer a podstatu snáď chápe len on sám. Už ma prestalo zaujímať kto je vrahom Teresy Banksovej, alebo čo hrozí Laure Palmerovej, keďže som vedel, že žiadne poriadne vysvetlenie, či rozuzlenie nepríde. Napriek tomu bol ale scenár tak zručne a zaujímavo natočený, že i napriek týmto faktom som sa takmer vôbec nenudil a so záujmom som to dopozeral. 65%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Seriál skončil jedním fantastickým otazníkem a právě o to větší je škoda, že Fire Walk with Me na něj nenavazuje, nýbrž celému seriálu předchází. I vzhledem k mému subjektivnímu vnímání vzestupné tendence seriálu se dostáváme zpět na začátek, tedy slabota. Část mimo městečko Twin Peaks je, bez dalšího komentáře, nezajímavá a zatímco Dale Coopera si užjeme málo, tak zdlouhavost je přítomna všude. Jistou dávku mysteriózní a Lynchovsky nechápavé atmosféry samozřejmě upřít nelze, byť je zde v menším množství než ke konci seriálu, ale stále platí, že kromě ní v podstatě nemá závěrečný film Twin Peaks co nabídnout... Nudné a postradatelné. 3/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)
  • I když kolovaly fámy o tom, že Lara Flynn Boyle si svou seriálovou roli ve filmu nechtěla zopakovat kvůli scénám obsahujícím nahotu, Lara musela nabídku odmítnout kvůli závazkům ke čtyřem dalším filmům. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama