Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (1 922)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, že se směju, jsem nemocný." Jsem moc malej masochista na to, abych se dokázal dvě hoďky bavit depresivním přerodem šílenýho magora s nepříjemně skřehotavým smíchem ve slavnýho šílenýho magora s nepříjemně skřehotavým smíchem. Kromě deprese mě ještě docela zaujala ta nekonečná nuda a hlavní hrdina chladnoucí v ledničce. To asi někdy zkusím. A taky chci vyzdvihnout show Murrayho Franklina, protože to bylo jediný místo, který mě na chvíli donutilo přestat zívat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vždy som doteraz tvrdil, že pre mňa, a asi aj pre celú moju generáciu, bude navždy najlepším Batman ten z dieľne Tima Burtona a najšialenejším Jokerom Jack Nicholson. Tento názor som zastával aj potom, čo som zhliadol snímok "Temný rytier", kde zápornú postavu Jokera stvárnil mnohými do neba vynášaný Heath Ledger. Ja som to všetko musel prehodnotiť, až keď som si pustil film "Joker", ktorý v roku 2019, natočil americký režisér Todd Phillips. Až vtedy som prenikol do utrápenej, zničenej, chorej duše Arthura Flecka a pochopil všetko to cynické šialenstvo, ktoré je podstatou psychicky narušeného zločinca, ktorý si začal hovoriť Joker. Je to depresívne, smutné, znepokojujúce. Filmársky perfektne spracované. Navyše ma úplne uchvátil Joaquin Phoenix v titulnej úlohe. Predviedol geniálny, dychberúci herecký výkon. ***** ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Všechnu špínu, marnost a bolest Gotham City si v sobě nese jediný člověk. A to je na tohoto vyděděnce společnosti i lůzy.. osudem zlomeného klauna příliš… Joaquine Phoenixi... bolelo to! A kdybych vedle sebe neměla svého přítele (který mě obětavě držel za ruku) asi bych to úplně neustála. Víc napíšu později, až... Vlastně ne. Povstal nám nový Joker! Ať žije!! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Joker mi způsobil husí kůži už někdy v prvních minutách, a pak se u mě tento jev ještě několikrát zopakoval. Je možný, že to bylo jen dobře napsanou postavou, v jejimž ztvárnění by se vyřádil každý kvalitní herec, pro mě je však něco takhle skvěle zahraného malý zázrak. Joaquin Phoenix mě svým výkonem odrovnal a myslím, že na jeho bolestný úsměv a smích jen tak nezapomenu, vryl se mi hluboko pod kůži. 5*, jeden z nejlepších loňského roku. Velmi brzy to vidím na repete. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V životě jsem nejspíš neviděla depresivnější film. Dvě slova: Joaquin Phoenix. Neuvěřitelný. Já, bratr i přítel jsme z kina odjížděli v deprimovaném tichu. Jsem strašně ráda, že jsem viděla na velkém plátně. Hudba dokonalá. V tomto případě ale doporučuji si nečíst dojmy ostatních moc do detailů a prostě na to jít. Určitě se podívám znovu - až budu mít pocit, že se topím v nebezpečném moři dobrý nálady a budu potřebovat zchladit trochou prvotřídní depky. PS: Kvůli Phoenixovi doufám, že ve skutečnosti vede trochu veselejší život :-D ()

Galerie (96)

Zajímavosti (88)

  • Režisér Todd Phillips přesvědčoval celý rok studio Warner Bros., aby mu poskytlo práva na natočení filmu Joker s přístupností R (v USA od 17 let). Původně chtěl natočit psychologický film o zkažené společnosti, ale díky propojení s populární komiksovou postavou Jokera nápad lépe protlačil mezi producenty. (Kinofil)
  • Jokerův šílený skřek Joaquín Phoenix nacvičoval několik měsíců. Když ho začal vydávat i mimo natáčení, tak jej kolegové ze štábu prosili, ať s tím přestane, protože to v nich vyvolávalo úzkost. (raininface)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama