Reklama

Reklama

Hell Fest: Park hrůzy

  • USA Hell Fest (více)
Trailer 2

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (180)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pokud si to celkově shrneme, Hell Fest se opravdu znatelně snaží napodobit atmosféru prvního Halloweenu. Tomuto přirovnání se tady člověk vyloženě nemůže vyhnout, protože jako na potvoru vám před filmem zřejmě poběží i trailer na pokračování této slasher klasiky. Ať už se jedná o hudbu, která ač hutnější, stojí na podobných motivech, nebo o postavu maskovaného vraha, o kterém teď víte o něco méně, než tehdy o Myersovi. Ten měl oproti tomu zdejšímu alespoň podrobněji vykreslený psychologický profil. Běžného diváka tak potěší hlavně to, že se scénáristé moc nezdržují, a jdou rovnou na věc (mimo park se film odehrává asi 5 minut po úvodní scéně). Hlavní partička je sama o sobě celkem nezajímavá, ale obsazení drží nad vodou hlavně sympatická Amy Forsyth, či cameo Tonyho Todda (to je sice krátké, ale povedené - znáte z traileru). Samotné detailní provedení Hell Festu, jakožto strašidelné akce je však famózní. Masky jsou skvělé, strašidelné domy děsivé a lidé kolem podivní. Ne, do takového parku bych určitě nešel, protože umělé vyvolávání strachu u mě nepatří zrovna k těm nejoblíbenějším aktivitám. Žádný fanoušek horroru by každopádně neodolal. Z hlediska příběhu je sympatický hlavně R-kový rating, který ve filmu drží napětí, a díky kterému tu brutalitu tvůrcům věříte. Obecně ale práce s kamerou v předstihu prozrazuje většinu lekaček, a nahánění obětí/oběti je o něco méně divácky atraktivní, než třeba laškování z loňského: "Všechno nejhorší". Pokud tedy chcete prozkoumat zákoutí tohoto "zábavního" parku, rozhodně neodejdete zklamaní. Jinak je film spíše průměrný, než nadprůměrný, ale své kvality dozajista má. S komentářem o Oktaviana tak musím jen souhlasit. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavy jsou dost plastické, umírání postav jakbysmet, příběh vraha nulový, což poukazuje spíš na klasickou vyvražďovačku, ale to pak nedává smysl ten závěr filmu, leč jinak zajímavá myšlenka s parkem hrůzy. Hudba: příjemný průměr, děsivost vraha: lehký nadprůměr. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Reklama

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Zaslúži si to dve hviezdičky, ale keďže sú tie Vianoce. Film neprináša nič nové do slasherového žánru. Z vraha nesála žiadne zlo, tajomno možno, ale to tiež len v jednej, alebo dvoch scénach. Inak sa len objavuje na nemožných miestach ako tomu u slasherov býva. O a aby som nezabudol, je aj nesmrteľný. Hlavná šestica vrátane hlavnej hrdinky je nevýrazná a až na dva killy to nie je nič zaujímavé (Kladivo a striekačka pre tých čo nechcú spoilery). Jediná scéna na ktorú si pamätám, že bola skvele zostrihaná a vygradovaná bola tá vo fotokabínke. Vtedy som ešte uvažoval, že to nakoniec nebude taký zlý film. Jediné čo ho uchránilo o dvoch hviezd(okrem vianoc) je fakt, že sa to celé odohrávalo v theme parku čo mi z pohľadu bežného diváka príde ako celkom zaujímavý koncept (nie žeby tu už také neboli) a dovolím si tvrdiť, že práve tento theme park je jediným dôvodom prečo film dostal zelenú a dostal sa aj do kín, čo je na slasher v dnešnej dobe trošku nezvyčajné. Na večerné zabitie času fajn, rýchlo však vyšumí z hlavy....kurňa už teraz neviem ako ten týpek vyzeral. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný slasher. I když je to cíleně točené pro dnešní mládež, tak herci jsou fajn, prostředí perfektní a vrah má charisma a nechybí tomu atmosféra. Vraždy jsou brutální a je jich hodně. Nevim jak ostatní, ale já od vykosováku na jeden večer nečekám nic víc. Solidní jednohubka s fajn koncem, která by si druhej díl zasloužila i když na kino to samozřejmě není. Hodně v pohodě béčko. 55%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skupina teenagerů je slasherována při festivalu hrůzy a jelikož mezi ně patří i Lucka Vondráčková, tak je jasné, že ta trocha krve je zředěná marmeláda! Natočené už stokrát a lépe, utopené v neonech, stroboskopech, nudných postavách a omezené invenci tvůrců (i ty kostýmy a kulisy jsou použité z existujících zábavných parků a haunted houseů v Georgii). Maska vrahouna se jménem „The Other“ má jistý merch potenciál, ale tam ta snaha nějak komerčněji „vřískat“ asi i končí.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama