Reklama

Reklama

Brigitte Bardotová a Marcello Mastroianni jako umělci, kterým do života osudově zasáhne sláva... "Pokaždé, když něco chci, zjistím, že už to mám," říká Jill, hrdinka filmu Louise Malla. Chtěla být baletkou, ale objevila ji filmová kamera a krásná Jill se brzy stane nejen žádanou herečkou, ale i sex symbolem své doby. Její kariéra byla příliš rychlá a osudově oslnivá. Každý její krok sleduje nejen skupina paparazziů, ale i davy obdivovatelů a těch, kteří jí závidí a promítají do ní své frustrace. Marně se Jill snaží uniknout tomu honu na celebritu a oddat se své lásce, kterou cítí k Fabiovi. Doufá, že u něj najde tak potřebný klid, svůj soukromý život. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Stylizace skutečné životní etapy BB. Ona sama se v tomhle snímku neblýskla, Mastroianni také ne. Na pozadí líbivých exteriérů sledujeme vztah dvou umělců, krásné herečky a divadelníka. Ona neumí pracovat se slávou, a to se promítá i do herectví BB - ona to neumí ani uvěřitelně zahrát. Střídá polohu odevzdané flegmatičky a hysterky. On bojuje s jejími stavy a zároveň s osobními uměleckými ambicemi. V tom prvním nemůže obstát. A jestli v tom druhém, to se nedozvíme. Příběh bez třetí postavy nemá pozitivní řešení, a tak je závěr jen pochopitelnou tečkou za prací rozpačitého týmu mladých tvůrců. Malle a Rappeneau byli sotva třicetiletí. Význam snímku vidím v zachycení fenoménu paparazzi. ()

linger 

všechny recenze uživatele

Myslienka zaujimava, ale, bohuzial, film ju nudny a zle zahraty. BB mam velmi rada, ale musim povedat, ze fakt nie je dobra herecka... A hoci mala v case natacania filmu 27, co nie je vela, 18 rokov sa jej na zaciatku filmu neda uverit, je to proste uz dospela zena. A potom tie zivotne zmeny, ktorymi jej postava prechadza... najskor zamilovane dievca, potom nadejna tanecnicka, potom slavna herecka az po vynervovanu a vystresovanu obet novinarov - vsetkym preplava s jednym vyrazom v tvari, jednym tonom hlasu. V tomto pripade je to ale aj vina rezie, ze s hercom nevie pracovat, pripadne scenara... Vo vysledku je to nudaaaaa. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá psychologická dráma, v ktorej podobne ako naznačil Fellini v Sladkom živote, sláva prináša trpké ovocie straty súkromia. Tentokrát to má pre mladú zvodnú herečka Jill omnoho horšie následky ako len podnet pre vznik názvu povolania paparazzov, Jill je v podaní Brigitte Bardot tvrdohlavá a vznetlivá no zároveň krehká a labilná. Napriek skúsenostiam však vidieť v jej hereckom prejave určitú naivitu. Naproti tomu je Mastroianniho výkon bezchybný. Produkcia je veľmi dobrá a nevybočuje z mantinelov európskej tvorby doby svojho vzniku. 70% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda a o to ještě větší zklamání. Brigitte Bardot oproti snímku A BŮH STVOŘIL ŽENU tady nic ze sebe nepředvedla. A o Mastroiannim ani nemluvě. Já myslel, jak ji bude svádět a ono ejhle nic. Maximálně tak dobrá byla ta stará, závistivá rajda ve výtahu, jak Bardotce nadávala, že je atraktivní žena a sen všech mužů. [160. hodnocení, 10. komentář, 75%] ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Brigitte Bardot na vrcholu svých fyzických dispozic a poměrně krátké herecké kariéry mohla v příběhu začínající filmové hvězdy, jejíž soukromý život je díky publicitě a "lásce" fanoušků v troskách a jejíž sláva je vykoupena osamělostí v domě obklopeném davem, docela dobře hrát samu sebe. Hodně dobrý film s mottem v každé době aktuálním. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama