Reklama

Reklama

Viva Maria!

  • Francie Viva María ! (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brigitte BardotováJeanne Moreauová jako zpěvačky, svůdkyně a revolucionářky... Marie Fitzgerald O’Malleyová podědila revolucionářské geny svého irského otce a francouzskou krásu a noblesu své matky. Již v útlém dětství se naučila vyrábět a pokládat bomby a především nenávidět Angličany. Po atentátu, při kterém zahynul její otec, nalezne úkryt a útočiště ve voze potulného cirkusu. Francouzská zpěvačka Marie ji oblékne do ženských šatů a postaví vedle sebe na scénu. Více než francouzské kuplety obou zpěvaček přitahují muže všech společenských a věkových kategorií svádivé kostýmy a vnady, o kterých se jim v životě ani nezdálo. V zemi zuří revoluce a v Marii (té irské) se probudí její anarchistická krev a smysl pro spravedlnost. Ta druhá Marie nemůže zůstat pozadu a navíc se zamiluje do vůdce vzbouřenců. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (68)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička za odpor k autoritám a druhá za odpor k cirkvi, myslím, že tým to hasne. Nepáčili sa mi prehnané rádoby komické scény a ani postava stvárnená Brigitte Bardot. Nie len ženy voľných mravov dokážu vidieť za hranice spoločnosti. Taktiež nemám rada filmy, ktoré príliš vsadili na ženské vnady, ale už menej na ich konkrétne premyslené činy a inteligenciu. Možno je film určený predovšetkým pre mužského diváka ovšem obávam sa, že je v ňom príliš veľa zbytočného rozptýlenia, než aby jeho pointa vyznela a bola pochopená dosť jasne. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Některé gagy prvotřídní (třeba střílející bankéři), ale příliš mnoho jich vychází na prázdno, prvních čtyřicet minut se kromě zpěvu otravné odrhovačky a poloobnažených Marií neděje zhola nic, pak se zas vyhazuje kdoví co kdoví proč do vzduchu...ve výsledku otravná slátanina s několika povedenými gagy. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Co si tak pamatuju po těch několika letech je pokřik Vivav Maria! a taky Flores, kterýho skvěle zahrál George Hamilton (pro připomenutí v jednom Columbovi zabil vyděrače pomocí derivátu nikotinu nakapanýho do cigarety). Jde tu vlastně o boj dvou cirkusových zpěvaček, který náhodou při vystoupení na přelomu století vynajdou striptýz a jedna z nich se zamiluje do místního velitele socialistů Florese. Když je smrtelně raněn, slíbí mu, že budou pokračovat v boji za svobodu proti církvi a utlačovatelům. A taky ten boj dokonají. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

V původním českém znění: Lída Slancová - Brigitte Bardot (Maria I), Vlasta Peterková - Jeanne Moreau (Maria II), Maxmilián Hornyš, Václav Kyzlink, Ladislav Suchánek, Arnošt Navrátil, Vlasta Fialová, Milan Holubář, Jiří Tomek a další Zvukové efekty: Bohumír Brunclík Asistentka režie: G. Krejzková Střih: Marie Hlošková Zvuk: Vladimír Dvořák Vedoucí výrobního štábu: Dana Župková Dialogy: J. Vavroš, Milan Messany Režie českého znění: Milan Messany Vyrobila: Československá televize Brno 1972 ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Roztomilá jednohubka na jedno použití. Od počáteční tklivé životopisné balady blonďaté Marie po tragický výstup černovlasé Marie. Striptýz, kaktusy na náměstí, kostra v poušti, velmi nebezpečný církevní řád se zajímavě zařízenou mučírnou. Tak trochu jako dort pejska a kočičky. Naštěstí je BB roztomilá, Jeanne Moreau správně zaťatá a Louis Malle to dokázal ukočírovat. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Exteriéry fiktivního San Miguelu se natáčely v Mexiku. (Cherish)
  • Počas nakrúcania zomrel komparzista, keď spadol z volského záprahu. (Arsenal83)
  • Krátko po vydaní filmu Rudi Dutschke z radikálne ľavicového študentského hnutia založil skupinu "Viva Maria Group", ktorá bola voľnou vetvou organizácie Študenti za demokratickú spoločnosť (SDS). Cieľom skupiny bolo popularizovať diskusie o vypuknutí revolúcií v krajinách tretieho sveta. (whack)

Reklama

Reklama