Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (138)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Pro mě byla výhoda, že jsem ze všech Narcos viděla jako první tenhle. I když se jedná o jiný seriál, původně se mělo jednat o další pokračování Narcos. S jinými postavami jde o úplně jiný příběh. Celkově se Mexico zdá pomalejší,ale postupně se charaktery i příběh vybarvují a rozhodně se budu těšit na další sérii. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Mexická jazda série Narcos ideovo nadväzuje na svojich starších súrodencov a formálne sa nesie v duchu predošlých troch sérií Narcos originu, čo z nej činí stále kvalitný seriál, z ktorého doslova sála exotická atmosféra južnej, resp. strednej Ameriky. Ubudlo však historických dokumentárnych "footage" vložiek, ktoré dodávali pôvodnému seriálu punc "opravdovosti" a dej je miestami "vleklý", čo môže byť spôsobené aj menej bohatou históriou života F. M. Gallarda v porovnaní s Escobarom. Tvorcovia si však zvolili zaujímavý spôsob rozprávania príbehu, preto môžeme túto sériu považovať len za odrazový mostík (?) k druhej, prípadne ďalším sériam, ktoré majú potenciál ísť kvalitatívne nahor. Pri porovnaní s predošlými sériami Narcos je podľa môjho názoru táto zatiaľ najslabšia, čo z nej však automaticky nerobí zlý seriál - právne naopak, latka je nastavená stále vysoko. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Tahle série sice není vyloženě špatná, ale ani náhodou nemá na ty předchozí. Nevím, jestli to v Mexiku bylo oproti Kolumbii tak mdlé, nebo z toho nudu udělali až filmaři. Spousta událostí neměla žádné dějové důsledky ani nebyla nijak okomentovaná. Například vražda amerických turistů v restauraci, po čemž jsem se těšila, že se děj konečně trochu rozjede, ale nestalo se tak, padla o tom jen jedna nenápadná zmínka v rozhovoru. Vztahy hlavních hrdinů a jejich manželek byly vykreslené jen povrchně a měly pořád jen jednu, ke konci už dost unavující, rovinu. Stále starostlivá Mika a její rozhovory s manželem byly totálně na jedno brdo. Nespokojená Felixova manželka a náhlé odhalení, které v nic nevyústilo a tvůrci si ho mohli vzhledem k absenci jakéhokoliv předchozího náznaku odpustit. Afektovaný Camarena se mi během seriálu solidně zprotivil. Některé postupy a zásahy DEA mi přišly značně neprofesiální. Nicméně Diego Luna se mi ve své roli líbil, myslím, že mu to sedlo a potřeboval by už jen o kapku lepší scénář. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Postupně se tak nějak podle mě ukazuje, že nejsílnější zbraní Narcos nebyli drogy, vyšetřování atd.... ale příběh Pabla Escobara. Po odvyprávění jeho příběhu, který nastavil nedosažitelnou laťku kvality, se už prostě prvním dvěma sériím původního Narcos ty další nemohou kvalitativně přiblížit. Mexické Narcos už je tak pro mě spíš další z řady drogových kriminálek, a jednotlivé příběhy narkobaronů už mě nedokázali tolik vtáhnout. Kvalita zpracování stále zůstává na solidní úrovni, ale jakoby se toto téma prostě už postupně vyčerpávalo. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Na začátku epizody hraje „Pistoleros Famosos“ od Carlos Y Jose, po ní následuje „The Passenger“ od Iggy Pop a po ní následuje „Cruz De Olvido“ od Chavela Vargas. Na konci epizody hraje „De Nada Sirve“ od Moris. (Duoscop)
  • Na oslavě hraje „Smalltown Boy“ od Bronski Beat. Když schází Félix (Diego Luna) po schodech, tak hraje „Edge Of Seventeen“ od Stevie Nicks. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v 28. minutě, je „Vuelve A Mi“ od Grupo La Rebelion. Ve 32. minutě hraje „Karma Chameleon“ od Culture Club. (Duoscop)

Reklama

Reklama