Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 1

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (685)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy o ľudožravých žralokoch mám rád. Od čias čo som zhliadol Spielbergove "Čeľuste" som si tento špecifický horrorový subžáner zamiloval. Takže som si s chuťou pozrel aj snímok "Smrtiaci príliv", ktorý v roku 2016 natočil režisér Jaume Collet-Serra. Bolo to celkom fajn, ale niečo mi na tom hodne vadilo. Už mám dosť týchto feministických superpičí, čo všetko zvládnu. Samozrejme, že hlavnú úlohu stvárnila silná, sebestačná, vynaliezavá ženská, s ktorou nevyjebe ani osem metrový žralok. Feministická lobby pracuje na plné obrátky. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra ten žralok má, ale pech! Napřed si dá jednoho kořalu k večeři, pak posvačí dva surfaře a jako hlavní chod by si dal jakousi pyzdu z Texasu, ale ta je proti. Nehodlá v těhlech mělčinách zhebnout a žralok se nehodlá vzdát vydatný svačiny. Jak tenhle duel dopadnul? Absolutně pohodovým a nenáročným letním survival filmíkem z dokumentárního cyklu : Surfujeme se žraloky. Potěší i vedlejší dějová linie z ptáčkem a napravením jeho křídla plus závěrečná bojová sekvence. Shark není moc na scéně, ale je dobře trikově udělanej, rozhodně žádný Asylum. No a ptáček přežil taky! Proto velmi spokojený a pobavený 4* co víc od podobnýho filmu chtít.70% ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Nancy (Blake Lively) se vydává surfovat na malebnou mexickou pláž, kterou kdysi navštívila její zesnulá matka. Idyla končí ve chvíli, kdy se na scéně objeví velký bílý žralok... Natáčelo se v Queenslandu v Austrálii. Stejně nejlepší byl racek Sully / "Steven" Seagull / Sully "Steven" Seagull. Jako taková jednohubka film funguje docela dobře. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "The Shallows" som sa celkom tešil. Mám rád Blake Lively a už to bude nejaký ten čas, kedy sme mohli vidieť dobrý film so žralokom. A tento film ma skutočne potešil a má svoje dobré momenty. Kým iné zase boli trošku divné. Keby som to ohodnotil ako celok, tak si myslím, že hlavná hrdinka je dostatočne inteligentná, má s čím pracovať a vie sa dostať zo situácií a vyťažiť maximum z toho, čo môže. A robí z filmu dobré sledovanie, lebo vie ako bojovať a rozhodne sa nevzdať. Záverečná momentka so žralokom podľa mňa skutočne stojí za to. Ale zase scénky s medúzami, alebo fakt, že vidí svoju zosnulú mamu a podobné pre mňa robia z tohto filmu viac jednorazovú záležitosť, než filmovú klasiku. Musím dokonca priznať, že aj to priateľstvo s čajkou bolo dobre spracované. Som rád, že som film videl, možno by som si ho v telke pozrel aj znovu, ale skôr ako nostalgickú spomienku než ako silný thrillerový zážitok. Čakal som viac atmosféry, viac boja a napätia. Ale celkovo som neostal nespokojný. Takže preto je aj moje hodnotenie nakoniec pozitívne. Hodnotenie: B- ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horory se žraloky nikdy moc nevyhledávám, neboť mi nepřipadají příliš zajímavé, ani strašidelné. S tímto vědomím dokážu velice ocenit, jak dramatický může být horůrek se zmíněnou tématikou a natočený pouze v jedné malé zátoce. Ve filmu je skvěle vykreslena beznaděj hlavní představitelky se všemi aktivními i pasivními prvky co k tomu patří. V tomto ohledu oceňuji především důležitost přílivu a odlivu. A pak také způsob s jakým vedla Blake Lively svůj životní souboj s hrozivým protivníkem. Velice napínavý a uvěřitelný příběh. 74% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Film bol úspešný v pokladniach, keď rozpočet 17 miliónov dolárov zarobil už za prvý víkend a nakoniec zarobil celkovo 119 miliónov. (Arsenal83)
  • Ve finální scéně, když se Nancy (Blake Lively) praštila o bóji, tak si herečka zranila nos i ve skutečnosti. Přesto pokračovala dál. Takže to, co vidíme ve filmu, je reálná krev. (applause)
  • Krabi na skále u Nancy (Blake Lively) byli praví. Byli nasbíráni na pláži, kde před tím přirozeně umřeli. (applause)

Reklama

Reklama