Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (687)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively, jeden žralok a 87 minut čisté survival dobrodružství. V rámci žánru tedy splněno na výbornou. Je to taková víkendová jednohubka která toho moc nenabídne, ale solidně splní očekávání. Serra vytvořil žraloka, který se spíše podobá tomu z Jaws - tedy tomu co nahání strach. Díky bohu se tak oprostil od digitálních prostocviků, jimž současný trend digifestů vyložene nahrává. Je to napínavé a zbytečně se nekecá. Samozřejmě nechybí odbočka na rodinné hodnoty takovou tou klasicky americkou berličkou, ale to je přece v Hollywoodu samozřejmost. I když to točí Španěl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Blake Lively do tejto úlohy bol výborný ťah. Pôsobí ako športová fanatička a navyše jej aj uveríte, že študuje medicínu. Collet-Serra to na malých priestoroch vie a veľkou výhodou The Shallows je to, že dokážu byť neustále napínavé. Až som začínal potešovať nadšenie. To sa ale vždy výrazne znížilo príchodom CGI žraloka, ktorý pôsobí skôr ako z nejakého sci-fi a cynicky som začal očakávať, že niekde hlboko v oceáne je nejaké vedecké centrum, kde bol takýto typ žraloka geneticky upravený. Samotné finále je síce slušné, len konkrétna scéna eliminácie nepriateľa, alebo skôr spôsob jej režijnej realizácie, mi neprišiel najšťastnejší. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase s radostí zjistil, že tu máme další žraločí filmeček. Začátek byl parádní. Už když se stařičký chevrolet prokousával tropickou džunglí aby se posléze před ním otevřel výjev jak z ráje jsem si spokojeně mlaskal. Bělounký písek a moře všech odstínů zelené a modré, vlny... Buď jak buď letošní dovolená po Čechách byla jen dovolenovým odvárkem proti dovolené u tohoto zálivu kdesi v Mexiku.... Do toho fešná blonďatá Blake, která byla v plavečkách vyplněná přesně tam, kde měla být a nevyplněná tam kde neměla být :-). Fascinovaně jsem sledoval její hrátky ve vlnách, kdy některé záběry byly opravdu skvostné. Kamera si tu s vlnami i s ní opravdu vyhrála! Po prvním ataku predátora jsem ani nedýchal i když základní schéma filmu jsem znal. Bohužel ale od první poloviny se žralok začne chovat jako pardon - debil - a když mu nechutná korálový útes, začne žrát kovovou bójku... Trochu jsem se bál aby do toho celé nevstoupila maminka a hádejte co. Vstoupila. No víc nebudu spoilerovat. Myslel jsem, že od čelistí, kdy žraloci v nich potápěli helikoptéry a lodě už krapet pokročila. Bohužel tohle točili Amíci a tak solidní zpracování začne strhávat nedotažený scénář. Pokud vás to zaujalo, pak doporučuji mnohem reálnější záležitost The Reef (2010). Konec konců to točili Australáci a ti s Brusíčky a surfaři mají nějaké zkušenosti... Tohle je jen za tři krvavá pírka racka Radka. Škoda :-( * * * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Nevadilo by mně, že se tenhle film tváří, nebo vlastně je čistokrevné béčko. Těch už jsem viděl spousty a vůbec jsem neváhal tasit vysoké známky. Pokud na to samozřejmě měly, což však rozhodně není tenhle případ. Tenhle film popírá skoro všechno a nejvíc asi fyzikální zákony. Jen tak je totiž možné, že se v jedné chvíli promění žralok v Christiana Ronalda a hraje fotbal, respektivě hlavičkuje s velrybou, která je od oka těžší asi pětkrát, než on sám. Vím, že voda nadnáší, ale o tolik? To snad ne. Ale to jsem vypíchl jen tu největší pitomost. Je jich tam totiž víc, včetně totálně nepřesvědčivého konce, kde dominuje létající Molotov, šití bez narkózy a pak chroupaní železa, jako by to byl kus namočenýho rohlíku. Takže můžu s klidným svědomím říct, že nejlepší filmy na tohle téma se točily s 70 kách. Čelisti a Orka, jasně, že jo, tenhle jim sahal sotva do půlky, půlky kotníku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Na tvorbě žraloka se z největší části podílelo švédské studio ILP, které je specialistou na tvorbu digitálních žraloků. (imagoo)
  • Väčšina filmu bola natočená v nádrži s použitím modrých obrazoviek na dosiahnutie efektu. Napriek tomu Collet-Serra chcel zabrániť tomu, aby to bolo vidieť, takže 10% filmu bolo natočených na skutočných miestach s cieľom "oklamať" diváka, aby si myslel, že prostredie je skutočné: "Každá scéna má jednu skutočnú snímku a zvyšných 99% ich nemusí mať – ale tá jedna skutočná snímka vás oklame." (Arsenal83)

Reklama

Reklama