Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

cab 

všechny recenze uživatele

Po smrti manzelky Jacka (Jeff Bridges) se on stava hlavnim podezrelym a za pomoci presvedcive obkajkyne, ktera mu veri, se snazi ziskat soud na svoji stranu. Film u ktereho divak musi davat dobry pozor na deni na platne a nesmi nechat zvyklat dobrymi herci ve svych rolick, protoze pravda je jenom jedna. 70% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na současného mladého diváka může tento téměř třicet let starý triller působit nevěrohodně, až naivně. V současnosti se takovéto filmy točí už úplně jinak. Pro nás "pamětníky" však má své kouzlo především v ústřední dvojici. Hlavně Jeffa Bridgese mám dlouhá léta ve velké oblibě a tady, jako ještě poměrně mladý herec to zvládl výborně. Je to vlastně rutinní soudní proces, který má ještě druhou zápletku ve "střetu zájmů" obviněného a jeho právní zástupkyně. Ten konec se tváří, jako zvrat v ději, ale vnímavý divák to už mohl očekávat. Celkově ale velmi dobře, čili za čtyři *. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak předvídatelné, protože každou chvíli jsem měnila názor, jestli to udělal nebo ne. Stejně jak hlavní hrdina manipuloval s advokátkou, tak filmaři manipulují s divákem. Závěr je sice možná předvídatelný, nicméně odhalil identitu vraha v poslední minutě, jak se to na detektivku sluší a patří. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděla mockrát a musím se ohradit proti tvrzení, že není třeba ho vidět víckrát, protože při dalším shlédnutí nemůže nic poskytnout. A kolik detektivek může? Pro mě už je radost sledovat Glenn Close a Jeffa Bridgese ......... to je herecký koncert a v rámci žánru skoro nadstandartní, ale tím je i skvělý scénář a režie, která nechá děj fantasticky gradovat a i když je dlouho jasné, kdo je kdo, udržuje do poslední chvíle v příjemném napětí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Příjemnou devízou tohohle filmu je, že ať už jste jakýkoliv superpolicejní machr a "vždycky bezpečně a hodně brzo poznáte vraha", tady ještě 30 vteřin před koncem nevíte, čí tvář se ukrývá pod kuklou. Pořád je to 50 na 50. A to je dobře, protože lepších filmů od soudu už jsme viděli hodně, lepších detektivek, slaďáků i thrillerů taky, ale dohromady a s tou dávkou napětí pomalu uvolňovaného až do konce to celkem funguje. Jenom Glenn Close bych vyměnil za atraktivnější právničku. Dobrý dabing z Barrandova narozený ještě před revolucí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama