Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Jino 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Toto soudní drama řízlé thrillerem se mi líbilo. Působivé herecké výkony - Jeff Bridges, ačkoliv nevím jestli to bylo jeho záměrem (pevně věřím že ano, protože je to můj oblíbenec :-) ), výborně mnohokrát předvádí i s přispěním povedeného scénáře mystifikační a mnohokrát i demystifikační výkon, až mi z těch režisérových informací a dezinformací šla hlava kolem. Glenn Close a Peter Coyote taktéž ukazují své právnické kličky v nadprůměrném stylu a já jsem si rád počkal na ten finální záběr. 75% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerné krimi krížené s romantikou. Advokátka sa zapletie s klientom, ktorého obhajuje. Súdne prostredie vždy bolo atraktívne a herci filmu pomáhajú, ako sa len dá, ale stále mi tu niečo chýbalo. Vzhľadom na to, ako bol vo filme vykreslený Jack Forrester(prirodzený, pekný, inteligentný, športovo založený, vnímavý, zdvorilý, miluje kone atď.), mi bolo hneď jasné ako film dopadne. A ten opakujúci sa hudobný motív bol trochu smiešny. Nejde o nič, čo by som musel vidieť druhý krát a vlastne sa aj dosť čudujem ako som pri tom vydržal na prvý krát pri tv do druhej v noci... ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je celkom slušný thriller z 80. rokov, v ktorom sa miešajú dva žánre. Film sa začína nepríjemne pamätnou úvodnou sekvenciou, v ktorej maskovaný psychopat zraní ženu a zavraždí ju na posteli. Od tohto momentu sme na území ,,Základného inštinktu", keď sa obhajca približuje k podozrivému z vraždy, zatiaľ čo detektívi sa snažia pochopiť zločin. Druhá polovica produkcie sa presunie do oblasti súdnej drámy a v tomto bode skutočne naberá na obrátkach niekoľko pokojne napínavých scén. 7/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděla mockrát a musím se ohradit proti tvrzení, že není třeba ho vidět víckrát, protože při dalším shlédnutí nemůže nic poskytnout. A kolik detektivek může? Pro mě už je radost sledovat Glenn Close a Jeffa Bridgese ......... to je herecký koncert a v rámci žánru skoro nadstandartní, ale tím je i skvělý scénář a režie, která nechá děj fantasticky gradovat a i když je dlouho jasné, kdo je kdo, udržuje do poslední chvíle v příjemném napětí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som bol v pokušení pridať filmu štvrtú hviezdičku, ale odolal som. Film bol primerane napínavý, s potrebnou gradáciou a herecké výkony dvoch hlavných predstaviteľov boli dobré, i keď sa žiadny herecký koncert nekonal. Potiaľ klady. K mínusom sa dá priradiť, že Zubaté ostrie je ďalším, už nespočítateľným filmom, ktorého významná časť sa odohráva v súdnej sieni, podobné zápletku som už videl v nejednom filme a nakoniec, netreba byť znalcom amerického práva, aby bolo možné spochybniť konanie postáv v závere filmu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama