Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (237)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Potomek je zvláštní lehčí horror, který by zvládl u ten největší staršpytel. Líbí se mi originální téma, které je o děsivém dítěti, rozdíl je v tom, že není posedlý démonem ale duší a to se mi na tom líbilo. Vzhledem k tomu, že se o téma, které se ve filmu řeší hodně zajímám a opravdu tomu věřím, tak si mojí pozornost snímek získal hned. Musím zde vyzdvihnout herecký výkon Jacksona Roberta Scottam, který byť osmiletý, dokáže utáhnout celý film úplně na jendičku! Není to nejdokonalejší snímek, ale zajímavý a napínavý, je tam pár scén, u kterých se opravdu leknete, ale spíše se to přiklání k tomu thrilleru než hororu. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Stretnutie s klaunom Pennywiseom zanechalo na Georgiem trvalé psychické následky (tými rukami si evidentne riešil komplexy z hororu TO :-). Téma reinkarnácie v takejto podobe tu myslím ešte nebola avšak istá podobnosť s hororom Sirota je viac než evidentná. Technicky dobre zvládnuté, atmosféra časom hustla a stupňovala sa a záver, hoci pre mňa prekvapivý nebol, tiež vyložene nesklamal. Taký lepší hororový štandart. Objektívne za 3*. 1* navyše dávam za Jacksona Roberta Scotta. Pre toho malého diablíka s anjelskou tvárou mám skrátka slabosť. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zvrchované žánrové klišé, ktoré sa ani nesnaží ísť vlastnou cestou. Ten mladík, nosná položka tohto filmu, má byť démonickým zjavením, je však skôr trápny a otravný. Herecký výkon jeho hereckého predstaviteľa, tu proste položil film na lopatky. A nebol v tom sám. Zvyšok dokončil režisér. Ono, dalo sa to čakať, pretože v dnešnej dobe tento žáner ( opäť ) viazne. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od tohoto snímku nečekal příliš, o to příjemněji jsem však nakonec překvapený. Potomek je totiž opravdu povedený snímek, který sice neohromí originalitou, nápaditostí, natož nějakým výrazným zvratem, jelikož tvůrci své karty, se kterými budou hrát, ukázali již v první polovině filmu, nic z toho ovšem nakonec nemělo prakticky žádný vliv na výsledný, velmi působivý filmový zážitek, protože dokázali i přesto natočit vážně napínavý a působivý thriller. Téma reinkarnace tedy není rozhodně tématem, které by mě osobně nějak zajímalo, a i zde je podána a vysvětlena opravdu tou nejjednodušší možnou formou, která zrovna neoslní, ale jako nějakým zázrakem to funguje a vlastně hned od začátku se klučina projevuje způsobem, že i mě nebylo zrovna dvakrát příjemně, což ovšem samozřejmě nemyslím jako výtku, naopak, postupná gradace ve změně chování ústředního potomka je parádní, a to i díky naprosto perfektnímu hereckému výkonu jeho mladého představitele. Zápletka je jinak opravdu hodně přímočará, což ale vůbec nevadí, naopak to díky tomu má vážně výborný spád, celé to pak disponuje mnoha vážně napínavými scénami, bavila mě i zajímavá atmosféra, no a jako třešnička na dortu je úplný závěr, který sice též originalitou na zadek fakt neposadí, ale já tyhle typy konců zbožňuji, protože si se všemi happyendy vytírá luxusně prdel, a to já rád. The Prodigy je zkrátka hodně fajn podívaná, které já osobně nemám příliš co vyčíst, prostě zatraceně zábavná, nenáročná žánrovka, jenž nepřináší sice nic nového, ale její zpracování, funkčnost a působivost jsou nadprůměrné. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokud Hollywood netočí v hororech remaky starých sérií, pokračování, nebo duchařiny podle jednoho mustru, vznikají stokrát provařené klišé. Potomek stejně jako dneska shlédnutý Narušitel je toho příkladem - zdánlivě nevinné dítě, za kterým se skrývá masový vrah, v tomto případě díky reinkarnaci. Námět z Několika filmů, několika dílů různých seriálů a co přináší Potomek nového? Nic, jen stokrát provařenou rodinnou nudu, očekávatelné scény a SPOILER špatný konec KONEC SPOILERu. Na chvíli mě z letargie probudil rozhovor s psychologem a líbil se mi způsob jakým matka chtěla problém vyřešit, jinak to byla nuda, šeď a klišé na klišé. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama