Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení, kromě jediného své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

brectule 

všechny recenze uživatele

Giovanni Ribisi je v tomto filmu naprosto úžasný - je to skutečně úžasný herec - ještě jsem neviděla žádný film(nebo seriál), kde by se mu něco nepodařilo. Myslám, že Juliette Lewisové se to vedle něj zrovna moc nepovedlo - ale možná její výkon kazí dabing - tluče se její artikulace a s českými slovy. Jinak sladký příběh s typicky americkým happy-endem. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem si pustil trochu té romantiky s příchutí komedie a musím říct, že jsem spokojen. Moc mne potěšil především Giovanni Ribisi, zato mi trochu vadila upjatá matka ztvárněná Diane Keaton, než jsem si připustil, že takhle to je - matky jsou prostě matky. Přiznám se bez mučení, že těch zhruba patnáct minut v závěru filmu mi vehnalo slzy do očí. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba přijmout tu hru, ale pokud to divák udělá, dostane se mu jednoho z nejzajímavěji pojatých romanťáků. Není to bůhvíjaké umění, i když herecky na výši, ale je to lidské, místy trapné, místy roztomilé, místy velmi silné. Ústřední dvojice Lewis-Ribisi se vcelku herecky vytáhla, Diane Keaton jako matka je opravdu dokonale hrůzostrašná. Velmi potěšilo. 80% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jiná láska v podstatě nepřináší nic převratně nového, ale Juliette Lewis a Giovanni Ribisi jsou důvodem, proč se na tenhle film podívat. Způsob, jakým oba zahráli mentálně zaostalé, je skutečně obdivuhodný. Jejich mimika, pohyby a mluva jsou absolutně přesvědčivé a tím zároveň na mě působili nefalšovaně roztomile. Díky jejich výkonům dávám za čtyři. ()

kytina 

všechny recenze uživatele

Člověk na tento film asi potřebuje mít tu správnou náladu. A pokud lidi nesnášej postižený jedince (a je jich k mému překvapení požehnaně), tak ať na to ani nekoukají. Za mě-velmi milý snímek, lásku potřebuje každý. Na konci jsem neudržela slzy na uzdě :) Jen dodám, že vhodnější asi pro ženy...chlapi přeci jen na takový kousky moc nejsou.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Carla (Juliette Lewis) navštíví Dannyho (Giovanni Ribisi) byt, dívají se spolu na film Absolvent (1967). (agass)

Reklama

Reklama