Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Keď niečo chodí ako kačka, kváka ako kačka, tak je to kačka. Keď si do tejto poučky dosadíte namiesto kačky prostitútku, hneď vám bude jasnejšie, prečo je tento film pre mňa bezhviezdičkový. Chápem, že Hollywood bol dlhé roky továrňou na sny, ale dobrý sen je snom, u ktorého nerozoznávate, či ide o sen alebo o skutočnosť. A v tomto filme je to čistokrvný sen o premene prostitútky na dámu a o takúto premenu ja nemám najmenší záujem. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts je jedna z nejlepsich herecek vubec, vzdy kazdou roli zahraje bez mrknuti oka. Kazda role ji sedi na miru. Ovsem tohle je totalni predkrm, hlavni chod a desert najednou. Totalni kaloricka herecka bomba a symfonie. Naprosta klasa klasika, ktera se nikdy neokouka, nikdy nezapomene a vzdy prijde k chuti. Dokonala hudba s uzasnou kamerou a skvelymi herci v popredi vam zarucuje fascinujici pozitek. Tematiku popelek proste sboznuji, dodava to slepou nadeji. ()

Reklama

helianto 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská romantika, co k tomu dodat? Je to americké, až hanba, hloupé, prvoplánové, ale funguje to. Která žena by si aspoň na chvilku nepřála být Pretty Woman, že (zvlášť ta nakupovací scéna, ta je úžasná ;o))) A dnes už je to vlastně i klasika ve svém žánru. Řečeno slovy klasika - můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat ... A nebo se na takový film jednoduše nedívat ... ;o) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zdařilá variace populární storky o ošklivém kačátku, která je filmovým dozvukem 80. let a jejich působivou oslavou a současně tečkou. Přesto nedosahuje kvalit krále těchto filmů, kterým je My Fair Lady z r. 1964 - už jen Audrey Hepburn strčí vychrtlou Julii Roberts (ne, skutečně tu anorektičku s olbřímí pusou nemám rád) s přehledem do kapsy v tom, jak zahrát buranskou holku z ulice. Kladem Pretty Woman je spousta dobrých vtipů a místy skutečně ohromující proměna Julie Roberts. Naopak mi vadí to, jak je film strašně poznamenaný dobou svého vzniku, a je bytostně hollywoodský se vším dobrým i zlým, co tento úděl obnáší. Celkově je to však skvělý slaďák, kterému rádi odpustíte jeho chyby, protože je to prostě totální klasika. Podle mě ale trpí až nesnesitelně častou reprízovaností v televizi. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U Pretty Woman mi to chvíľu trvalo než som sa zmohol na plné hodnotenie, ale naozaj si ho zaslúži, veď kto by ten film nepoznal a aj si to priznajme, koľkokrát sme ho videli. Richard Gere a Julia Roberts nás iste budú ešte nejaký piatok vo svojich životných roliach z televíznych obrazoviek dojímať. Naozajstná špička medzi romantickými filmami. Škoda len, že rola hlavnej predstaviteľky tesne nepripadla Valerií Golino. Bolo by to myslím ešte o máličko lepšie. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (96)

  • Celková stopáž činila 16 000 metrů 35mm filmu. Výrobní štáb však měl před finálním sestřihem k dispozici 98 000 metrů natočeného materiálu. Podle všeho byl proces natáčení veselý chaos, protože režisér Garry Marshall přistupoval ke scénáři jen velmi volně a nabádal herce, aby v jednotlivých záběrech improvizovali. Richard Gere (Edward Lewis) například improvizoval ve scéně, kdy Edward před Vivianin (Julia Roberts) zaklapne pouzdro s náhrdelníkem. A protože se tvůrcům filmu přirozená reakce herečky velmi líbila, rozhodli se ji ve filmu ponechat. (Krouťák)
  • Richard Gere (Edward Lewis) původně neměl v plánu roli přijmout. Když zrovna telefonoval a chtěl roli odmítnout, tak mu Julia Roberts (Vivian Ward) podstrčila lísteček se slovy "prosím, řekni ano". Hned na to roli přijal. (Duoscop)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama