Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Julii Robertsovej som nikdy nedokázal prísť na chuť. Nikdy mi nepripadala sexi a i jej herecké nadanie sa mi vždy videlo mierne povedané chabé. Vychrtnutá, afektovaná čúza s hubou veľkou ako vráta od stodoly. Ani herec Richard Gere na mňa počas svojej kariéry nedokázal spraviť dojem. Nudný, drevený pajác. No a presladené romantické chujoviny amerického režiséra Garryho Marshalla ma veru nikdy nebavili. Takže sa vlastne sám sebe čudujem, že snímku "Nevesta na úteku" dávam dve hviezdičky. ** ()

nydahl 

všechny recenze uživatele

Vcera jsem to skouknul a protoze mam opravdu rad Julii Roberts tak sem musim napsat , ze je to proste jednoducha romanticka komedie , ktera se opira o slavne duo Roberts/Gere ale najdete tam jeden forek , kterej fakt stoji za to. Kdyz Roberts zdrha ze svatby autakem od fedexu tak tam Elizondo posle "at jede kamkoliv bude tam zitra rano" - to jsem se fakt od srdce zasmal.Takze jen za tohle davam 2 hvezdy - to me fakt pobavilo. ()

Reklama

Caskett 

všechny recenze uživatele

Tvůrce musím pochválit za originální nápad pro romantickou komedii. To že se vyskytuje ústřední dvojice Julia Roberts a Richard Gere, nemusí nutně znamenat, že se jedná o pokračování Pretty Woman. Sedí jim žánr, sedí jim režisér. Je přece hodně hereckých dvojic, které se objevily ve více než jednom filmu: Hanks a Ryan, Cruise a Kidman... A upřímně řečeno, myslím si, že jim oběma romantické komedie sedí. Nebo jste (každého zvlášť) viděli v poslední době v nějakém lepším žánru? Navíc rok 1999... ten film už se pomalu stává klasikou :-). Nemá žádné zásadní nelogické zvraty (myslím provinění proti žánru, samozřejmě) a je od začátku jasné, že to dobře dopadne... parádní oddechovka. Pokud se budete podivovat nad tím, že si všichni muži z městečka postupně chtějí Mag vzít, ikdyž znají její pověst a pan Reportér se za 2 dny zamiluje a začně toužit po svatbě... tak potom koukáte na špatný film :-))) ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Amíci nahodili britské úsmevy a vzniklo čosi na polceste k obom krajinám a ich chápaniu ako má vyzerať romantická komédia. A takto vznikla strelená záležitosť, kde sa márne snažím uveriť hlavnému páru a ešte viac mám problém porozumieť ľuďom z mestečka. Tí aj napriek vedomiu čo to šovinistické prasa v podaní Gerea predstavuje, mu otvárajú náruč a pomaly ho po poznámení pozývajú k štedrovečernému stolu. Deje sa tu niečo tak odstrihnuté od reality, až mi to vadilo aj na pôde filmu. A ak v tom režisér Pretty Woman videl odkaz, že sa po svete pohybujú ľudia, pre ktorých je jednoduché si získať tých druhých, tak si vybral nesprávny scenár alebo nesprávnych hercov a možno oboje. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Nevěstu na útěku nelze srovnávat s Pretty Woman, jak se tady někteří snaží, protože kromě hlavních představitelů nemají nic společného - prostředí, charaktery postav, nic. A já musím říct, že se u Nevěsty vždycky dobře oreaguju. Ne že bych si ji sama pustila, ale když ji chytnu v televizi, klidně se podívám. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 152,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 309,5 mil. (NIRO)
  • Výraz „ptakopyska“, který Julia Roberts (Maggie Carpenter) předvádí, byl do filmu přidán poté, co režisér Garry Marshall viděl herečku, jak tento obličej dělá na jeho vnoučata, aby je pobavila. (Sfaxia)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama