Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka podá výpověď, aby mohla ve Střední Americe vyjednat obchod se zbraněmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

mac000 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina má dobrý spád, odsýpá to, ale k tomu musí divák překousat prvních 50 minut. V podstatě se nedozví nic nového, USA a jejich tanmé služby měly vždy dlouhé prsty pokud jde o machinace s politickými režimy ve Střední Americe. Nejlepší na filmu je herecký výkon Anne Hathaway, která je uvěřitelná v roli novinářky, která se ocitne uprostřed něčeho, kde ani vůbec nechtěla být a co se příčí jejímu svědomí, ale... ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadové hodnocení dávám skutečně jen výjimečně, a když se k tomu přeci jen už uchýlím, tak se až doposud jednalo o béčkový, céčkový, laciný, amatérský braky, kde to prostě nešlo jinak. Nyní, v případě této podívané, to ovšem bude úplně poprvé, co takto ohodnotím i film z tzv. kategorie A, tedy film komerční, s poměrně hvězdným obsazením, uměleckými ambicemi, možná ne i zcela nejlevnější, ale prostě tohle vše zmíněné tu naprosto přestalo hrát roli, neboť něco tak mizerného jsem v této produkci jednoduše neviděl. Neskutečně dlouhatánské dvě hodiny filmového průseru, nudy, promrhání času, děsivý zážitek, hnus, odpor, opovržení, ale nejvíce ze všeho nepochopení, ze kterého to ostatní pak zřejmě nejspíš pramení. Já totiž absolutně od začátku do konce nedokázal vstřebat, co tím autorka, tedy režisérka a scénáristka v jedné osobě, nějaká Dee Rees, chtěla vlastně sdělit. Vůbec jsem nedokázal zachytit jakýkoliv smysluplnější vývoj děje, nějakou dějovou kostru, podstatu toho příběhu, jakou to mělo mít jako pointu, já tam viděl jen spoustu podivně jednajících postav, vyluzující z úst zcela nesouvíjející dialogy, chvílemi i dokonce monology, různě se vyskytující chvíli tu, najednou jinde, no maglajs jako kráva, kdy jsem už po hodince sledování toho paskvilu pomalu ani netušil své jméno. O zápletce tudíž nemám příliš co psát, ta tu pro mě zkrátka neexistuje, napětí a emoce to samé, atmosféra a styl zpracování tu pak sice cítit byly, ale působily naprosto nevýrazně, a co se obsazení týče, to byla další podpásovka, neboť všichni zúčastnění si hromadně vybrali nejslabší chvíle ve své kariéře, kdy si Anne Hathaway zřejmě myslela, že když se nenalíčí a nechá si jakože uříznout jednu kozu, tak získá minimálně nominaci na zlatého plešouna, ovšem její dvouhodinový ubrečený a usmrkaný zoufalý ksicht spíš budil děs a lítost, než nějaké ocenění jejího výkonu, Ben Affleck zas odehrál bez diskuze svou totálně nejzbytečnější roli a navíc doufám, že na sobě co nejrychleji zamaká, neboť tu má špekáček tak minimálně o dvacet kilo k dobru a ani na něj už nebyl zrovna příjemný pohled a Willem Dafoe přehrává sice často a rád, ale i on se tu rozhodl podpořit své kolegy v podprůměrných výkonech a přehrává tak ještě o dost více, než kdy jindy. A jelikož pozitiva se zde zkrátka nevyskytují, nemám tak skutečně na vybranou, dát tomu nejryzejší Odpad!, protože se prostě jedná o vážně gigantickou, zoufalou a zbytečnou sračku!!! ()

Reklama

charles3 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zcela nepobral ani napodruhé. Předně: tématika angažmá USA ve střední Americe 70. a 80. let je dnešnímu divákovi docela vzdálená, neaktuální a ve světle současného ruského angažmá na Ukrajině, Gruzii, Moldavsku apod. je téměř až kontraproduktivní. To ale nikdo v době přípravy, vzniku a distribuce filmu tušit nemohl. Mimo to: často není jasné, kdo, co a proč dělá, zda mluví či nemluví pravdu, kdo je čí agent. Stejně tak není jasné, zda jde o autentický (pravdivý) anebo zcela vymyšlený příběh. Affleck zde téměř nemá co hrát a vystačí si s prakticky jedním hereckým výrazem, zatímco Hathawayová zde tradičně vystřídá své všechny (tři) výrazy a nic víc, pokud nepočítám její nečekaně obnažená prsa, z toho jedno amputované. No a nečekaný konec už to moc nezachraňuje. Přesto dávám pár desetin nad 50 % a tím zaokrouhluji na ***, částečně i díky dosud málo známé afroamerické režisérce, kterých opravdu není moc. A Hathawayovou teď už dlouho v ničem dalším vidět nechci. ()

kijifa odpad!

všechny recenze uživatele

Obsazení nevypadá úplně špatně, začátek je nadějný. Jak ale minuty ubíhají, no dobře asi takhle... na začátku ubíhají, potom volně přechází do chůze až se zastaví a celé tohle dílo se propadne do bažiny nudy a v celkovém hodnocení tak až k odpadu. Pro mě po první půl hodině nekoukatelné. Takže děkuji, další prosím ... ()

trickmaster odpad!

všechny recenze uživatele

"Ten den na Netflixu nic lepsiho nedavali" a tak byl shlednut jeden naprosto zbytecny film. To ze Ben Affleck hraje v cim dal vic utrapenych beckovych filmech, na to jsme si uz zvykli. Ze hraje povetsinou kravatacky v prechodu s kapsami plnych bankovek, na to take. Ale aby hral kravataka v beckovym filmu s minimalnim dialogem a celkem max 10 minutovou stopazi, to by si i cert vysral snehovou kouli, aby si otrel pot z cela. Akce/Napeti/Her. vykony/Zapletka/... 0* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 1996, který napsal Joan Didion. (SONY_)

Reklama

Reklama