Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (232)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Po celou první polovinu si film, odehrávající se ve světě, jehož zákonitosti drží před diváky pod pokličkou s překvapivou vytrvalostí přinejmenším do poloviny stopáže, minimalisticky vystačí s postavami otce a dcery, schovávajícími se před okolím v zabedněném domě, kolem nichž vytváří atmosféru nejistoty a možná opodstatněného, ale také možná jen paranoidního strachu z neznámého nepřítele. Ve druhé polovině pak jde s pravdou ven naplno, přičemž řada do té doby jen mlhavých, nejasných a iluzorních motivů je konečně doplněna o smysl a kontext, postavám jsou přiřazeny konkrétně vytyčené cíle a nakonec dojde i na akčnější trikové scény, které však slouží příběhu a nikdy nejsou používány jen na efekt. Prvky, které známe z amerických velkofilmů se stomilionovými rozpočty, jsou tu nápaditě a originálně využívány ve prospěch pozoruhodně vyprávěného a chytře vystavěného příběhu, který by vydal i na několik pokračování nebo na televizní seriál, a jemuž vévodí skvělý herecký výkon talentované devítileté Lexy Kolker. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Vždy ma poteší, ak sa z ničoho nič dostane ku mne totálne skvelá záležitosť, ktorá ma dokáže prekvapovať po celej dĺžke. Originalita je vzácna a tej je tu dostatok. Pri tomto filme je dôležité nič nevedieť. Nepozri si popis, nezapni si trailer a neotvor žiaden obrázok. Iba si to zapni a užívaj si túto parádnu záležitosť. ;) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavní devizou je dozajisté scénář. Rozumějte tomu asi tak......první půlku pořádně jako diváci nepochopíte, nic prostě nedává smysl a vy jen nechápavě zíráte, ale věřte tomu, že na konci se vše vysvětlí a vytvoří to bezchybnou skládačku. I o solidní herecké výkony se může film opřít, holčička v malé roli jednoduše zaválela a i Bruce Dern v roli vedlejší nehrál druhé housle. Mrzí mě ten fakt, že se o filmu více neví, protože by si to svým nestandardním nápadem vskutku zasloužil. Kanaďané mě mile překvapili, takový indie film vždy rád přivítám s otevřenou náručí, nesnaží se hrát na nějaký hollywoodský blockbuster, ale jako hlavní cíl si dali podařený story-telling.........A to se jim povedlo na jedničku. Zamrzí nižší rozpočet, neboť dojde i na pár trikových scén, a tam jasně člověk vidí, že peníze scházely. Ale snímku Freaks tuto vadu na kráse dokážu odpustit. Za mě dávám 76 % ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* z kanadské provenience jsem byl zvyklí na béčkové až céčkové akční sci-fi kousky a tento rozhodně nezapadá do toho ranku. Je originální, nápaditý, plný hutné atmosféry s mnoha dějovými zvraty a navíc s výborným výkonem hlavní dětské hrdinky, Já jsem poslechl komentáře druhých a šel jsem do něj naslepo a vyplatilo se, protože trailer zbytečně moc odhaluje. Za mě má tenhle nenápadný malý "nezávislý" film 4 hvězdičky a dovolím si ho doporučit dál. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Krvácení z oči? Well... předem říkám, že mi vůbec nesedí tyhle filmy, kde se postavy před něčím schovávají většinou teda v domě, například Tiché místo byla totální pičovina a ještě k tomu to nemělo ani dialogy logicky.. Asi první polovinu jsem prospal, pak přijel děda s dodávkou a lakal děti na zmrzlinu, fakt už nevím, jak víc pedofilní tohle být mohlo..! Celkově mě ten děda sral po celou dobu na scéně, ještě ji dá drogy pro taťku.. nakonec se zjistí že pedofilní je děda je dokonce děda ty malý holky, Klouji nebo jak se jmenovala.. taťka se naštve chce prodat svou dceru sousedům, ti jsou ještě větší frýkz než samotné hlavní postavy, takže se Klouji vrátí domů a přes své velké schopnosti ve skříni osvobozuje matku, s tím že taťka si da peroxid do oči, aby mu nešly vidět slzy.. to bude asi všechno. Tleskám, tohle jsem určitě potřeboval vidět. :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama