Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer 1
Španělsko, (2018–2024), 54 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (77)

Domca94 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami a nakonec jsem se rozhodla pro pět. Seriál Élite mi přirostl k srdci, postavy jsem si oblíbila a už teď se těším na další řadu. Příběh je zajímavý a dá se říct i rozzuzlení první řady. Za mě obrovský potlesk za hudbu v seriály, ty songy jsou úžasně zvolené. Myslím, že španělský Netlix zabodovala už teď se těším s čím dalším se vytasí. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zas ti španělé a dobrý počin. Jako celek je seriál povedený, i když až moc provlíknut intrikami na všechny strany, ze strany zazobaných dospívajících hajzlíků. Bohužel co v mých očích snižuje hodnocení je závěr třetí série, kdy se dějovka postaví na hlavu a seriál popře sám sebe, což mi přišlo tak dehonestující a sebe zničující, až jsem byl otráven. Tato hořkost je s odstupem stále ve mě a jen průměr dávám. ()

Reklama

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jako Money Heist opět skvělá podívaná, která mě bavila od začátku do konce. Především mě nalákali herci ze zmíněného seriálu a teď rozhodně občas hodím očko, jestli se nekutí něco podobného. Zejména Herrán, Lorente, Expósito a Pedraza hrají výtečně. Španělština a prostředí Španělska tomu dodává něco, co seriál odlišuje od podobných věcí z USA. Není to klasická high school trapárna. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě chytl od počátku. Jednak ta drzost těch dětí, které se chovají jak hotové dospělé osoby. K tomu ta tolerance rodičů, vůbec společnosti - k jejich sexualitě, orientaci, bohémství. Mazec prostě tato doba... Kromě toho má Élite perfektní soundtrack a kostyméry, neb to, co tam ta děcka nosí, je tak šílené, až geniální. Naprosto nezkombinovatelné, a přec bych si to sama oblékla. Pozlátka v Lacoste. Brože na košili. Čelenky ze zicherek, erotické spodní prádlo a trojka k tomu. Já v jejich letech nosila tanga s dalmatinem v kovbojském klobouku :-D ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tak karanténa přeci jen měla něco do sebe. Odmítám chodit do seriálů s více  řadami už dopředu, protože na to prostě není čas a bojím se neverending story. Teď jsem ale delší dobu doma sám a tak sem si řekl proč ne. Španělská produkce, hodnocení a herci z Casa de papel mě přemluvili. A ejhle, střih, za tři dny jsem dal všechny 4 řady. Paradoxní na tom je to, že jsem si nikoho neoblíbil, spíše mi většina svým chováním pije krev. I tak se ale od toho nemůžu odlepit. Vyhovuje mi způsob, kterým je to natočené. Začátek v podstatě konce a postupné rozkrývání. Jako žánrově úplně nevím kam to zařadit, ale rozhodně to není Superdrbna ani kriminálka. Prostě neco mezi tím, po španělsku. Další řady nutností! ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Pieseň, ktorá hrá v 1.sérii na oslave konca školského roku a v 3. sérii na maturitnom večierku, je "Forever" od CHVRCHES. (QooBo)
  • Po vydání 5. série se ve Španělsku strhla vášnivá diskuze mezi fanoušky a diváky o potírání sexuálního násilí v diskuzích a kritikách v pojmu „Blanqueo a la violación“ (natírání problému na bílo). Už tak se jedná o další kontroverzi seriálu, který je kritizován za silnou propagaci homosexuality, užívání drog a násilí mezi mladistvými. (Aleix)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama