Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já už mám prostě problém dneska - nedokážu tyhle staré Horory natolik ocenit. Přišlo mi to strašně komický, záběr z kamery, jakože z pohledu vraha úplně tragický, žádný poutavý soundtrack, Gore a triky strašně amatérský, střih občas úplně mimo, dvoje cecky a finále nebylo žádným překvapením. Ten, kdo tohle viděl v dětství, chápu, že to mohl být Hororový zážitek, já ale takový stěstí bohužel neměl. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sice typická táborová vyvražďovačka osmdesátých let, která je však překvapivě lepší než její mnohem slavnější vzor "Pátek třináctého". Zdařile hororová atmosféra s několika nezapomenutelnými momenty a vskutku děsivým řezníkem, který sice pracuje jen se zahradnickými nůžkami, ale o to lépe s nimi umí zacházet. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady slasherů 80 let. A já jsem jako vždy spokojen. Vrah tady je poměrně zajímavý a je to pěknej hajzl kterej zabije s čímkloiv co mu přijde pod haksny. Atmosféra filmu je výborná a hudba klasicky slasherovská. Partička kamperů jsou celkem příjemný ale někteří jsou pěkný svině. Scéna na lodi nemá chybu, masakr. Jen škoda že tenhle film nemá pokračování, takovýhle typ slasheru by mě nepřestával bavit. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dřív než kultovní Pátek 13, v dávných dobách VHS a příšerných kopií s jednohlasým dabingem. Jako mladinkého puboše mne to vyděsilo, jako trochlu odrostlejšího postpuberťáka mne to zase neurazilo ani nenudilo. Šablonovité postavy, jednoduchý scénař atd.. ale no a co, dětským strašákům se člověk nemá posmívat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Burning je takovej slasher bratříček Pátku třináctýho, sice postava zabijáka nemá kultovní status, ale za to o to víc zabíjí a o to víc používá extrémně skvělou zbraň v podobě nůžek na křoví a že s nima může být docela dobrá zábava, tam ukázal hned několikrát, krom toho, to co tenhle film mohlo zničit, což byly masky, je tu celkem umě schovávaný a když už se s tim nakonec musí vyjít na světlo, tak, ač ta gumovost z toho čiší celkem dost, tak to vůbec nevadí. Typickej kvalitní slasher 80-tých let ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Pouze scény s táborákem se skutečně natáčely v noci. (Chatterer)
  • Herci nedostávali kostými, tak většinou používali věci ze svého šatníku. (Chatterer)
  • Poslední scéna filmu se měla odehrávat v jeskyni, ale kvůli problémům se lokace v poslední chvíli musela změnit. (Chatterer)

Reklama

Reklama