Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

HAL 

všechny recenze uživatele

Sotva pár dní předtím než Connery zemřel jsem Šamana viděl poprvé - a bavil se u něj parádně. Samozřejmě film táhne hlavně jeho nekonečné charisma a břitkost, ale McTiernan se se svými schopnostmi také nijak nekrotil, a dokázal velmi slušně prodat i takto na první pohled poněkud podviživený příběh o aktivistických lékařích z džungle. Šaman tak ani trochu nevybočuje z jeho řady filmů v desetiletí mezi Predátorem a třetí Smrtonosnou Pastí, díky kterým byl tehdy na naprostém vrcholu. 8/10 ()

r007 

všechny recenze uživatele

Ráda bych napsala opět skvělý film se Seanem, ale je to jen skvělý Sean v dalším filmu. Nevím, jestli je to scénářem nebo režií, ale scénář mi připadá dost zajímavý na to, aby se z něj vytěžilo víc skvělých scén než ve filmu skutečně je. Třeba jak doktor bojuje se skutečným šamanem, nebo scéna zachraňování doktorky po pádu se svahu, nebo když doktorka píchne dítěti poslední účinnou látku ( poté ji Sean zlehka pohladí po ruce ). Prostě mám v tomto filmu oblíbené scény, které miluju, ale musím protrpět občas nezáživných deset minut. A navíc se nemůžu ubránit dojmu, že oba protagonisté se moc rádi neměli. Lorraine Bracco mi v tom filmu trošičku vadí. Velmi těžce hodnotitelný film. Seana prostě miluju , nádherná příroda nemá chybu, stejně tak jako původní obyvatelé pralesa, ale doktorka Bronxová tam prostě nesedí. Scéna s buldozery je hodně absurdní a ta poslední jakbysmet. Ach Seane, to nebyl lepší výběr pro Tvůj protějšek ? ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Seana Conneryho, který opět dokazuje, že Connery není jen James Bond, nebo otec nIdiana Jonese. Lékař, vědec, samorost, který se obhroublými způsoby obrňuje proti drsnému životu v džungli. Connery je v této roli tak uvěřitelný, tak dobrý, že jenom kvůli němu dávám 4*. Za 5 ten film bohužel nestojí, i když Connery by si tu pětku zasloužil. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sranda, jak se nejčastěji v komentářích k tomuto filmu opakuje obdiv k nádherné amazonské džungli a ono se to přitom natáčelo ve vnitrozemí Mexika u malého jezera a ani ne v té jižní pralesní oblasti a zas tak nepropustná a úchvatná ta příroda tam nebyla.....holt skvělý režisér dokáže kouzlit :-)) Viděl jsem to místo na vlastní oči při své cestě po Mexiku a bylo to pro mě dost velké překvápko, bo jsem si taky do té doby myslel, že ten film musel být natočen v Amazonii. Podnikaví mehikáni z toho tam udělali skanzen pro turisty, tak tam vše i ta chatrč doktora Conneryho zůstala zachována jako ve filmu. Dnes jsem se na ten film po dlouhých letech znovu podíval a nevím, přišlo mně to takové nemastné neslané, žádné pořádné drámo, zvrat a emoce i když jiskření mezi hlavní dvojkou bylo obstojné. Průměr který drží nad vodou hlavně ta falešná amazonská scenérie :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John McTiernan /Nomads, Predator 1/ natocil tento film Medicine Man ako podla mna akesi ospravedlnenie sa dzungli za ten megaakcny masaker s Arnoldom Schwarzeneggerom z roku 1987. Scenar je priserne priemerny, Connery /Goldfinger, Thunderball, Murder on Orient express/ bol na urovni, ale ani on, ani Lorraine Bracco nedokazali tento film vyzdvihnut do nadpriemeru. Na Slovensku sa film stal stalicou televizneho vysielania, co mi doteraz nejde do hlavy. Vsetko /rezia, strih, herecke vykony, scenar/ je tuna totiz hrozne priemerne. 50 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)
  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)

Reklama

Reklama