Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Vyobrazení feťáckého prostředí je zachyceno skvěle a působí autenticky. Herci jsou výborní a své role ztvárňují velice přesvědčivě (obzvláště Issová). Jen vyprávění je chaotické. Neobvyklé vizuální zpracování nesedne každému (já s ním problém neměl) a postavám zde fandit také nebudete, máte-li ale slabost pro roztodivné filmy anebo chcete do budoucna odradit Vaše děti od drog, tak neváhejte a tohle jim pusťte. Smrt jedné smažky na konci musí poznamenat snad každého :D , ale hledáte-li autenticky natočenou podívanou z feťáckého prostředí, je Anděl Exit rozhodně tou správnou volbou ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Na Anděl Exit mě bere hlavně ta drsná a krutá část zachycení smíchovské periferie... cikáni, hochstapleři, dealeři drog, smažky. Landovský do téhle směsky ztroskotanců a zmrdů zapadá jako by tam žil odjakživa a ve vší té špíně si doslova rochní. Parádní je i Pavel Zajíček v roli jakéhosi opus dei čističe, drsňák s tvrdou pěstí a biblí v kapse. Naopak trochu zbytečné se mi zdají drogové flashbacky, experimenty se střihem atd. Kdyby byl film vystavěný jen na té drsné naturální rovině, mohl být dokonalý. Takhle se v něm pomalu ztrácí děj (což je ostatně časté i v Topolových prózách) na úkor detailu a různých odboček. To, že borec uvařil nějaký extra matroš mi došlo až asi čtvrt hodiny poté... Jinak samozřejmě Klára Issová bez vlasů k sežrání, Zuzana Stivínová příjemně civilní a Jan Čechtický celkem toporný... ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Už kniha Anděl patří podle měk tomu slabšímu z díla Jáchyma Topola, ale film podle ní natočený jde ještě o třídu níž, asi největší slabinou je scénář, s tím souvisejí i nepřesvědčivé výkony herců, kteří musejí pronášet občas hodně nepravděpodobné a podivné věty( rozhovor Jana Čechtického a Zuzany Stivínové o rizotu například). Vrcholem je hysterický výkon Kláry Issové, z kterého mě rozbolela hlava. Ale jinak atmosféru Smíchova se povedlo zachytit výborně.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt slusna kokotina. Prvni pulku je to vsechno desne zmateny, spousta postav, zadnej pribeh, vsichni se tam tak nak motaj a vetsinou jen nadavaj, nastesti v druhy pulce uz se nejakej ten pribeh vyrysuje, ale nejak zvlast dobrej neni. Co se tyce hercu, tak ty sice hrajou dobre, ale stejne jim to moc neverite. No a pak tu je naprosto priserna, skoro dokumentarni kamera, ktera hodne stezuje sledovani filmu. Nicmene to vse dohromady dokaze docela zaujmout, takze film vylozene nenudi. ()

kihsleek 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu od Jáchyma Topola miluju, stejně jako Kláru Issovou. Řekl bych, že se Topol moc nehodí na zfilmování tímhle stylem a i když je na filmu vidět snaha, tak se možná neměl snažit až tak moc. Anděl Exit si říká o namalování ve stylu Secret of Kells, Scanner Darkly, nebo třeba závěrečnejch titulků Croweova Robina Hooda... ale možná jsem jen blázen do animáků :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Jan Čechtický, představitel hlavní mužské role Mikese a zároveň autor hudby, ke své práci na filmu řekl: "Myslím, že herecky jsem toho v Andělovi moc nepředvedl, to bych radši nehodnotil. Když jsme pak k filmu dělali soundtrack, tak jsem říkal: 'Tak tady vodsaď, až támhleten odejde,' a to jsem byl jako já, 'tam to začne'. Vůbec jsem si sám sebe nevšímal, byl jsem od toho hraní odosobněný. Vnímal jsem jenom tu energii, soustředil se na to, kde má být hudba a kde ne. Dělat filmovu hudbu mě baví, mám pocit, že v hudbě můžu něco vymyslet, u hraní ten pocit nemám. Herectví je pro mě zpestření, forma relaxace. Mám hudební cíle, které si plním. Chci udělat podaždé lepší a lepší desku, neopakovat se. Hraní je odpoutání se od stejné práce, stejného prostředí. Ani to vlastně nevnímám do důsledků, že ten film potom někde poběží, to v ten moment ani moc neřeším. Je to asi sobecký, ale prostě si uživám ten čas." (NIRO)
  • Natáčení začalo na Štědrý den v roce 1999. (HappySmile)
  • Počáteční scéna byla natáčena v kostele sv. Václava ve Štefánikově ulici na pražském Smíchově - tedy skutečně kousek od stanice metra Anděl. (hippyman)

Reklama

Reklama