Reklama

Reklama

Penny Dreadful: Město andělů

(seriál)
  • USA Penny Dreadful: City of Angels
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Penny Dreadful: Město andělů, duchovní potomek původního příběhu Penny Dreadful z prostředí viktoriánského Londýna, se odehrává v Los Angeles roku 1938, v místě a době hluboce zmítané společenským a politickým napětím. Když městem otřese hrůzná vražda, detektiv Tiago Vega (Daniel Zovatto) a jeho partner Lewis Michener (Nathan Lane) se zapletou do epického příběhu, který odráží bohatou historii Los Angeles – od budování prvních dálnic a tradičního mexicko-amerického folklóru, až po nebezpečné špionážní akce Třetí říše a rozmach evangelických rozhlasových bohoslužeb. Zanedlouho je Tiago nucen zápasit s mocnými silami, které ohrožují celou jeho rodinu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

Axident 

všechny recenze uživatele

Za mě naprostá spokojenost, všech deset dílů jsem dal bez závažných výtek, precizní herecké výkony, zdařilá produkce i námět, v němž mi narozdíl od mnohých nepřekáželo míchání přemíry kruciálních témat. Natalie Dormer, coby obvyklá mrcha, sympatie zrovna nebudí, ale klobouk dolů, dělá v mezích svých možností maximum. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Téma o rasismu a netoleranci je zasazené do /téměř/ alternativní Ameriky před Druhou světovou. Američani sočí na Mexičany. Ženy jsou v podřadném postavení. Uzurpovaní se začínají bouřit a náckové staví dálnice (to je, mimochodem, jejich hlavní poznávací znamení – takže bychom měli být rádi, že stav našich dálnic je prachbídný, protože kdyby se o ně náhodou naše vláda začala zajímat, bylo by to podezřelé ). Série se vyznačuje převážně stupiditou. Vedou nablblé dialogy („Žijeme v chatě, procházíme se po pláži – připadám si tu jako ve vězení.“). Dvě mysteriózní sestry, z nichž jedna vychází z mexického náboženského folklóru, spolu vedou souboj o duše členů jedné rodiny a snaží se postavit bratra proti bratru, rasu proti rase. V předvečer Druhé světové se o něco takového pokoušet v Americe, svědčí o tom, že sestry nejenomže neměly ani špetku věšteckého nadání, ale tápaly i v běžném pochopení aktuální situace. ___ Tak trochu se vyšetřuje nějaký kriminální čin, to je však záminka, která nikoho nezajímá, dokonce ani hlavní postavy – detektivy. Ti sami o sobě se chovají jak děti. Ten jeden druhého stále podráží, ten druhý mu stále – neznámo proč – věří. ____ Špatná, nesrozumitelná motivace, rozhodnutí, která nedávají smysl, prudká vzplanutí, která počala z ničeho – postavy jsou spíš materiál pro psychiatra, než důvod, který by diváka přitáhl k seriálu. Od druhé půlky se mi zdá, že autoři vyměnili medikaci, a to k horšímu, takže se mizerný děj začne ještě víc rozpadat. Série končí evidentním našlápnutím do druhé řady, kam však já už tyto patetické šílence doprovázet nebudu. SHRNUTÍ: Snaha o mysterióznost zakopla o neschopnost tvůrců. Místo napětí dostane divák trapnost a nezáměrnou směšnost. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Seriál svoje kvality má, technicky je na úrovni, dobou zasadenia je tiež pútavý. Ale žiaľ ako fanúšika pôvodného a "skutočného" Penny Dreadful ma hnevá, že tento seriál doslova parazituje na jeho názve a mene, pretože nemá s ním okrem toho svojho názvu naozaj ale naozaj absolútne nič spoločné. A toto ja osobne nemám rád, parazitovanie kvôli lepšej sledovanosti a hodnoteniam na slávnejšom predchodcovi. Dá sa to, ale musí to byť s gráciou a musí to spolu aspoň okrajovo súvisieť a posúvať dej, mytológiu, či myšlienku. Toto šlo úplne mimo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když sem viděl celý "původní" seriál,tak nejsem zrovna velký fanoušek,protože za mě je to kus s ohromným,leč většinou nevyužitým potenciálem.A prakticky to samé se dá říci o jeho odnoži City Of Angels.Začátek solidně navnadí,ale postupem času začne klopýtat a tím jak si bere do hrbu hodně témat a podzápletek (rasismus,nacisti,politika,náboženství,vztahy,...) si moc nepomáhá.Není to sice nic co by nějak uráželo,nebo to snad bylo úplně hloupé,ale bohužel nedokáže nabídnout cokoliv zapamatovatelného a myslím,že za pár dní nebudu vědět o čem celá tahle série pořádně byla...60% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by to nebolo tak prehnane rasistické človek by našiel niekoľko dobrých momentov, ale v konečnom dôsledku sa dozvieme že Hispánsky detektív má právo zakryť páchateľa vraždy belocha, pretože ním je jeho Hispánsky brat a poprava belocha Židovským detektívom je vlastne tiež v poriadku, načo nejaký súd...Z rasistických filmov či seriálov sa mi vždy zdvíhal žalúdok, najmä ak ich cieľom bolo šíriť nenávisť. Toto je bohužiaľ súčasný trend médií, sociálnych sieti a televízie, šíriť nenávisť medzi ľuďmi. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (1)

  • Pre Rory Kinneara je toto už druhé účinkovanie v Penny Dreadful, zahral si aj v pôvodnej sérii. (fAZEN)

Reklama

Reklama