Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (77)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bude David vždy sprievodcom po svete, ku ktorému sa v tejto uponáhľanosti nemám ako inak dostať. Naučil ma o prírode a svete veľa. A robí to stále. Our planet možno nevybočuje z predchádzajúcich dokumentov, ktoré vyšli v priebehu piatich rokov a nesú jeho rukopis, ale znova odkrýva viac. U Jonathana Rossa raz povedal, že najväčší hrdinovia seriálu sú kameramani. Za to, čo dokážu nasnímať a aký pocit dokážu v divákovi vyvolať. Myslím si, že to platí pre tento dokument viac ako pre ostatné. Či už je to bitka orlov, súboj žralokov o potravu alebo Černobyl, jedná sa o silné vizuálne vnemy, ktoré vo mne zase raz vzbudzujú radosť nad rozmanitosťou našej planéty aj smútok, že ju tak systematicky a hlúpo ničíme. Som ale rád za tých vráskavcov. To ma potešilo veľmi. ()

Mockrosh 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Dokonalost. Dokonalost. Jaký kontrast tvoří dokonale vyvážený ekosystém a lidé, kteří v konzumním závodu všechno zničí. Bez návratu... Po zhlédnutí je vám stydno, že patříte mezi homo sapiens. A navíc máte nutkavou touhu ekologicky seštorovat auto, nakoupit papírová brčka a odstěhovat se do divočiny. ()

Reklama

Dakken 

všechny recenze uživatele

Neviem si ani predstaviť koľko času, lásky a trpezlivosti potrebuje natočenie takéhoto seriálu. Seriál je špičkovo zvládnutý. Prekrásne, dych berúce zábery, ktoré sa len tak nevidia. Seriál oslavuje našu planétu, no upozorňuje na to, ako nezodpovedne a chamtivo sa k nej staviame. Krásne, no smutné zároveň. Za zmienku stojí aj rečnícky um  Davida Attenborougha a veľkolepý hudobný doprovod. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto jasná pětihvězda. Our Planet z produkce Netflixu sází na neuvěřitelné záběry přírody ze všech koutů světa doplněné o nezaměnitelný komentář Davida Attenborougha, který mě pravidelně krásně ukolébal ke spánku. Parádní mix nádherných záběrů přírody a zvířat, nad kterými se tají dech, doplněný o nezbytný enviromentální přesah. Občas z toho až zamrazí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to co je Planet Earth pro BBC,to je Our Planet pro Netflix.Je úplně jedno,že tu Netflix slavnější sestřičku formátově kopíruje,protože dokáže servírovat výborný dokument,kde jdou ruku v ruce famózní záběry s hlubší myšlenkou a potřebným ekoposlestvím.Nejednou jsem měl u některých scén regulérně husí kůži...90% ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama