Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (231)

pepo 

všechny recenze uživatele

Celkom snazivy remake. Posun od fantasy k cistokrvnej sci-fi funguje velmi dobre a naladovo to pripomina detske 80's dobrodruzstva. Akurat brutalnejsie a ciernohumornejsie. Prekvapili celkom zaujimave postavy. Nejde vsak o ziadny zazrak. Proste velmi fajn zanrova jednohubka, ktorej by to viac svedcilo na netflixe. A velka skoda, ze vo finale sa preflakla moznost na podobne obludne krvavo zabavne finale ako pri kvalitativne aj ponatim dost podobnej Pirani 6/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl špatný film, kdyby se nepokoušel parazitovat na klasice, se kterou nemá krom panenky se zrzavými vlasy vůbec nic společného. Když chcete točit remaky točte je, mám je osobně moc rád, ale držte se originálu, my chcem vidět původní myšlenku s dnešním velkým rozpočtem a dnešní moderní kamerou a ne takový zprzněný kastrát. Původní Chucky je legenda. Šílený vrah Charles Lee Ray v plastikové nádobě brutálně vraždí komparsisty a hláškuje, dokonce se mu v jedničce a šestce daří hororová atmosféra. V remaku bohužel není mysteriózní stránka a Chucky je rozbitá hračka, která neví co dělá, takže atmosféru okamžitě vynechte. Matka Andyho je nesympatická píča a kdyby jí Chucky vykuchal jak rybu, byl by film aspoň něčím zajímavý. Tvůrcům se musí nechat dobré vraždy, slušné gore, perfektní hlášky a vizuální stránka. Jenže film se rozjíždí strašně dlouho a vraždy jsou moc časově od sebe a finální masakr skončí dřív než vůbec začne. Šlo to, ale čekal jsem mnohem víc a ne nahláškovanou komedii. Kdyby tvůrci ctili originál, mohlo to být opravdu skvělé, takhle to je jen průměrný béčko, který dojíždí na vynechání původního námětu. Těším se na film Charles a na Manciniho seriál, pokud nebude opět laděný komediálně. Chucky je psychopatický vrah, tak se podle toho kurva chovejte! 50%. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Původní Dětská hra z konce 80. let patří k žánrovým klasikám, která si vysloužila několik pokračování, byť ve skutečnosti uznávám pouze původní trilogii. Přijít s nápadem Dětskou hru restartovat, připadně natočit remake se na první pohled jeví jako bláznivé. Nicméně tato Dětská hra je všechno, jenom ne prvoplánový remake. Snímek se hodně inspiruje osmdesátkovými dětskými horory z produkce Stevena Spielberga, Chrise Columbuse a Richarda Donnera. Dost je tu znát vliv Spielbergova E. T. Mimozemšťana, jelikož Andy v podání Gabriela Batemana je tu dost podobný Henrymu Thomasovi - včetně nošení mikiny s červenou kapucí. Ostatně ani panenka Chucky není tou známou panenkou s duší masového vraha z původní série, ale záměrně špatně nastavená umělá inteligence, což v dnešní době chytrých telefonů dává mnohem větší smysl. Chuckyho tak místo Brada Dourifa znamenitě namluvil Mark Hamill. Není tedy náhodné, že Andy zkouší panenku napoprvé pojmenovat zrovna po Hanu Solovi. Motiv kluka, který se cítí opuštěně, je taktéž spielbergovský. Co se týče samotných vražd a atmosféry, Chucky tu nehláškuje, ale má zde jasně pochopitelný motiv, byť to samozřejmě není úplně nejlepší způsob, jak si získat přátelství malého kluka. Místo klasického remaku tu máme částečně jinou a vlastně i v některých momentech dokonce lepší Dětskou hru, která se sice bere vážněji, ale o to více je mi bližší, protože pocit samoty znám velmi dobře. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi perverzní a mimicky dokonalá panenka dostala robotický design, kdoví proč se pojmenovala Chucky a přišla si postěžovat, že její značka už v roce 2019 tolik (do kin) netáhne. A stalo se, že Buddi/Chucky vypadá o sto procent hůře než jeho sedminásobní předchůdci, dokonce i televizní verze mu výtvarně a animačně dávají na frak. Ano, nový Chucky vypadá dementně a vůbec nebudí respekt. Určitě tohle "vzkříšení" nelze označit za remake, jak se mu často přisuzuje, styčných bodů má zanedbatelné minimum a celkově film nijak významně svůj originál a scény z něj (otrocky) nekopíruje. Chucky se dostává k novému majiteli, je jím už panenkám na hraní odrostlý klučina, co má atraktivní mámu, čímž se nabízela možnost, že Aubrey Plaza skončí s Chuckym ve víru milostných hrátek, kdyby ovšem tvůrci neměli obavu z kauzy harašení, která by případně zvedla vlnu nevole, načež panenku raději moc nepolidštili a vybavili ji ryze psychopatickým manévrováním. A to je na filmu ta nejzábavněji a nejzručněji vyvedená část, jelikož mordy jsou krvavěji vyvedené, protkané černým humorem. Takže když je kamarád Andy v úzkých, vždy ho podrží Chucky, který ho nejdříve zbaví nepřizpůsobivých rodinných příslušníků, zaskočí si i za postarší černošskou sousedkou, aby jí dal lekci z automobilové jízdy, a když zbude čas na velký finální třesk, tak poškádlí i nakupující v obchodě s elektronikou. Nejhůře stravitelným byl nápad, že (robotická) panenka sériové výroby je technologickým výkřikem, po kterém šílí davy. Působilo to značně nevěrohodně, už jen to, jak neatraktivně tento produkt vyhlížel. A k tomu se přidal vážně míněný scenáristický tah, že jejímu kouzlu podlehnou i teenageři. Tuhle nepřístojnost film dohání solidním spádem, invenční ráz má také své zastoupení a Gabriel Bateman a spol. z toho vycházejí vesměs pozitivně. Od verze, co jde do kin, jsem ale přece jen čekal vytříbenější stylové uchopení a progresivnější režii. Lars Klevberg a spol. Chuckyho pokolení uchopili poněkud svérázně a to se promítlo na rozhořčených recenzích i nízkých tržbách. V úvahu však připadá především (s)prostá možnost, že Chucky co měl, to už krvavě (ode)vzdal v jiných filmech. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ta myšlenka, že obdivování "zábavného" násilí může velmi snadno vést k násilí opravdovému, pokud člověku nebo zrzavé panence chybí rozlišovací schopnost a pokud mu z jistých důvodů přeskočí. Nová Dětská hra mě tím potěšila stejně jako pečlivějším (na poměry hororu o vraždící hračce tedy rozhodně) vykreslením dětských (ano, je jich více a je to dobře) i dospělých postav nebo velkým finále, které mohlo být klidně ještě větší. A ke kladům rád přidám ještě hudbu od Beara McCrearyho, která se mi zdála prostě fantastická - prakticky pořád si pohrává s melodií hračky Buddiho, kterou složil také McCreary, a je to velmi zábavné. Ostatně jako celý film. Původní Dětské hře se vyrovná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Duchovný otec série Don Mancini vznik filmu verejne kritizoval a bojoval za to, aby nikdy nevznikol. Po internete detinsky rozpútal vlnu nenávisti a denne vyzýval ľudí, aby film bojkotovali. Milióny fanúšikov po celom svete ho slepo poslúchli a snímka tak zbytočne prišla o väčšie zárobky v kinách. Aj napriek nadpriemerným hodnoteniam v recenziách a 45 miliónovým tržbám však film pokračovanie nedostane. Štúdio sa bojí, že sa bude celá situácia s Mancinim opakovať a sequel bude prepadák. Režisér Lars Klevberg sa po premiére vyjadril, že má kopec nápadov na ďalší film, no štúdio to zmietlo zo stola. (tXtX)
  • Titulnú skladbu k filmu "The Buddi Song" zložil skladateľ soundtracku Bear McCreary a naspieval ju sám Mark Hamill, ktorý Chuckyho nadaboval. (tXtX)
  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)

Reklama

Reklama