Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororová série o vraždící panence Chucky čítala již 7 dílů, když se tvůrci rozhodli o úplný restart. Děj se převedl do současnosti, takže Chucky umí ovládat veškerou elektroniku. Sympatický pokus, nicméně jsem postrádal více hororové atmosféry. Těch dětských postav bylo na můj vkus zkrátka až moc. Za mikrofonem se vyřádil Mark Hamill a určitě obstál. 50% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla paráda, jo Chuckyho hlava tady vypadá jako kdyby ji někdo rozsedl a pak ji zase dal dohromady, ale jinak je to super kámoš. Co je na filmu, ale nejvíc super, sou dětský herci, nejsou to třicetiletí herci, co dělají že je jim patnáct a tváří se u toho nesmírně vážně. Ne, ne, tahle parta ala Stranger Things je fakt super, výborně hláškují, je mezi nimi skvělá chemie a sou i chytrý, celou věc o kolo Chuckyho se snaží v tichosti a rozumně vyřešit. A tenhle film bych přirovnal k druhé Dětské hře, i tady sou hlášky, odlehčená atmosféra a celé se to nebere úplně vážně, tohle filmu hodně prospívá než temná a zlověstná atmosféra. Některé mordy sou sice mimo kameru, ale výsledek je hodně kvalitní a mordy celkově sou dost kvalitně udělaný, sou nápaditý, dostatek krve a i nějaké to gore. Finále je promarňěná šance, na pořádný teror, ale záchrana mamky je docela slušný napínák. Film dobře utíká a nikdy se zbytečně nezdržuje, takže nenudí a nemá hluchá místa, plus Mark Hamill je naprosto perfektní, další forma Jokera, tentokrát v panence. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $29,208,403║Tržby Celosvetovo $44,907,074▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,548,367║ Tržby za predaj DVD v USA $1,548,367║ Mal som obavy, lebo Chucky má už veľa dielov, pokračovaní a vždy si držal minimálne nejakú tu priemernú úroveň. Ani raz sa nestalo, že by ma nepobavil svojimi zvrátenými kúskami. A tu to nie je inak, robotický Chucky si ma podmanil, hlavne v prvej tretine súhra Andy a Chucky na výbornú. Potom to občas zakopne ale v zápätí to niečím zachráni. Technicky v pohode, decká sú fajn, je to dosť uletené, pobaví a samozrejme je to aj primerane zvrátené ako je u tohto nezbedu zvykom. /55%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Child's Play" sa konečne dostalo do kín a bábika Chuckyho sa opätovne dostane von, aby pozabíja pár ľudí. Prečo? Aby mal z toho jeho najlepší kamarát Andy radosť. Okey, na úvod chvíľka úprimnosti... mal som obavy z toho, ako reálne tento film dopadne. Originál z roku 1988 je podľa mňa celkom okey hororová komédia s pár dobrými a efektnými vraždami a okrem toho bábika Chuckyho mala veľmi dobrý dizajn. A keď som videl tohto elektornického Chuckyho, tak som bol z neho jemne zhrozený. Uvažoval som, kto by dobrovoľne chcel túto hračku mať doma a nepôsobila by na neho strašidelne? To je trošku jeden problém s filmom. No potom prídu aj ostatné veci. Málokto v tomto filme má nejakú reálnu osobnosť. Sú to len postavy, ktoré viac posúvajú dej, alebo tu majú nejakú rolu, než by mali nejaké skutočne charakteristiky a osobnostné prvky. A tým pádom nie sú dostatočne zaujímavé na to, aby nám na ich osude záležalo. Film je podľa mňa však dobrý v určitých aspektoch. Jednotlivé vraždy sú spravené poriadne krvavo a vie to dotvoriť atmosféru. Rozhodne to vie v tomto zapôsobiť a gore v tomto filme je dosť dobre spracovaný. Vzťah medzi Andym a jeho mamou je podľa mňa dobre zachytený. Vzťah medzi detektívom a jeho mamou je podľa mňa dobre zachytený. Mark Hamill je podľa mňa dobrý herec, ktorý tu dabuje Chuckyho. A dáva do toho všetko. V druhej polke filmu sa veci konečne začnú trošku posúvať a budeme tu mať pár zaujímavých momentiek a efektných útokov. Alebo teda väčšinou. Jedna vec, ktorej nerozumiem je, prečo by niekto chcel oblečené bábiky Buddi 2 ako medveďov? Hm? A keď sa pustia do útoku, tak je mi jasné, prečo ich do tých kostýmov dali. Všetko to dá zmysel. Tiež mi to trošku miestami až vadilo, keď vidíme Chuckyho s jeho zdvihnutým svietiacim prstom a pripomína mi E.T.-ho. Sú tu dobré časti, sú tu nie moc dobré časti, no niekedy som mal aj problém si film užiť kvôli divákom v kine vedľa mňa, ktorí neustále museli pozerať do mobilov, esemeskovať so zapnutými zvoneniami a počas filmu stále o niečom kecať. To ma dosť dokázalo otráviť. Čo viac dodať ešte nakoniec, než "This is for Tupac!". Kto videl film, pochopí. Hodnotenie: C+ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi perverzní a mimicky dokonalá panenka dostala robotický design, kdoví proč se pojmenovala Chucky a přišla si postěžovat, že její značka už v roce 2019 tolik (do kin) netáhne. A stalo se, že Buddi/Chucky vypadá o sto procent hůře než jeho sedminásobní předchůdci, dokonce i televizní verze mu výtvarně a animačně dávají na frak. Ano, nový Chucky vypadá dementně a vůbec nebudí respekt. Určitě tohle "vzkříšení" nelze označit za remake, jak se mu často přisuzuje, styčných bodů má zanedbatelné minimum a celkově film nijak významně svůj originál a scény z něj (otrocky) nekopíruje. Chucky se dostává k novému majiteli, je jím už panenkám na hraní odrostlý klučina, co má atraktivní mámu, čímž se nabízela možnost, že Aubrey Plaza skončí s Chuckym ve víru milostných hrátek, kdyby ovšem tvůrci neměli obavu z kauzy harašení, která by případně zvedla vlnu nevole, načež panenku raději moc nepolidštili a vybavili ji ryze psychopatickým manévrováním. A to je na filmu ta nejzábavněji a nejzručněji vyvedená část, jelikož mordy jsou krvavěji vyvedené, protkané černým humorem. Takže když je kamarád Andy v úzkých, vždy ho podrží Chucky, který ho nejdříve zbaví nepřizpůsobivých rodinných příslušníků, zaskočí si i za postarší černošskou sousedkou, aby jí dal lekci z automobilové jízdy, a když zbude čas na velký finální třesk, tak poškádlí i nakupující v obchodě s elektronikou. Nejhůře stravitelným byl nápad, že (robotická) panenka sériové výroby je technologickým výkřikem, po kterém šílí davy. Působilo to značně nevěrohodně, už jen to, jak neatraktivně tento produkt vyhlížel. A k tomu se přidal vážně míněný scenáristický tah, že jejímu kouzlu podlehnou i teenageři. Tuhle nepřístojnost film dohání solidním spádem, invenční ráz má také své zastoupení a Gabriel Bateman a spol. z toho vycházejí vesměs pozitivně. Od verze, co jde do kin, jsem ale přece jen čekal vytříbenější stylové uchopení a progresivnější režii. Lars Klevberg a spol. Chuckyho pokolení uchopili poněkud svérázně a to se promítlo na rozhořčených recenzích i nízkých tržbách. V úvahu však připadá především (s)prostá možnost, že Chucky co měl, to už krvavě (ode)vzdal v jiných filmech. 8/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Keď na začiatku filmu pracovník v továrni na hračky sabotuje jeden kus (Chucky) a úmyselne ho poškodí, v pozadí na oblohe udierajú rovnaké blesky, ako v prvom filme Detská hra z roku 1988, keď sa snažil Charles Lee Ray prevteliť do bábiky od Good Guys. (tXtX)
  • Italský název tohoto filmu je La bambola assassina, což je v překladu „Zabijácká panenka“. (Lajty)
  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno