Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (231)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rozdielny východiskový bod celého filmu oproti originálnej sérii neviem, prečo sa to nevolá napríklad Detský plastový Terminátor alebo Vraždiaca A.I. Ale máme tu zase Chuckyho a Andyho, avšak nie Charlesa s hlasom Brada Dourifa. Vyznenie je ale, aj napriek technológiám, značne retro, takže povedzme že je to teda aký taký obhájiteľný remake. Ako samostatný komediálny horor Detská hra funguje veľmi slušne, len ma napadá, že oproti Manciniho Detským hrám nakrúteným v tomto storočí, ktoré išli hneď do domácich kín, táto moderná novinka nevyzerá o nič viac stvorená pre kiná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Základná kostra zostala rovnaká, aj tentoraz sa dej točí okolo slobodnej matky žijúcej s osamelým synom, ktorý si k narodeninám prial virtuálneho kamaráta. Režisér príbeh posunul do blízkej budúcnosti, kedy už jazdia samojazdiace autá a domácnosť sa dá kompletne ovládať cez aplikáciu, ktorá je prepojená práve s onou bábikou. Aj keď vo filme tečie krv a vnútornosti prúdom, desivého je na ňom pramálo a žáner sa tak, možno zámerne, prehupne od hororu do paródie, čo nemusí byť nutne na škodu. Prvá polovica nabitá gagmi a humorným správaním Chuckyho budí patričný smiech. Po precitnutí postáv, ktorým bábika začne prinášať viac ťažkostí než kratochvíľ a tak sa jej zúfalo snažia zbaviť, je dianie viacmenej uťahané a zbytočné. Zaujímavejšou obmenou sa javí nastoliť apokalypsu, kedy by hračky prevzali totálnu kontrolu nad ľudstvom. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla paráda, jo Chuckyho hlava tady vypadá jako kdyby ji někdo rozsedl a pak ji zase dal dohromady, ale jinak je to super kámoš. Co je na filmu, ale nejvíc super, sou dětský herci, nejsou to třicetiletí herci, co dělají že je jim patnáct a tváří se u toho nesmírně vážně. Ne, ne, tahle parta ala Stranger Things je fakt super, výborně hláškují, je mezi nimi skvělá chemie a sou i chytrý, celou věc o kolo Chuckyho se snaží v tichosti a rozumně vyřešit. A tenhle film bych přirovnal k druhé Dětské hře, i tady sou hlášky, odlehčená atmosféra a celé se to nebere úplně vážně, tohle filmu hodně prospívá než temná a zlověstná atmosféra. Některé mordy sou sice mimo kameru, ale výsledek je hodně kvalitní a mordy celkově sou dost kvalitně udělaný, sou nápaditý, dostatek krve a i nějaké to gore. Finále je promarňěná šance, na pořádný teror, ale záchrana mamky je docela slušný napínák. Film dobře utíká a nikdy se zbytečně nezdržuje, takže nenudí a nemá hluchá místa, plus Mark Hamill je naprosto perfektní, další forma Jokera, tentokrát v panence. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl špatný film, kdyby se nepokoušel parazitovat na klasice, se kterou nemá krom panenky se zrzavými vlasy vůbec nic společného. Když chcete točit remaky točte je, mám je osobně moc rád, ale držte se originálu, my chcem vidět původní myšlenku s dnešním velkým rozpočtem a dnešní moderní kamerou a ne takový zprzněný kastrát. Původní Chucky je legenda. Šílený vrah Charles Lee Ray v plastikové nádobě brutálně vraždí komparsisty a hláškuje, dokonce se mu v jedničce a šestce daří hororová atmosféra. V remaku bohužel není mysteriózní stránka a Chucky je rozbitá hračka, která neví co dělá, takže atmosféru okamžitě vynechte. Matka Andyho je nesympatická píča a kdyby jí Chucky vykuchal jak rybu, byl by film aspoň něčím zajímavý. Tvůrcům se musí nechat dobré vraždy, slušné gore, perfektní hlášky a vizuální stránka. Jenže film se rozjíždí strašně dlouho a vraždy jsou moc časově od sebe a finální masakr skončí dřív než vůbec začne. Šlo to, ale čekal jsem mnohem víc a ne nahláškovanou komedii. Kdyby tvůrci ctili originál, mohlo to být opravdu skvělé, takhle to je jen průměrný béčko, který dojíždí na vynechání původního námětu. Těším se na film Charles a na Manciniho seriál, pokud nebude opět laděný komediálně. Chucky je psychopatický vrah, tak se podle toho kurva chovejte! 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $29,208,403║Tržby Celosvetovo $44,907,074▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,548,367║ Tržby za predaj DVD v USA $1,548,367║ Mal som obavy, lebo Chucky má už veľa dielov, pokračovaní a vždy si držal minimálne nejakú tu priemernú úroveň. Ani raz sa nestalo, že by ma nepobavil svojimi zvrátenými kúskami. A tu to nie je inak, robotický Chucky si ma podmanil, hlavne v prvej tretine súhra Andy a Chucky na výbornú. Potom to občas zakopne ale v zápätí to niečím zachráni. Technicky v pohode, decká sú fajn, je to dosť uletené, pobaví a samozrejme je to aj primerane zvrátené ako je u tohto nezbedu zvykom. /55%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)
  • Film mal rozpočet iba 10 miliónov dolárov. V kinách po celom svete zarobil počas otváracieho víkendu až 45 miliónov dolárov. (tXtX)

Reklama

Reklama