Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

dom156 

všechny recenze uživatele

Jak nám bohužel herci zestárli, tak i kvalita filmu šla dolů. V případě Bastiena nasadili velmi nesympatického týpka. Také zde hraje větší roli otec, který je tak debilní a leze například do postele v botách, když přišel z venku. Také svět fantazie byl velmi ořezán a to ve vysokém měřítku. Sice zůstali základní postavy, ale to je tak vše. Zasazení královny, jako šéfku nicoty, mi přijde ehm trapné. Bohužel to vůbec nefungovalo. Celkově se mi to nelíbilo. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Podpriemerné pokračovanie slávnej fantasy je béčko jak hrom. Nielenže tu chýba magická atmosféra jednotky, ale aj obyvatelia krajiny Fantázie sa zmenili na panoptikum oblúd jak niekde na maškarnom bále. Všetko sa tu zmenilo na jeden veľký gýč. Ešte k tomu ústredná záporáčka je fakt smiešna a vôbec sa do filmu nehodí. Nehovoriac o nulovej zápletke. Prvý diel bol prepracovaný a mal úžasnú atmosféru, ktorá išla ruku v ruke s úžasnými scénami. Ale toto je fakt slabý odvar a obrovské zklamanie pre fanúšikov jednotky. ()

Reklama

Camel91 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si že by dvojka byla tak špatná jaké má zde hodnocení o proti jedničce ikdyž horší rozhodně je, pořád má pěkné kulisy, spoustu postav, dvojku kazí herci... i když Bastien tam to je dobrý herec a je mi sympatičtější než ten z jedničky. Škoda že nahradili Atreje to mi vadilo, v jedničce to byla má nejoblíbenější postava a byl velmi sympatický tento Mongol mi nesedl, hlavně jsem nikdy nepochopil jak válečníka a lovce bizonů zmlátí, vlastně dokonce zabije obyčejný Bastien, který se nakonec musel postavit svému strachu, to je mylím dobrý cíl... Co se mi hodně líbilo bylo že knihu tentokrát čte táta a soucítí se synem, to se mi hodně líbilo, dále to že Oring plnil přání bylo fajn. Jako o proti jedničce horší ale i tak v rámci rodinné fantazy pohádky dobrý ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Udělal bych dvě záměny - Bastiena a jeho otce z dvojky bych přehodil do jedničky, jejich výkon byl totiž v porovnání s předchůdci mnohem lepší a živější. Ostatní - zvlášť královna a Atreyu mě naopak zklamali, protože v jedničce byl u nich výběr perfektní. Na celé trilogii je také vidět postupný "vývoj" s původním diváctvem - jako by se tvůrci pokusili udělat "méně dětskou" verzi jednoduchým přidáním akčních scén. Jenže takhle to bohužel nemůže fungovat - akční scény se bezdůvodně vynořují jen proto, aby byly. Nutno však podotknout, že je to stále ještě relativně koukatelná pohádka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh, zpracovaný bohužel tak mizerným způsobem, že připomíná prázdnou skořápku. Jakoby měli tvůrci tolik přání, že je to připravilo o všechny vzpomínky. Vzpomínky na předchozí geniální díl i na to jak se vlastně mají točit filmy. Všechno, od příběhu, přes herecké výkony až po triky je mnohem horší, nejisté, nudné a prázdné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)
  • Jediným hercem, který si zopakoval svou roli z původního filmu, je Thomas Hill (Koreander). (HappySmile)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Michaela Endeho. (Hans.)

Reklama

Reklama