Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Trošku z inej misky natočený tento príbeh. Ten kto videl všetky časti nekonečného príbehu, určite vie o čom hovorím. Prvá časť je delikatesa natočená skoro ako novodobý "Avatar", premyslená a dôvtipná. No dvojka je už trochu takým klišé, ktoré si človek pozrie možno pár krát a vráti kazetu / DVD na miesto, kde ju zobral predtým :) Môj prípad je zas ten, že som mal na VHS obidve prvé časti a púšťal som si ich za sebou veľmi veľa krát a vždy s potešením. Preto dávam 5 z 5, lebo zvyk je už pravidlom :) Ešte by som chcel podotknúť moju veľmi obľúbenú scénu z Nekonečného príbehu 2 : Vždy som si rád pretáčal znova a znova scénku, kde Atrei a Bastien vypúštali z tých vajíčok tie bojové stroje (neviem ako to mám nazvať, každý nech si to preloží sám :D ) ... ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této trilogie (připravovaný remake nepočítám) se mi svým zpracováním líbil více-méně stejně, jako ten první. Ačkoli mě zde žel Bohu zklamal příběh jako takový. Zdálo se mi, že jde jen o trošku jinak převyprávěnou jedničku. Co se komentářů pod tímto dílem týče, tak trochu nechápu tak velkou averzi. Být tvrdohlavým zastáncem prvních dílů a zarputilým odpůrcem pokračování je sice zajisté ušlechtilé "povolání", ale tady se to nehodí. Ano, film je o poznání slabší, než první díl, ale rozhodně to není žádný odpad. Stále se jedná o pěkný snímek, kde se setkáváme se starými známými a znovu zde prožijeme napínavé dobrodružství. Rozhoduji se mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami, ale protože je zde tento film takto neprávem podhodnocený, uděluji filmu čtyři hvězdy a věřím, že se lidé dál nenechají strhnout davem a svá nízká hodnocení alespoň o hvězdičku zvednou. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost zbytečné pokračování, které se svému předchůdci nemůže rovnat ani náhodou. Herce z jedničky vystřídal Jonathan Brandis a ke střídání došlo i na režijní stoličce a tentokrát režíruje podprůměrný George Miller, který postupně ságu zbavil kouzla i nápaditosti a trojka své dílo zkázy jenom dovršila. Tyhle další dvě pokračování ignoruji a na rozdíl od geniální jedničky už je nechci nikdy znova vidět. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivním aspektem tohoto brakového pokračování je zlá princezna "Xaida," jejíž podlé a zvrácené intriky jsou alespoň částečnou kompenzací za všechna ta zvěrstva, kterých se tvůrci dopustili. První díl měl ponurou a depresivní atmosféru, precizní technické zpracování a obstojně hrající herce - oproti tomu působí "The Next Chapter" jen jako ryze americký komerční kýč, v němž je upřednostněna kvantita před kvalitou, díky čemuž pak celkové technické zpracování vypadá nejen lacině, ale i zastaraleji než v jedničce. Výběr herců je rovněž dosti nešťastný - chápu sice, že muselo dojít k jejich přeobsazení kvůli pětileté časové prodlevě a faktu, že knižní předloha má pouze jeden jediný (dějově velmi obsáhlý) díl, ale proč k sakru vybrali taková herecká a nesympatická polena? Predstavitel "Bastiana" mě iritoval falešnýma a chladnýma očima, "Átrej" byl na přes držku a "Dětská císařovna" již rovněž nevzbuzovala dojem té éterické bytosti z jedničky. Vypelichaný "Falco" a chlápek v kostýmu kuřete pak celou katastrofu už jen završují. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 1 a 2 hvězdami, ve filmu totiž zářilo hvězd jen málo, třeba takový Falco, ten se zkazit nedá, či zářící Auryn. Mělo to alespoň slušnou myšlenku, ale jinak, vzhledem k tomu, že jsem četla knížku, dávám hvězdu jen 1, děj žádný, nebo jen naprosto hloupý, kvalita Nekonečného příběhu naprosto vymizela, u sledování filmu mi bylo spíš smutno, když jsem zavzpomínala na starou Fantázii, na staré herce, na Nikdy Nekončící Nezapomenutelný Příběh... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)

Reklama

Reklama