Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že půjde o infantilní rodinný film. Když mi ho však doporučil kamarád, který nemá rád skoro žádný film, tak jsem zbystřil. A ejhle, fakt mě to bavilo. Sice bych Kurta radši viděl v pokračování Útěků, ale role cool ujetého Santy mu šla. Dokonce bych si dokázal představit, že mu scénář popustí uzdu ještě víc, ale chápu, že už by se muselo jít s ratingem nahoru. Příjemné překvapení. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

K mému velkému překvapení jsem objevil krásnou, příjemnou a pozitivní vánoční komedii, která má konečně poutavý a především kvalitní děj, plný nečekaných situací, humorných scén a zajímavých nápadů. Příběh od začátku započne neuvěřitelné tempo, díky které se film mění v nádhernou magickou jízdu a nedá prostor ani šanci k okoukanosti či nudě. Kurt Russell jako Santa Claus je neuvěřitelně charismatický, působí velmi přirozeně a jeho postava je plná hlášek a překvapení. Je až k nevíře, jak moc se tvůrcům povedla krásná vánoční atmosféra, jejíž odlehčenost a pohoda z filmu přímo číší a skvěle se tak přenáší na diváka. Vánoční kronika je živoucí úkaz toho, že lze natočit skvělou vánoční komedii, aniž by působila trapně, nezáživně a stereotypně. Snímku nejde prakticky nic vytknout. Na navození předvánoční atmosféry, na příjemně strávené večery je tato rodinná komedie ideální. 10/10. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Existuje Santa nebo ne? Dá se stmelit zdánlivě nenapravitelně rozdělená rodina a rozhádaní sourozenci? Výhrou téhle stokrát omleté historky je poměrně věrohodně vykreslené rodinné zázemí, kdy starší sourozenec fakt už je skoro jednou nohou v kriminále. A pak především, zde zcela zářící – Santa Kurta Russella. Jeho elvisovské vánoční vystoupení za katrem spolu s muklovskou doprovodnou kapelou má dokonce i sexappeal. To je asi nejlepší část filmu. Povede se i nějaký ten fórek (zejména na to, jak by měl Santa podle stereotypu vypadat – má bříško nebo ne?). Moc se nepovedli animovaní elfové – tedy po výtvarné stránce – ale zase disponovali pořádnou potměšilostí. SHRNUTÍ: Kdyby vypadal Santa jako Kurt Russell, tak na něj snad i na chvíli uvěřím. Na tu chvíli, kdy by zpíval písničku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V mnohých scénach naivnučké dielo, takže deťom sa páčiť rozhodne bude, ale ak dostane slovo najcoolovejší Santa v dejinách kinematografie, začnú sa diať veci. Zo začiatku som bol sklamaný, že pozerám klišé pre malé deťúrence, ale nakoniec si prídu na svoje hlavne tí, ktorí sú tiež deťmi, ale dospelými. Takže za mňa parádna zábava, samozrejme moderná a je to aj moralitka, ale má to ducha Vianoc a o to tu ide. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaná vánoční pecka a nejspíš vítěz mého vánočního filmfestu. Téměř akční jízda, která má na vánoční film nečekaný drajv, přitom je nabitá humorem a zábavnými variacemi klasických vánočních motivů. Současně ovšem stále skvěle funguje i jako vánoční film. A Kurt Russell získává titul nejlepšího Santy v dějinách filmu. Jeho vězeňské blues, vlastně vězeňský rokenrol, prostě neměl chybu. Bez čeho bych se ovšem obešel je zbytečná garážová scéna, která filmu nic nedává, ani ho nikam neposouvá, a pak samozřejmě animovaní elfové, kteří vypadají spíš jako zahradní trpaslíci a jsou nejen trapní, ale působí jakoby sem spadli z jiného, ovšem značně nepodařeného, vánočního filmu. Kurt na hrad… vlastně na Severní pól! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Na konci závěrečných filmových titulků je věnování pro Peggy. (Rominator)
  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)

Reklama

Reklama