Reklama

Reklama

Princezna z cukrárny

  • USA The Princess Switch (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná chicagská cukrářka a dáma, která se má stát princeznou, zjistí, že vypadají jako dvojčata. A tak se domluví, že si na Vánoce vymění role. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

JenYu 

všechny recenze uživatele

Do příchodu hraběnky Margaret na scénu to bylo úplně stejné (tzn. stejně nudné) jako všechny ostatní romantické filmy. Pak se však děj zapletl a nuda zmizela. Samozřejmě, že hromada klišé byla stejně obří jako dorty v pekařské soutěži, ale vlastně to nebylo úplně marné. S lepší výpravou a méně otravnými vedlejšími postavami (tím myslím především tu malou holčičku, sluhu a kouzelného dědečka) by to ale bylo ještě lepší. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Definujte si sami pro sebe “kýč”. Hotovo? Tak to je přesně tenhle film. Kýčovitý kýč od začátku do konce. A ono by mi to ani nevadilo, protože hlavní hrdinové byli celkem sympaťáci a našlo se i pár fajn momentů. Bohužel to definitivně zazdil ten konec... Jak to dopadne, to bylo jasné od začátku. Ale tvůrci se asi trochu moc našňupali cukru a přepískli to. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Bylo mi řečeno, že jde o milou nenáročnou záležitost a když se blíží ty Vánoce, tak jsem si řekl, že kouknout se na nějákou Vánoční oddychovku z této oblasti od Netflixu by možná i šlo. A taky, že to vážně nakonec docela šlo. Jen bych řekl, že je toto ideální film na nějaké pohodové společné sledování. Zpočátku to vypadalo, že samotného mě to bavit vůbec nebude, ale nakonec mě to i poměrně chytlo. Přestože diplom Sherlocka Holmese mi zatím ještě Ježíšek nepřinesl, tak jsem pointu důmyslně odhalil hned na začátku, ale byla by asi blbost to kritizovat. Princezna z cukrárny není určena pro kritika, je snadná pro výsměch cynikovi, ale jinak bych trochu zbrzdil některé zdejší zbytečně negativní komentáře. Jde sice o jednoduchou, ale docela milou pohádku, která se alespoň snaží zahřát na duši. Nevyhne se přitom samozřejmě kýčovitějším momentům, ale i nějaká případná vlezlost mi tady nevadila. A celou pohádku bych zhodnotil jako velmi solidní a hlavně milý průměr, který měl své mouchy , ale sledoval se mi docela hezky. Pokud je tady někdo cukřářka, princezna, oboje najednou, nebo by něčím z toho alespoň chtěla být může si přihodit hvězdu  navíc. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Je to prostě moje guilty pleasure. I když jsem si naprosto vědoma příběhu, který nedává smysl, přehrávání, které k těmhle cheesy komediím patří, a naprosto plochých charakterů... tak nějak jsem si tuhle šílenost oblíbila. Je to pohodové, naivní a hloupé, vánoční a nadějeplné, občas trapné, zcela pohádkové, prostě všechno tohle dohromady. Lidi se chovají jako sluníčka, všichni jsou laskaví za všech okolností a jediné dilema, které kdy kdo řeší, je, zda si vzít nebo nevzít prince. Jako jo, je to strašlivá slaďárna, ale já takovéhle příběhy občas zkouknu ráda. Takže pokud odhlédnete od toho, že je Princess Switch strašlivě nerealistické a mnohdy cringe, možná si jeho sledování, s trochou nadsázky a s kakaem v ruce, v přicházející zimě užijete. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jediná skutečná přednost tohoto filmu je ten krásný vánoční vizuál (samozřejmě veskrze pohádkový a místy až přeslazený, ale tvoří to hezkou atmosféru, která tak nějak k Vánocům patří). Dále pak ještě herecký výkon Vanessy Hudgens, který je v rámci takového příběhu a scénáře docela dobrý. Jinak ale musím říct, že je to obsahově neskutečně ploché a i na pohádku mi to přišlo hodně zjednodušené a prázdné. Tím myslím i samotné postavy a jejich charaktery, které jsou naprosto neprokreslené - natolik, že je jejich chování místy až směšné. A hlavně, pokud jde o nějaké "překážky", kterými by si hlavní postava takové pohádky měla projít, než najde cestu ke štěstí, tak tam vlastně žádné nebyly. Záporné postavy, které měly ztělesňovat nějaká ta protivenství, byly ještě o dost stupidnější než ostatní postavy. Především mě rozesmála ta rivalka v cukrářské soutěži a její "ďábelský plán" v podobě přestřiženého kabelu u mixéru. Něco tak hloupého se vidí možná tak v kreslených pohádkách pro děti předškolního věku... Na druhou stranu, aspoň jsem se pobavila. Taky jsem se musela pobavit nad tím, jak si Netflix udělal v rámci filmu reklamu na sám sebe a jiný ze svých (nejspíše podprůměrných) vánočních filmů. Spíš než chytré, mi to přišlo trapné. Ale proč ne, Netflix si s svými filmy může dělat co chce, jen ta kvalita obsahu pak jde značně dolů. Vizuál opravdu není všechno... Každopádně, jsem ráda, že jsem to viděla, ale jednou stačilo. Od dalších vánočních počinů Netflixu mě to spíš odradilo. ~(2,2)~ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu se natáčela v Rumunsku ve městě Carei. Na scény ze zámku byl využit zámek Károlyi. (Ganka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno